انتقاد حافظ بین‌المللی قرآن از عدم بکارگیری حافظان در مدیریت قرآنی کشور

حافظ کل قرآن‌کریم با اشاره به رسالت حفاظ قرآن در تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه گفت: متأسفانه از این ظرفیت در مدیریت قرآنی کشور استفاده نمی‌شود.
سه‌شنبه، 21 آذر 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
انتقاد حافظ بین‌المللی قرآن از عدم بکارگیری حافظان در مدیریت قرآنی کشور

حافظ کل قرآن‌کریم با اشاره به رسالت حفاظ قرآن در تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه گفت: متأسفانه از این ظرفیت در مدیریت قرآنی کشور استفاده نمی‌شود.

به گزارش راسخون  «علی رجبی» حافظ کل قرآن‌کریم  در گفت‌و‌گو با خبرنگار قرآنی باشگاه خبری فارس«توانا»، در خصوص جایگاه رفیع حفاّظ قرآن و تاثیرگذاری آنها در جامعه گفت: متأسفانه برخی از حفاظ قرآن دچار خودکم‌بینی یا عدم قدرشناسی دقیق نسبت به این نعمت فخیمه حفظ قرآن هستند؛ قرآن اگر در سینه یک حافظ قرار بگیرد و با مفاهیم و تفسیر مقرون شود قطعاً این فرد به یک دائرةالمعارف قرآنی تبدیل می‌شود، یعنی به اطلاعات کامل دینی از سرچشمه که قرآن باشد، دسترسی دارد.

وی در این باره افزود: حفظ قرآن بدون توجه به مفاهیم و تفاسیر فقط مجموعه‌ای از آیات در حافظه است اما اگر این محفوظات همراه با شناخت مفاهیم و تفاسیر آیات باشد، حفظ قرآن کاربردی می‌شود.

حفظ قرآن انسان را در تمام مقاطع زندگی دنیوی و اخروی هدایت می‌کند

این حافظ قرآن با بیان اینکه حفظ قرآن در تمام مقاطع زندگی دنیوی و اخروی تاثیرگذار است، گفت: تمام آیاتی که در ذهن حافظ است در طی شبانه‌روز، هفته، سال، رفتار خانوادگی، رفتار اجتماعی و حتی در تحصیل قابل استناد تکیه و ارائه است و قرآن به‌ عنوان کتاب دینی و برنامه‌زندگی فقط برای مراتب اخروی انسان نیست بلکه زندگی دنیایی انسان را نیز آباد می‌کند و در واقع حافظ می‌تواند با تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه، یک آبادگر باشد.

حاملان قرآن، اَشراف امت پیامبر(ص) هستند

رجبی با بیان اینکه  تدریس قرآن یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های حفاّظ قرآن است، اظهار داشت: چرا که کائنات برای معلمان قرآن، استغفار می‌کنند و معلم قرآن جایگاه رفیع و والایی نزد خداوند دارد و طبق فرموده معصومان(ع) حاملان قرآن، اَشراف امت پیامبر(ص) هستند.

وی با بیان اینکه حافظ قرآن به ‌عنوان نیروی جوشان قرآنی در جامعه می‌تواند یک نصیحت‌گر باشد، گفت: یک حافظ مسّلط به مفاهیم قرآنی، می‌تواند مردم را از لحاظ دینی، اعتقادی و اخلاقی با سرچشمه مطالب قرآنی ارتباط دهد.

بکارگیری از حفاظ قرآن در فعالیت‌های قرآنی کشور

رجبی در خصوص ترویج فرهنگ حفظ قرآن در کشور گفت: سازمان‌های قرآنی باید حفظ قرآن را با مفاهیم مشهون و حفظ کاربردی و موضوعی را در کشور بیشتر ترویج دهند و ازحافظان صاحب‌رتبه و صاحب‌عنوان به نحو احسن، بکارگیری شود.
 
 وی از عدم بکارگیری حفاظ توسط سازمان‌های قرآنی انتقاد کرد و گفت: متاسفانه برخی از سازمان‌ها و نهاد‌های قرآنی در کشور، رسالت خودشان را اختتامیه مسابقات می‌بینند چرا که در واقع، اختتامیه هر مسابقه در کشور، به نوعی تودیع حافظ و قاری کسب‌کننده مقام اول مسابقات است.

این حافظ قرآن در انتهای گفت‌و‌گو با فارس با بیان اینکه حفاّظ قرآن به ‌عنوان نخبه قرآنی، سرمایه‌های کشور هستند، گفت:  هزینه‌های زیادی صرف می‌شود تا یک حافظ و قاری رتبه اول را در مسابقات کسب کند، پس بایستی قدر این سرمایه‌های ملی را دانست.

/7432/



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.