یازدهمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه به پایان راه رسید

یازدهمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه، امروز، 22 اسفندماه با برگزاری در سالن همایش‌های بین‌المللی برج میلاد و تجلیل از 25 برگزیده به کار خود پایان داد.
پنجشنبه، 22 اسفند 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
یازدهمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه به پایان راه رسید

یازدهمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه، امروز، 22 اسفندماه با برگزاری در سالن همایش‌های بین‌المللی برج میلاد و تجلیل از 25 برگزیده به کار خود پایان داد.


به گزارش راسخون به نقل ازخبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) یازدهمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه، امروز، 22 اسفندماه با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی، حجت‌الاسلام و المسلمین عبداللهیان، رئیس بنیاد امام رضا(ع)، حجت‌الاسلام و المسلمین محسن قرائتی، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، احمد مسجدجامعی، رئیس شورای شهر تهران، حمید صابر‌فرزام، رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور، حجت‌الاسلام و المسلمین احمدی، دبیر یازدهمین همایش بانوان قرآن‌‌پژوه و جمعی از مسئولان و اعضای جامعه قرآنی در سالن همایش‌های بین‌المللی برج میلاد برگزار شد.
براساس این گزارش، آغازگر یازدهمین همایش بانوان قرآن‌پژوه قرائت ترتیل سوره یس توسط یکی از قاریان بود که با پایان یافتن قرائت سوره یس، پیام آیت‌الله سبحانی به این همایش قرائت شد و در ادامه استاد «عباس سلیمی» مجری این برنامه از حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دعوت کرد تا به بیان مطالبی در جمع بانوان قرآنی بپردازد.


لزوم فرهنگ‌سازی برای انس با قرآن
حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در این همایش اظهار کرد: به عنوان حوزه معاونت قرآن و عترت سخت نیازمند کمک و همیاری و همکاری قرآنیان هستم، به ویژه در این جمع که متشکل از بانوان، حافظان قرآن و قاریان است، نیازمند هستیم که به ما کمک کنید تا از ابتدای راه موفق باشیم.
وی با بیان اینکه همایش بانوان قرآن‌پژوه مدیون زحماتی است که از سوی یک بخش مردمی برگزار می‌شود، گفت: در ایران اسلامی بانوانی هستند که نزدیک به 15 هزار تحقیق و پایان‌نامه در حوزه قرآن و عترت دارند و کمتر کشوری در جهان است که شاهد این مقدار تحقیق و پژوهش در کتاب آسمانی باشد و عدد کمتری در دیگر کشورها مشاهده می‌شود.
حجت‌الاسلام حشمتی با طرح این پرسش که در کشوری که فعالیت‌های قرآنی زیاد انجام می‌شود چرا مردم تا این حد از فرهنگ قرآن فاصله دارند؟ عنوان کرد: چه تمهیداتی باید داشته باشیم که فرهنگ قرآن در زندگی مردم نقش پیدا کند و چه موانعی را باید از سر راه مردم برداریم تا فرهنگ قرآن در زندگی مردم ملموس باشد؟ در این راستا می‌توانید با ایمیلی که به شما می‌دهم با من در تماس باشید.
معاون قرآن و عترت با اشاره به اعتباراتی که طی سال‌های گذشته در حوزه فعالیت‌های قرآنی هزینه شده گفت: هر چند که هزینه زیادی تاکنون در حوزه فعالیت‌های قرآنی انجام شده، اما باید این امر فرهنگ‌سازی شود تا قرآن و انس با این کتاب آسمانی به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.
وی ادامه داد: آیاتی که درباره ورود بهشت است و در سوره یاسین نیز به آن اشاره شده، توصیه می‌کنند که مؤمنان باید ایمان و عمل صالح داشته باشند تا به بهشت ورود پیدا کنند، اما خداوند در آیه‌ 43 سوره اعراف می‌گوید: «قبل ازاینکه وارد بهشت شوید، کینه‌ها را از سینه شما خارج می‌کنیم و بهشت جای کینه و دشمنی نیست و بهشتیان با محبت به هم نگاه می‌کنند و رفتار می‌کنند»؛ پس قبل از ورود به بهشت سینه‌های ما باید خالی از کینه و تباهی باشد.
حجت‌الاسلام حشمتی در ادامه افزود: بهشتیان در مقابل هم و در حال شادی هستند و دل‌هایشان نیز به هم نزدیک است؛ اما زمانی که وارد بهشت شدیم شعارمان با یک شعار زیبا شروع می‌شود که ورود به بهشت با سلام است، کمااینکه فرشته‌ها نیز به بهشتیان سلام می‌کنند.
وی با بیان اینکه مسلمان کسی است که مسلمان دیگر از دست و زبان او در امان باشد، گفت: بهشت چه موجود باشد، چه خلق شود، ما می‌توانیم این صفاتی که در بهشت وجود دارد را در زندگی خود خلق کنیم و اگر بخواهیم به استقبال بهشت برویم باید این خصوصیات که در بهشتیان است را در جامعه ایجاد کنیم و البته مردم، دوستان، همکاران ما باید از دست و زبان ما در امان باشند که در این صورت جزء بهشتیان خواهیم بود.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به اهل دنیا، اظهار کرد: براساس روایات و احادیث، اهل دنیا کسانی هستند که کم تعقل و زیاد صحبت می‌کنند و زمانی که بلا فرا می‌رسد صبر نمی‌کنند و همچنین زمانی که نعمت به آنها داده می‌شود شکرگزار نیستند که امیدواریم جامعه و به ویژه بانوان ما همواره اهل صبر و شکرگزاری باشند.


