رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید برنقش علما در وحدت جهان اسلام گفت:علمای اسلام باید با ایجاد محیط بحث و گفتوگو و جدا کردن فضاهای علمی و سیاسی، فرصت بهرهبرداری دشمنان از اختلافات میان فرق مسلمان را ندهند.
به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری حوزه، آیتالله محمد یزدی در دیدار جمعی از علما و اندیشمندان جهان اسلام که در سالن اجتماعات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، ضمن خیر مقدم گویی اظهار کرد: قم خاستگاه انقلاب و مرکز نشر معارف ناب اهلبیت علیهمالسلام به سراسر جهان است.
وی با اشاره به جایگاه اسلام در جهان و آسیبها و فرصتهای پیش روی آن گفت: در طول تاریخ هیچ زمانی نبوده که اسلام تا این اندازه در سطح بینالمللی مطرح شده و جهان آماده شناخت معارف این دین الهی باشد
وی ادامه داد: در مقابل در هیچ دورهای هم شاهد این حجم زیاد دشمنی نبودهایم؛ امروز مخالفان اسلام با هم متحد شدهاند و علیه مکتب ناب محمدی(ص) هجمههای سنگینی را به راه انداختهاند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه شرایط کنونی در سطح بینالمللی تغییرات چشمگیری نسبت به گذشته داشته است، به تبیین دلایل این گسترش اسلام پرداخت و گفت: در حال حاضر وسیلههای ارتباطی گسترش یافتهاند و استفاده از آخرین شیوههای علمی برای ایجاد ارتباط متداول است.
وی با بیان اینکه شناخت زمان در اسلام به عنوان یکی از وظایف قطعی و مهم مدیران جامعه و کسانی است که در اداره امور نقش دارند، ادامه داد: روایات هم ناظر به این حقیقت هستند که صفت "عارفبالزمانه" جزو خصوصیات مدیران نظام اسلامی بوده و این افراد باید توجه ویژهای نسبت به شناخت اوضاع داشته باشند.
آیتالله یزدی با ارزشمند خواندن برگزاری اجلاسهای بینالمللی میان علمای جهان اسلام تصریح کرد: این امر موجب تضارب آراء و شناخت بیشتر ملل مسلمان از یکدیگر میشود؛ به همین دلیل دشمنان سعی کردهاند در طول تاریخ زمینه این ارتباط را از بین ببرند.
استاد حوزه علمیه قم عضو هیات رئیسه خبرگان رهبری اذعان داشت:نکته اساسی در همه شیوهها رعایت وحدت میان فرق مسلمان است زیرا در شرایط کنونی این امر ضروریترین نیاز پیروان دین اسلام محسوب میشود.
وی با بیان اینکه منادیان وحدت میان مسلمانان هیچگاه از آنها نمیخواهند مذهبشان را تغییر دهند، خاطرنشان کرد: این مسئله را به صراحت بیان میکنم که منادیان وحدت نمیخواهند آنها مذهبشان را تغییر دهند، به این معنی که شیعه سنی شود و یا سنی شیعه شود؛ وحدت آن است که مشترکات میان فرقههای مختلف اسلامی از دست نرود تا به این وسیله بتوان در مقابل دشمنان خدا ایستاد.
آیتالله یزدی شرایط موجود در کشورهای اسلامی را مورد توجه قرار داد و افزود: با وجود ظرفیتها و اشتراکات فراوان نباید میان مسلمانان جنگ و خونریزی برقرار باشد.
*جای بررسی مباحث اختلافی حوزه و دانشگاه است
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تفرقه را اصلیترین نقشه و حربه دشمنان برای نفوذ در میان مسلمانان و تضعیف کشورهای اسلامی دانست و گفت: در طول تاریخ این توطئه کارساز بوده و دشمنان توانستهاند از اختلافات میان مذاهب اسلامی بهرهبرداری کنند اما باید توجه داشت جایگاه مباحث علمی و اختلافی، دانشگاهها و حوزههای علمیه هستند و این امر نباید به میان عموم مردم کشانده شود.
وی با تاکید بر حفظ وحدت عمومی میان مسلمانان تصریح کرد: در همه رشتههای علوم انسانی و مادی میتوان میان مسلمانان و اندیشمندان بحث و گفتوگو به راه انداخت اما حفظ وحدت باید در اولویت باشد.
آیتالله یزدی ادامه داد: در حوزههای علمیه شیعی روش تدریس جالب توجهی وجود دارد به این ترتیب که طلاب از همان ابتدا اجازه سؤال کردن و اشکال گرفتن بر اساتید حتی مراجع تقلید را دارند و بارها دیده شده که در کلاسهای درس فقهای بزرگ شیعه، طلاب اشکالاتی را به بحث وارد کردهاند و در برخی موارد میتوانند فتوای مرجع را هم تغییر دهند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم خطاب به علمای جهان اسلام گفت: این شیوه تدریس باید در همه کشورهای مسلمان ترویج شود و طلاب و دانشپژوهان اجازه نقد آراء و بحث را داشته باشند نه اینکه به راحتی و بلافاصله پس از شنیدن صدای مخالفان حکم تکفیر بر آنها جاری شود.
وی با ابراز تأسف و تعجب از مباح شمردن خون مسلمانان توسط کسانی که خود را مدعی و صاحب فتوا میدانند، اضافه کرد: این اشخاص چگونه در محضر الهی پاسخگو خواهند بود.
آیتالله یزدی با بیان اینکه بر اساس روایتی از رسول اکرم (ص) هر کس شهادتین را بگوید مسلمان است، گفت: با این وجود مدعیان فتوا به راحتی خون مسلمانان و پیروان حضرت محمد (ص) را مباح میدانند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: تصور من این است که چنین فتاوایی از فضای علمی خارج شده و با تاثیر از سیاست صادر میشوند و در حقیقت دشمنان اسلام با چند واسطه و از طریق برخی اشخاص این کار را انجام میدهند.
وی خاطرنشان کرد: علمای اسلامی میتوانند با ایجاد محیط بحث و گفتوگو و جدا کردن فضاهای علمی و سیاسی، اجازه بهرهبرداری دشمنان از اختلافات میان فرق مسلمان را از آنها سلب کنند.
/7432/