شیخ کلینی برای کسب علم و حدیث از دهها استاد و محدث در شهرها و روستاهای آن زمان کسب فیض کرد، در حاشیه مسافرتهایش چنان علم و فضل خود را به نمایش گذاشت که تصویری از شیعه واقعی را در اذهان ترسیم کرد که مایه مباهات شیعه است.
به گزارش راسخون به نقل از فارس، هنگامی که «کنگره بزرگداشت ثقةالاسلام کلینی(ره)» در اردیبهشت ماه 1386 برگزار شد، از سوی مؤسسه علمی - فرهنگی دارالحدیث پیشنهاد شد که شورای فرهنگ عمومی، روز 19 اردیبهشت هر سال را به عنوان «روز بزرگداشت کلینی» نامگذاری کند، این پیشنهاد پس از بررسی در جلسه آن شورا مورد تأیید قرار گرفت و در نهایت از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد.
*نظر شیخ مفید درباره کتاب «کافی» شیخ کلینی
شیخ محمدبن یعقوب کلینی که ملقب به «ثقه الاسلام» است در قرن سوم هجری میزیسته است، سال ولادت او دقیقاً معلوم نیست، اما سال وفاتش را سال 328 یا 329 ذکر کردهاند، مکان ولادت او عالم بزرگ شیعی در قریه «کلین» در 38 کیلومتری جنوب غربی شهرری است.
نخستین ثقهالاسلام جهان تشیع که چهار نواب اربعه امام زمان(عج) را درک کرده است، توانسته بسیاری از احادیث و اخبار را از مصدر اصلی و دست اول بیان کند.
کتاب «کافی» شیخ کلینی اولین کتاب از کتب اربعه شیعه است که دارای احادیث بیشمار از پیامبر اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) است، تألیف این کتاب 20 سال طول کشید که شیخ مفید این کتاب را در ردیف جلیلترین کتب شیعه و سودمندترین آنها میداند.
*چرا شیخ کلینی «ثقة الاسلام» خوانده شد
شیخ کلینی برای کسب علم و حدیث از دهها استاد و محدث در شهرها و روستاهای آن زمان کسب فیض کرد، در حاشیه مسافرتهایش چنان علم و فضل خود را به نمایش گذاشت که تصویری از شیعه واقعی را در اذهان ترسیم کرد، بنابراین هنگام ورود به بغداد فردی گمنام نبود، به گونهای که شیعیان به او افتخار میکردند و اهل سنت به دیده تحسین به او مینگریستند، به همین خاطر «ثقة الاسلام» خوانده شد.
در نهایت این محدث بزرگ شیعه پس از هفتاد سال زندگی سرانجام در ماه شعبان سال 329 هجری قمری عروج کرد و نه تنها شیعیان بلکه پیروان دیگر مذاهب اسلامی را سوگوار و بغداد را با رفتنش یکپارچه ماتم کرد.
دانشمند نامى بغداد «ابو قیراط» بر پیکر پاکش نماز خواند، شیعیان با دلى پراندوه و با احترام آن مرد خدا را در «باب کوفه» بغداد به خاک سپردند، در همین سال با رحلت آخرین نایب امام زمان(عج)، «على بن محمد سمرى» غیبت کبراى آن حضرت(عج) نیز آغاز شد.
تندیس شیخ کلینی در کلین، اثر استاد خیرآبادی
* پیکر پدر و پسری که سالم مانده بود
به مناسبت سالروز بزرگداشت شیخ کلینی کرامتی از ایشان در ادامه میآید:
یکی از حکام بغداد که سخت دشمن شیعیان بود، روزی از کنار قبر مرحوم شیخ یعقوب کلینی رد میشد، پرسید: این قبر از آن کیست؟، گفتند: قبر یکی از علمای شیعه، شیخ یعقوب کلینی، است.
او به خاطر عداوتی که بر علمای شیعه داشت، دستور داد قبر مرحوم کلینی را نبش کردند و همه ناظرین دیدند، بدن آن بزرگوار، صحیح و سالم در لابه لای کفن است، نه بدن ذرهای آسیب دیده و نه کفن و یک طفل کوچک هم در پهلوی ایشان مدفون است که گویا پسر خود ایشان بوده، بدن و کفن او هم سالم است.
پس آن حاکم دستور داد: قبر را بپوشید و بقعهای هم در روی قبر بنا کنید.
/7432/