با پایان یافتن سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مقاله «تفسیر ساختاری سوره یس» از سوی سعیده سادات غروی ارائه شد و پس از ارائه این مقاله، سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی آغاز شد.
آموزش قرآن بدون حاشیه‌سازی و به صورت روزانه باشد
حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی در این همایش خطاب به بانوان قرآنی حاضر در همایش گفت: از اختلافات خانوادگی به راحتی بگذرید و نهراسید؛ اختلافات کوچک و بی‌اهمیت را جدی نگیرید و نگذارید که فتنه و اختلافات در خانواده و فامیل توسعه پیدا کند.


وی با بیان اینکه در صورت بروز اختلاف بین همسران، برای استحکام خانواده‌ها باید زمینه آشتی را فراهم کنید، گفت: در اختلافات خانواده باید از طرف زن و شوهر، هر کدام یک داور انتخاب شود تا این اختلافات را داوری کند که البته داوران را باید زن و شوهر انتخاب کنند. داوران باید افراد عادلی باشند و سعی کنند که با سرعت زیاد و دلسوزی این اختلافات را حل کنند؛ در این صورت، اختلافات خانوادگی به راحتی به دادگاه‌ها کشیده نمی‌شود و در همان خانواده و بدون سر و صدا حل می‌شود.
حجت‌الاسلام قرائتی در بخش دیگری از سخانان خود اظهار کرد: یکی از دلایلی که باعث شده تا ما در حوزه قرآن مهجوریت داشته باشیم این است که همواره به دنبال حاشیه‌سازی بوده‌ایم؛ به طور مثال در دانشگاه‌ها، آموزش قرآن و معارف را در طول ترم آموزش می‌دهند، اما نباید به این شکل باشد و آموزش قرآن بدون حاشیه‌سازی و به صورت روزانه باشد؛ نصف حرف‌های حوزه و دانشگاه واجب نیست و البته مستند هم نیست.


