بازتاب سخنان رئیس‌جمهور سوریه در رسانه‌های جهان

رئیس‌جمهور سوریه امروز در یک سخنرانی عمومی از لزوم اصلاحات و مذاکره در این کشور صحبت کرد، اما آنچه که رسانه‌های غربی از این سخنرانی منتشر کردند، ظاهری بسیار متفاوت داشت.
دوشنبه، 18 دی 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بازتاب سخنان رئیس‌جمهور سوریه در رسانه‌های جهان

 رئیس‌جمهور سوریه امروز در یک سخنرانی عمومی از لزوم اصلاحات و مذاکره در این کشور صحبت کرد، اما آنچه که رسانه‌های غربی از این سخنرانی منتشر کردند، ظاهری بسیار متفاوت داشت.

به گزارش راسخون به نقل از فارس، «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه امروز در یک سخنرانی زنده حاضر شد و طرح خود برای پایان دادن به درگیری‌ها را ارائه کرد. اسد در این سخنرانی پایان درگیری‌ها از سوی دو طرف، پایان ارسال سلاح به سوریه و نهایتا تشکیل دولت ائتلاف ملی را راهکار پایان دادن به مناقشات سوریه دانست.

سخنرانی امروز بشار اسد که پس از حدود شش ماه از آخرین سخنرانی عمومی وی انجام شد، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشته، هرچند که رسانه‌های غربی-عربی تلاش کردند بخش‌های مربوط به مذاکره با مخالفان را کمرنگ‌تر جلوه دهند.

شبکه الجزیره صحبت‌های رئیس‌جمهور سوریه را با تیتر «اسد طرح جدید صلح را رونمایی کرد»، انتشار داد. این شبکه در خبری که در پایگاه اینترنتی خود منتشر کرده، نوشته است: رئیس‌جمهور اسد پیشنهادات گسترده‌ای را ارائه داد، اما مذاکره با کسانی که خود آن‌ها را «جنایتکاران و افراطی‌ها» نامید، را رد کرد.

 شبکه بی‌بی‌سی هم دیگر شبکه تلویزیونی بود که این سخنرانی را به صورت زنده پخش کرد و سپس آن را با تیتر «رئیس‌جمهور بشار اسد در سخنرانی تلویزیونی حاضر شد» بازتاب داد. بی‌بی‌سی نوشته است یکی از معدود سخنرانی‌های اسد در حالی انجام می‌شود که او با خیزشی که علیه حکومت او انجام شده، در حال نبرد است. این اولین سخنرانی وی پس از مصاحبه‌اش با تلویزیون روسیه است که در ماه نوامبر انجام شد. وی در آن مصاحبه گفته بود در سوریه به دنیا آمده و در سوریه از دنیا می‌رود.

«اسد طرح خود برای رسیدن به راه‌حل را اعلام کرد و گفت دشمنان سوریه به جهنم می‌روند». این تیتری بود که شبکه سی‌سی‌ان برای انتشار خبر سخنرانی رئیس‌جمهور سوریه برگزید. سی‌ان‌ان در توصیف سخنرانی اسد نوشته است: بشار اسد رئیس‌جمهور سوری‌ها روز یکشنبه قاطعانه در برابر درخواست‌های جهانی برای کناره‌گیری‌اش ایستاد و تأکید کرد که نظرش باید مبنای اصلی هر راهکاری در آینده برای پایان دادن به بحران کشور باشد.

این شبکه همچنین نوشته است که است در یکی از معدود سخنرانی‌های خود کسانی را که قصد تجزیه سوریه دارند، سرزنش کرد و خارجی‌ها را به کمک به گسترش تروریسم در سوریه متهم کرد. نویسنده سی‌ان‌ان سپس توضیح داده است که دولت سوریه مخالفان و ناراضی‌ها را تروریست‌ می‌خواند.

شبکه راشاتودی در قبال سخنرانی امروز رئیس‌جمهور سوریه موضع بیطرفانه‌تری اتخاذ کرده و نوشته است: رئیس‌جمهور اسد راهکار سیاسی خود برای پایان دادن به بحران سوریه را اعلام کرد.

راشاتودی نوشته است که طرح رئیس‌جمهور اسد با پایان جریان ارسال سلاح برای «گروه‌های مرتبط با القاعده» آغاز می‌شود و در مراحل بعدی قانون اساسی و دولت جدید و همچنین آشتی ملی را شامل می‌شود.

اما شبکه فرانس24 هم تیتر خود را از بخش‌هایی از سخنرانی بشار اسد انتخاب کرده که وی را مخالف مذاکره جلوه دهد. این شبکه تیتر «اسد خواستار بسیج همگانی علیه شورشی‌های دست نشانده شد» را برای خبر سخنرانی رئیس‌جمهور سوریه برگزیده است. فرانس 24 در ابتدای مطلب خود هم نوشته است که اسد بسیج همگانی برای مبارزه با تجزیه‌طلبان را خواستار شد و گفت امکان مذاکره با «دست‌نشانده‌های» غرب وجود ندارد.

خبرگزاری رویترز هم از جمله مهمترین خبرگزاری‌هایی بود که این خبر را بازتاب داد. رویترز هم این خبر را با تیتر «اسد سوری‌ها را به جنگ برای دفاع از ملت فراخواند»، منتشر کرده است. این خبرگزاری نوشته است که اسد مخالفانی را که علیه او می‌جنگند را «تروریست‌ها» و مزدورهای قدرت‌های خارجی خواند که مذاکره با آن‌ها امکان‌پذیر نیست.

خبرگزاری آسوشیتدپرس هم نوشته است: اسد از جدید خود برای صلح در سوریه رونمایی کرد. این خبرگزاری به جزئیات این طرح اشاره کرده و نوشته است که این طرح شامل نشست آشتی ملی و قانون اساسی جدیدی است. البته اسد اجرای این طرح را به توقف حمایت قدرت‌های غربی و منطقه‌ای از کسانی که وی آن‌ها را افراطی‌هایی خواند که برای سرنگونی‌ وی تلاش می‌کنند، مشروط کرد. این اولین سخنرانی عمومی اسد از ماه ژوئن تاکنون بود.

در مجموع بررسی‌ اجمالی رسانه‌های جهان نشان می‌دهد که با وجود آنکه سخنرانی رئیس‌جمهور سوریه بیش از هر چیز بر محور مذاکره و گفتگو با مخالفان و لزوم اجرای اصلاحات در سوریه بود، اما رسانه‌های غربی تلاش کرده‌اند با انتخاب تیترهای جهت‌دار و انتشار گزینشی صحبت‌های رئیس‌جمهور سوریه، اینطور القا کنند که وی علاقه‌ای به اصلاحات ندارد و تنها به مشت آهنین علیه مخالفان می‌اندیشد.

/111/



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما