تولید محتوای دیجیتال قرآنی باید براساس فهم نگارنده باشد

حجت‌الاسلام سبحانی‌نسب گفت: اگر تولید محتوای دیجیتال قرآنی بالاتر از فهم و درک نگارنده باشد، سبب ایجاد شبهات بسیاری در معارف قرآنی می‌شود.
سه‌شنبه، 27 اسفند 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تولید محتوای دیجیتال قرآنی باید براساس فهم نگارنده باشد

حجت‌الاسلام سبحانی‌نسب گفت: اگر تولید محتوای دیجیتال قرآنی بالاتر از فهم و درک نگارنده باشد، سبب ایجاد شبهات بسیاری در معارف قرآنی می‌شود.


به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا سبحانی‌نسب، کارشناس فضای مجازی، با اشاره به تولید محتوای قرآنی در فضای مجازی اظهار کرد: کسی که معارف قرآنی را ترویج می‌دهد باید یا خود بهره کافی از معارف برده باشد یا از جایی نقل شود که بهره قابل توجهی از معارف داشته باشد.
وی افزود: متأسفانه بسیاری از مطالب منتشره در فضای سایبری، به مطالبی مربوط می‌شود که از جایی کپی‌برداری کرده است و آن مطلب هم به سرعت تکثیر می‌یابد. همچنین گاهی اوقات این مطالب از کتاب‌های دست چندم تهیه شده است و با انتشارش در فضای وب، مسائل و شبهات بسیاری را ایجاد و حتی آنها را افزایش می‌دهد.
مدیر نشر جمال تصریح کرد: اگر کارشناس معارف قرآنی مطالبی را که در فضای وب به نگارش در می‌آورد از حرف‌های خودش باشد، مشکلی ایجاد نخواهد شد اما اگر بخواهیم از کارشناسی نقل قول کنیم باید با اجازه آن کارشناس باشد؛ چرا که باید حق‌الزحمه آن کارشناس حفظ شود تا شاهد سرقت مطالب الکترونیک نباشیم.
وی بیان کرد: متأسفانه برخی از مطالبی که در فضای وب منتشر می‌شود، سرقت الکترونیک است و بسیاری مطالب دیگران را با نام خودشان منتشر و اشاعه می‌دهند.


انتشار محتوای قرآنی باید خلاصه و مفید باشد
کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: برای تولید محتوای قرآنی از حیث محتوا، بحث مخاطب‌شناسی بسیار مهم است. در این امر برای قشر مخاطب عام باید از انتشار مطالب مفصل و تخصصی پرهیز کنیم و به صورت مختصر و مفید آن را ارائه دهیم؛ چرا که انتشار مفصل مطالب، از حوصله مخاطب خارج می‌شود.
وی بیان کرد: تولید محتوای قرآنی به صورت مختصر و مفید، نیازمند تحقیق بیشتری است؛ چرا که باید همه مطالب به صورت دقیق برای کاربر ثبت شود و شاهد ایجاد شبهه نباشیم.
حجت‌الاسلام سبحانی‌نسب تصریح کرد: متأسفانه بسیاری از معلمان، برخی از معارف قرآنی را به اشتباه درک می‌کنند و در نهایت به اشتباه درس پس می‌دهند که این امر سبب دورشدن افراد از معارف قرآنی می‌شود.


نگارش هر مطلب قرآنی در فضای وب صحیح نیست
وی افزود: با توجه به اینکه نگاشتن در صفحه اینترنت بسیار سهل و آسان است؛ بنابر این هر کاربر عادی می‌تواند صفحه‌ای را به خود اختصاص دهد و درباره هر موضوعی بنویسد که این امر در تولید محتوای ارزشمند قرآنی، کاری از پیش نمی‌برد.
مدیر نشر جمال تصریح کرد: خاطره نوشتن در صفحه فیس‌بوک، اجازه نمی‌خواهد اما برای کار قرآنی نیازمند این است که ابتدا خود را باور کنی تا هر آنچه را که نگاشته می‌شود، درست و دقیق است. قرآن هم شفاست و هم برای عده‌ای چیزی جز خسارت نیست و حتی در روایات داریم که برخی از قاریان قرآن مورد لعن قرآن قرار می‌گیرند.


انتشار مطالب قرآنی از سوی کاربر ناوارد، وظیفه نیست
وی افزود: متأسفانه گاهی اوقات برخی از کاربران از سر دلسوزی، سعی می‌کنند تا معارف قرآنی را با اطلاعات محدود‌شان منتشر کنند در حالی که این امر برای آن کاربر وظیفه و صلاح نیست تا به این حوزه معارف ورود کند.
کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: کاربران اگر در اندازه‌ای که از معارف قرآنی درک می‌کنند، ترویج دهند مانعی ندارد اما در غیراین صورت نه تنها خدمتی به قرآن نمی‌کند بلکه سبب ترویج ایجاد شبهات می‌شود.
وی افزود: سهل و وصول بودن نگارش در فضای وب، نباید ما را فریب دهد که در هر زمینه‌ای بنویسیم و نه تنها واجب نیست، بلکه مکروه و حرام است.
حجت‌الاسلام سبحانی‌نسب تصریح کرد: بسیاری از مطالبی که به نام دین در فضای سایبری منتشر می‌شود از سوی کاربران ناپخته‌ای است که اطلاعی از معارف قرآنی ندارند. ما وظیفه داریم در حوزه معارف قرآنی، حرف‌های درستی بزنیم نه حرف‌های درشت. کسانی که در حد فهم و درک خود از معارف قرآنی حرف می‌زنند، پیام‌شان درست و کسانی که بالاتر از فهم خود حرف می‌زنند، پیام‌شان درشت و غلط است.


وضعیت تولید محتوای قرآنی در فضای وب مناسب است
وی ادامه داد: اقدامات مثبت بسیاری از سوی مؤسساتی که با نام قرآنی کار می‌کنند، انجام شده است و فضای خوبی را برای استفاده‌کنندگان ایجاد کرده‌اند. هم‌اکنون کسی که می‌خواهد به معارف قرآنی دست یابد، کم نیست و مطالب به اندازه کافی وجود دارد.
مدیر نشر جمال تصریح کرد: هر آنچه که فعالیت قرآنی در فضای مجازی انجام شده مثبت است و به تناسب در برخی از بخش‌ها کم و در برخی بخش‌ها خوب و قابل توجه بوده است که می‌توان به تبیان و مرکز نور اشاره کرد.
 

7432



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.