وی با بیان اینکه اگر می‌خواهید عمر بابرکتی داشته باشید اصطلاحات را کنار بگذارید و به متن قرآن بپردازید، افزود: زندگی را باید از بالا بیاورید پایین؛ غربی‌ها از زمین‌ شروع کردند و به شناخت حشرات و جزئیات در زمین پرداختند و بعد از شناخت زمین به آسمان و به بالا‌ها رسیدند، اما ما از ابتدا با آسمان شروع کردیم و به همین دلیل نیز از زمین هم جا ماندیم.
دبیر ستاد اقامه نماز کشور با یادآوری اینکه دین را باید از آسمان به زمین بیاوریم، خطاب به بانوان قرآنی حاضر در همایش گفت: زمانی که در کلاس‌های قرآن به آموزش می‌پردازید، لباس‌ و چادر مشکی به سر نکنید و لباس روشن بپوشید؛ چادر مشکی برای خیابان است و اگر در کلاس قرآن بپوشید هیچ تأثیر خوبی بر روی قرآن‌آموزان و مخاطبان خود نخواهید گذاشت.
وی در این بخش از سخنان خود اظهار کرد: درباره ساخت و ساز، کاشت درخت و... صدها آیه در قرآن داریم که تمامی این آیات را از قرآن استخراج کرده‌ام؛ قرآن پر از نکته است؛ مهمترین آثار در زمان ما کتاب‌های شهید مطهری است و اگر می‌خواستم به کتاب‌های مطهری اکتقا کنم سخنرانی‌هایم تمام می‌شد؛ من در تمام کانال‌ها هستم و یک فقیهی هستم که در صحبت‌های خود از قرآن می‌گویم.


حجت‌الاسلام قرائتی ادامه داد: خدا لعنت کند کسانی را که در ادبیات ما و در ادبیات عرب ما به قدری خیانت کردند و کتاب‌های ما را به نحوی در مدارس و دانشگاه‌ها ارائه کردند که لیسانسه‌های ما طعم قرآن را نچشیدند و کسانی که مدرسه‌ها و دانشگاه‌ها را تمام کرده‌اند چیزی از قرآن نصیب‌شان نشده است.
وی افزود: مزه قرآن را نچشیدیم و نگذاشتند بچشیم و بعد گفتند که علمی نیست و باید علمی صحبت کنید؛ گویا علمی در جامعه ما هر چیزی است که معنای آن را متوجه نشویم؛ بعضی از پژوهش‌ها مضر و لغو است که این نکته در قرآن هم مورد تأکید قرار گرفته.
حجت‌الاسلام قرائتی ادامه داد: پژوهش‌هایی که در کشور انجام می‌شود یا باید واجب باشد یا مستحب، یا مشکلاتی را در جامعه حل می‌کند و یا مشکلات شخصی را برطرف می‌کند و پژوهش‌هایی به غیر از این به هیچ دردی نمی‌خورد و باید روان حرف بزنیم؛ خیلی از حرف‌ها و پژوهش‌هایی که انجام می‌شود علم نیست و حضرت علی(ع) فرموده‌اند: «علم آن است که بندگی شما را زیاد کند» و البته علم یک اصطلاح است و نباید گول آن را بخورید.


در این بخش از همایش بانوان قرآن‌پژوه نوبت به سخنرانی احمد مسجدجامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران رسید که وی در آغاز سخنان خود عنوان کرد: شهر تهران پیشینه تاریخی طولانی دارد. در ابتدا دور شهر حصاری کشیده بودند و 114 برج به نام 114 سوره قرآن در اطراف این شهر ساخته شده بود.
راه‌اندازی کتابخانه تخصصی قرآن ضروری است
رئیس شورای شهر تهران افزود: پس از ساخت 114 برج، کم‌کم این شهر به شهر تهران تبدیل شد که اکنون اگر امروز به قطب فعالیت‌های فرهنگی، هنری و قرآنی در کشور تبدیل شده به خاطر همین پیشینه قرآنی آن است.
وی در این بخش از سخنان خود با بیان اینکه کارهای ارزشمندی در زمینه جمع‌آوری متون و آثار قرآنی انجام شده است، گفت: مسئولان و همکاران در بنیاد امام رضا(ع) کارهای بسیار ارزشمندی در زمینه جمع‌آوری مقالات و پایان‌نامه‌های قرآنی انجام داده‌اند که البته این پایان‌نامه‌ها و مقالات باید در قالب یک مجموعه گردآوری شوند.
مسجدجامعی در ادامه افزود: وظیفه ما در زمینه فعالیت‌های قرآنی و حمایت از پایان‌نامه‌های قرآنی بسیار سنگین است که البته به نظر می‌رسد برای رسیدن به این هدف نیازمند راه‌اندازی کتابخانه تخصصی قرآن هستیم.
وی یادآور شد: پیش از این بنیاد دایره‌المعارف اسلامی در زمینه جمع‌آوری متون قرآنی فعالیت داشته‌ است، اما به هر حال با توجه به گستره فعالیت‌های دانشگاهی و قرآن‌پژوهی، بحث کتابخانه تخصصی قرآن ضروری است و باید به سامان برسد.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: با راه‌اندازی کتابخانه تخصصی قرآن در شهر تهران می‌توانیم علاوه بر جمع‌آوری پایان‌نامه‌ها و مقالات قرآنی، زمینه استفاده از این منابع قرآنی را برای علاقه‌مندان نیز فراهم کنیم.


تمامی فعالیت‌های آینده شهرداری تهران مبتنی بر قرآن و نماز خواهد بود
محمدباقر قالیباف، شهردار تهران از دیگر سخنرانان یازدهمین همایش بانوان قرآن‌پژوه بود که در آغاز سخنان خود اظهار کرد: این یک فرصت استثنایی در کشور ما است که در جامعه ما یک اعتقاد و باور جمعی نسبت به قرآن وجود دارد.


شهردار تهران افزود: اعتقاد و باور جمعی به قرآن در جامعه ما یک ارزش اجتماعی محسوب می‌شود و البته این ارزش که در جامعه ما وجود دارد بی‌نظیر است، نه کم‌نظیر؛ قرآن در تمامی شئونات زندگی مردم ما جا دارد و مردم در حزن و اندوه و در شادی و سرور از آن استفاده می‌کنند.
وی در ادامه عنوان کرد: قرآن از آغاز زندگی تا مرگ در باور جامعه ما وجود دارد و ما با تمام وجودمان معنی یک حرکت فرهنگی مبتنی بر قرآن را به برکت امام خمینی(ره)، این مجتهد فقیه و متکی به فقه سنتی دیده‌ایم.
قالیباف با یادآوری اینکه قرآن همواره در زندگی مردم ما وجود داشته است، افزود: اگر در دفاع مقدس رزمندگان ما دانشگاه‌های دنیا را رها کرده و لباس بسیجی به تن کردند، این مسئله در حقیقت تکیه بر فرهنگ اسلامی و قرآنی داشت که این فرهنگ هیچ گاه از جامعه ما بیرون نخواهد شد.
وی ادامه داد: علیرغم تمام کارهای مثبتی که تاکنون در حوزه قرآن و فعالیت‌های قرآنی صورت گرفته، اما هنوز خلاء یک نگاه جامع برای زیست مؤمنانه مبتنی بر فرهنگ قرآنی در جامعه ما وجود دارد که باید کارهای بیشتری برای رسیدن به این هدف انجام شود.
شهردار تهران با بیان اینکه امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز داریم که فعالیت‌های قرآن‌پژوهی را در جامعه گسترش دهیم، اظهار کرد: پژوهش‌های قرآنی در کشور باید منجر به مصداق علمی یک زندگی عالمانه و مؤمنانه شود که البته این آرزو را همواره از خداوند خواسته‌ و برای رسیدن به آن تلاش کرده‌ایم.
وی در بخش پایانی سخنان خود عنوان کرد: این قول را به همه بانوان قرآن‌پژوه و اساتید قرآنی می‌دهم که طی چهار سال آینده، تمام فعالیت‌های فرهنگی، هنری و شهری شهرداری تهران مبتنی بر محوریت قرآن و نماز باشد که البته برای رسیدن به این هدف نیازمند یاری شما هستیم.
قالیباف افزود: البته از قرآن این مسئله را آموخته‌ایم که خداوند هیچ پاداشی برای حرف خوب به ما نمی‌زند، بلکه خداوند به عمل صالح انسان پاداش می‌دهد.


گام‌های رسیدن به پژوهش‌های قرآنی
در این بخش از یازدهمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی به سخنرانی پرداخت و در ابتدای سخنان خود گفت: پژوهش در همه علوم و عرصه‌ها برای یافتن یک نتیجه علمی است؛ انسان‌ها برای رسیدن به این هدف تحقیق می‌کنند که یک نتیجه علمی به دست آورند.


وی افزود: اگر در زمینه مسائل هسته‌ای تلاش می‌کنند، می‌خواهند یک نتیجه علمی به دست بیاورند یا یک فقیه به دنبال یافتن نتیجه علمی برای تحقیق‌ها و پژوهش‌های خود است؛ هر کسی در تلاش عالمانه خود درصدد این است که یک نتیجه علمی و یک یافته علمی را به مجموعه یافته‌های جهان و یافته‌های آن علم اضافه کند.
حجت‌الاسلام خمینی ادامه داد: حوزه پژوهش قرآنی یک تفاوت بنیادین با بقیه پژوهش‌ها دارد که در برخی دیگر از رشته‌ها نیز مشاهده می‌شود؛ پژوهش قرآنی برای یافتن یک نتیجه علمی نیست، بلکه برای یافتن یک نتیجه عملی است. انسان‌ها در قرآن و حوزه عرفان گام برنمی‌دارند مگر اینکه بخواهند قضیه‌ای علمی را در موضوعی صغری یا کبری اثبات کنند.
وی در ادامه عنوان کرد: کسانی که در حوزه قرآن و عرفان پژوهش می‌کنند بیش از هر چیز برای این موضوع تلاش می‌کنند که دری را بر روی جان خود باز کنند، پس باید مراقب باشیم که تعلیم و تعلم و پژوهش در قرآن را برای این هدف مهم قرار دهیم.
حجت‌الاسلام خمینی گفت: در آیات و روایات آمده است که اگر کسی قرآن را برای دنیای خود و زینت دنیای خود یاد بگیرد، خداوند بهشت را بر او حرام می‌کند که این مسئله در رابطه با دیگر پژوهش‌ها نیست و نگفته‌اند که اگر کسی فیزیک بخواند برای دنیای خود، به جهنم می‌رود؛ چرایی این مسئله آن است که این راه، راه دل است.


وی ادامه داد: کسانی که در پژوهش قرآنی گام برمی‌دارند هدف‌شان یک نتیجه علمی و تلاش برای یافتن یک گذاره علمی نیست و هدف اصلی، پژوهش عملی است؛ هدف در پژوهش قرآنی این است که دل‌ها و چشم‌ها را بشوییم و جان و روح خود را آزاد کنیم.
حجت‌الاسلام خمینی یادآور شد: برای اینکه به این پژوهش علمی برسیم نیازمند مسائلی هستیم که اولین نکته آن این است که احساس فقر کنیم. انسان زمانی که وارد حوزه پژوهش می‌شود باید احساس نیاز کند؛ در غیر این صورت وارد این چشمه می‌شود و با لب خشک بیرون می‌آید.
وی درباره کسانی که وارد این دریای معارف الهی می‌شوند، اظهار کرد: این افراد باید بدانند که خداوند بخیل نیست و کمک می‌کند و دیگر اینکه پژوهشگر باید این احساس نیاز را در خود ایجاد کند.
حجت‌الاسلام خمینی ادامه داد: شرط دوم برای انجام پژوهش این است که باید به طور دائم انسان رفتار خود را مراقبت کند و فرد باید مراقب رفتارهای اجتماعی خود باشد و نباید کاری کند که در جامعه انگشت‌نما شود و به طور مثال در خصوص بانوان، بحث عفاف و حجاب یکی از مباحثی است که جامعه قرآنی باید به آن توجه و حساسیت داشته باشد.
وی در ادامه اظهار کرد: جامعه دیندار باید نسبت به ظواهر شرعی هم توجه داشته باشد که البته در نگاه یک دیندار حتماً دروغ بدتر از گناهان دیگر است که البته این به آن معنا است که تهمت نزنیم و در نماز کاهلی نکنیم، بلکه باید به همه مسائل توجه داشته باشیم و کسی که پژوهش قرآنی را برای یافتن یک نتیجه عملی در زندگی انجام می‌دهد، باید روش و کردار خود را نیز مورد بررسی قرار دهد.
حجت‌الاسلام خمینی ادامه داد: مراقبت در گفتار از دیگر شرایط انجام پژوهش قرآنی است؛ از این رو باید مراقب گفتارمان باشیم. ادب یکی از مهمترین بحث‌ها در مراقبت از گفتار است؛ یکی از خصلت‌های بزرگ ایرانیان در تاریخ، ادب آنان بوده است و بعضی‌ها گفته‌ بودند که جامعه ایرانی تا حدودی ادبیات تملق‌آمیز چاپلوسانه پیدا کرده بود که دلیلش آن است که در ادب زیاده‌وری کرده.


وی افزود: باید نهضتی را برای بازگشتن به ادب ایجاد کنیم و همه دست به دست هم دهیم که جامعه با‌ادب‌تر با هم صحبت کنند؛ چرا باید بی‌ادبی در جامعه وجود داشته باشد و اگر من به کسی نقد دارم چرا باید بی‌ادبی کنم؟ پس مراقبت در رفتار و مراقبت در گفتار اهمیت بسیاری دارد که باید به این مسائل توجه داشته باشیم.
حجت‌الاسلام خمینی یادآور شد: سومین مسئله مهم که باید مورد توجه قرار گیرد مراقبت در افکار است که باید ذهن خود را تمیز کرده و از هر گونه کینه و نفرت دوری کنیم و اگر کسی با ما جاهلانه برخورد می‌کند، نباید با او جاهلانه برخورد کنیم و البته سزاوار نیست کسی که با قرآن انس دارد، با کسی که با او تندی می‌کند، تندی کند.
وی عنوان کرد: یکی از کارهایی که برای خوب شدن جامعه باید انجام شود این است که خودمان را اصلاح کنیم و اگر کسی با غضب برخورد کرد، ما غضب نکنیم و اگر تندی می‌کند، ما با او تندی نکنیم.
با پایان یافتن سخنرانی حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی، نوبت به تجلیل از بانوان قرآن‌پژوه رسید که در این بخش مسئولان حاضر در مراسم، از بانوان قرآنی در چهار بخش «پژوهشگران قرآنی» در دو حوزه داخلی و خارجی، «چهره‌های شاخص هنرهای قرآنی» و «حافظان و قاریان، مدیران و مربیان و مفسران و داوران قرآن کریم» تجلیل کردند.


فرصت در خدمت قرآن بودن را قدر بدانیم
در بخش دیگری از یازدهمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه که پس از نماز و صرف نهار بود، حجت‌الاسلام عابدی، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به سخنرانی پرداخت و گفت: مسئولان قرآنی و پژوهشگرانی که هم‌اکنون در خدمت قرآن هستند باید قدر این فرصت و جایگاه را بدانند؛ زیرا هیچ یک از ما نمی‌دانیم که تا کی در خدمت قرآن کریم هستیم.
وی افزود: هیچ یک از مسئولان و افرادی که در حوزه قرآن خدمت می‌کنند، نمی‌دانند که آیا سال آینده نیز در خدمت قرآن هستند یا نیستند و معلوم نیست که کجا باشند و به همین دلیل باید قدر این فرصت را بدانند و برای موفقیت در فعالیت‌های قرآنی خود به خداوند پناه ببرند.
عابدی با بیان اینکه در قرآن کریم برخی چیزها اسباب عاقبت به خیری و برخی نیز اسباب عاقبت به شری را موجب می‌شوند، اظهار کرد: یکی از چیزهایی که موجب عاقبت به خیری افراد می‌شود دعای خیر پدر و مادر است و دومین مسئله‌ای که موجب عاقبت به خیری می‌شود، احترام به قرآن و تکریم قرآن کریم و در خدمت قرآن بودن است.
وی یادآور شد: همچنین یکی از چیزهایی که موجب عاقبت شر برای انسان‌ها می‌شود بخیل بودن، کینه ورزیدن و... است که انسان‌ها برای اینکه عاقبت به خیر شوند باید از این کارها اجتناب کنند؛ کسی که بخیل باشد عاقبتش، شر خواهد شد و ممکن است کسی، مدرک تحصیلی در مقاطع بالا بگیرد، اما از مدرک خود هیچ استفاده‌ای نکند و در حقیقت دلیل آن این است که آن فرد عاقبت به خیر نشده.
در ادامه این برنامه، پس از ارائه چند مقاله از سوی بانوان قرآنی، گزارشی نیز از فعالیت‌های رادیو قرآن از سوی سمیرا قنبری، چهره موفق در فعالیت‌های رسانه‌ای قرآن کریم ارائه شد.


هر حرف سوره «یس» 10 فرشته دارد
در بخش پایانی این مراسم نیز، حجت‌الاسلام عبداللهیان، رئیس بنیاد امام رضا(ع) طی سخنانی گفت: دو همایش است که با رویکرد سوره یس انجام می‌شود و آثار مختلفی از بانوان آمده که در چهار شماره «بینات» و یک شماره از نشریه «بشارت» چاپ شده؛ هر چند که قرآن مهجور است، اما سوره یس بیش از سایر سوره‌ها مهجور است.
وی افزود: پیامبر اکرم(ص) همواره بر انس امت با سوره یس تأکید داشته‌اند. مشخصه سوره یس این است که در وهله اول، قرآن کریم هر حرفش یک فرشته دارد، اما سوره یس هر حرفش 10 فرشته دارد و خداوند فرموده است کسی که با یاسین انس می‌گیرد و با معارف سوره یس آشنا می‌شود هر جا برود تنها نیست.
عبداللهیان ادامه داد: کسی که با سوره یس انس دارد هیچ جا تنها نمی‌رود و یکی از اسرار این سوره در فرشتگان آن است و خداوند می‌فرماید همانطور که شما به خدا ایمان دارید به فرشتگان خدا هم ایمان داشته باشید؛ فرشتگان خدا و فرشتگان سوره یاسین نمی‌گذارند که شما هیچ گاه تنها باشید.
وی یادآور شد: بانوانی که توانمندی لازم را داشته و تحصیل‌کرده هستند باید بدانند که سوره یاسین در قلب‌ها جای می‌گیرد و افراد تحت تاثیر آن قرار می‌گیرند و تا عمر دارند آن را فراموش نمی‌کنند و اگر بحث یاسین‌خوانی را شما بانوان برعهده بگیرید، مردم زود به آن علاقه‌مند می‌شوند، به این دلیل که آثار آن را در زندگی خود می‌بینند.
یادآور می‌شود، سخنرانی حجت‌الاسلام عبداللهیان پایان‌بخش یازدهمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه بود که با پایان یافتن سخنرانی وی، پرونده این دوره از همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه نیز بسته شد.

7432
 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.