در گفت‌وگوی با خانچی مطرح شد

«بنیاد نخبگان قرآنی» تأسیس شود؛ چرا کسی قاریان را هنرمند نمی‌داند

فعال قرآنی و رتبه نخست ابتهال کشور گفت : چرا کسی قاریان را هنرمند نمی‌داند؟ ما در ایران «بنیاد نخبگان قرآنی» نداریم، نخبگان این عرصه باید شناسایی شده و علاوه بر ارائه تسهیلات، به ادامه راهشان کمک کرد.
سه‌شنبه، 5 فروردين 1393
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
«بنیاد نخبگان قرآنی» تأسیس شود؛ چرا کسی قاریان را هنرمند نمی‌داند

فعال قرآنی و رتبه نخست ابتهال کشور گفت : چرا کسی قاریان را هنرمند نمی‌داند؟ ما در ایران «بنیاد نخبگان قرآنی» نداریم، نخبگان این عرصه باید شناسایی شده و علاوه بر ارائه تسهیلات، به ادامه راهشان کمک کرد.
 
به گزارش راسخون، حسن خانچی، فعال قرآنی و رتبه نخست ابتهال کشور در گفت‌وگو با تسنیم، در خصوص ارزیابی فعالیت‌های قرآنی در سال 92 گفت: بزرگ ترین مشکل در فضاهای قرآنی این است که همه به بودجه نگاه می‌کنند، فرض کنیم این بودجه در اختیار دستگاه‌ها قرار گرفت باید دانست که برنامه موثر چیست؟ این بودجه‌ها گاهی صرف مسائلی می‌شود که به درد نظام قرآنی کشور نمی‌خورد، باید با این بودجه‌ها نیرو تربیت کرد. تمام کسانی که در فضای قرآنی کشور چهره شدند از مساجد برخاسته و بدون بودجه دولتی مطرح شده‌اند این‌ها به صورت خودجوش کار را آغاز کرده و این عرصه را ادامه داده‌اند. حتی نمی‌توان یک نفر از قاریان بین‌المللی را معرفی کرد که با بودجه به درخشش رسیده و با هزینه‌های هنگفت استعدادهایش بروز یافته باشد.
 
نسل جدید قاریان هیچ شباهتی به نسل قدیم قراء ندارد
 

وی در ادامه سخنانش افزود: یک نوجوان ده،دوازده ساله وقتی وارد عرصه فعالیت‌های قرآنی می‌شود باید سال‌ها تحت نظر دستگاه‌ها باشد، فعالیت‌هایش رصد شود تا مانند تیم‌های حرفه‌ای ورزشی دوره‌های ابتدایی را از سر گذرانده و بتواند به خروجی مطلوبی برسد. نسل جدید قراء به نسل قدیم اصلا شباهتی ندارد اگر بخواهیم سال‌های آینده به همین ترتیب پیش برویم، شاید در برخی رشته‌ها خلأ پیدا کنیم شاید دیگر چند سال دیگر مبتهلی نداشته باشیم، دیگر حافظان شاخصی پیدا نکنیم. با مقایسه وضعیت کنونی و سال‌های گذشته افت کیفیت قاریان و حافظان در مسابقات آشکار می‌شود.
 
فعالیت‌های قرآنی را باید عمومی کرد / دیگر شور و انگیزه‌ای باقی نمانده
 
خانچی با طرح این پرسش که آیا بعد از گرفتن بودجه دوباره می‌توانیم نسل جدید قرآنی تولید کنیم که جای گذشته‌ درخشان قرآنی را بگیرد؟ تصریح کرد: فعالیت فرهنگی و قرآنی فقط این نیست که اردو ببریم، همایش برگزار کنیم رزومه و آمار ارائه دهیم، باید فعالیت‌های قرآنی را عمومی کنیم، فقط به تهران و کلان‌شهرها نگاه نکنیم خیلی از مناطق محروم به خاطر مخارج محدودی جلسات قرآنشان به تعطیلی می‌کشد. شور و هیجانی که در گذشته میان فعالیت‌های قرآنی و مساجد بود دیگر نیست، انگیزه‌ها رو به کاهش است؛ افراد میل و رغبت کمتری در خود احساس می‌کنند برای ورود به عرصه قرآنی و به سوی حوزه‌های دیگر متمایل می‌شوند.
 
کسی قاریان را هنرمند نمی‌داند / نخبگان قرآنی در ردیف دیگر نخبگان شناخته نمی‌شوند
 
رتبه نخست ابتهال کشور با تأکید بر اینکه ما در نظام جمهوری اسلامی بنیاد نخبگان قرآنی نداریم، اظهار داشت: باید نخبگان این عرصه شناسایی شوند؛ علاوه بر تسهیلات و امتیازات، باید به ادامه راهشان کمک کرد. چرا نخبگان قرآنی در ردیف دیگر نخبگان شناخته نمی‌شوند؟ چرا کسی قاریان را هنرمند نمی‌داند؟ مگر هر کسی می‌تواند قرآن را به زیبایی تلاوت کند؟ مگر تلاوت زیبای قرآن هنر نیست؟ اما می‌بینیم که نه قرآنیان را هنرمند می‌دانند و نه کسی در شأن این حوزه برای قرآنیان ارزش قائل است، کسی حاضر نیست هزینه‌ای کند و آن را تمام و کمال در اختیار فعالیت‌های قرآنی بگذارد. اگر بخواهیم کار حرفه‌ای کنیم به مخارج و هزینه نیاز داریم چرا سر مسائل قرآنی می‌گویند مسأله را مادی نکنیم؟ چرا به قرآن که می‌رسد بودجه کم می‌آید؟ مبالغ میلیاردی قرآن صرف چه می‌شود؟ مسئولان قرآنی باید بیایند درخصوص بودجه‌ای که در اختیارشان قرار گرفته توضیح بدهند.
 
بنیاد نخبگان قرآنی ایجاد شود
 
وی در خصوص وضعیت ضعیفی که برای نخبگان فرهنگی در عرصه کشور ایجاد می‌شود پیشنهادی ارائه کرد و گفت: باید برای این عرصه «بنیاد نخبگان قرآنی» تشکیل شود. وظایفش تعریف شود و برنامه‌ریزی‌های هدفمندی صورت بگیرد. ما مثل سرباز می‌مانیم بخشی از ابزار فرهنگی به عنایت خداوند در دست ما است، چرا مسئولان نباید از استعداد و ابزار نخبگان استفاده کنند تا گامی برای رشد فرهنگی نظام باشد؟ باید نخبگان تحت حمایت قرار گیرند، برایشان برنامه مشخص شود. زوایای دید باید در خصوص نخبگان وسیع شود. ضمن آن باید مناطق استراتژیک را مشخص کنیم مناطقی که نیاز به تبلیغ فرهنگی دارد شناسایی و رسیدگی شود، بسیاری از مناطق جنوبی به دلیل افکار و انحرافات مذهبی وهابیت در حال رشد و گسترش است؛ چرا به اعتقاد جوانان توجه نمی‌شود؟ مسئولان باید در مقابل چنین چالش‌هایی جواب داشته باشند.
 
مهجوریت بانوان در عرصه قرآنی، یکی از بزرگ‌ترین مشکلات است
 
خانچی در پایان سخنانش به بخش دیگری از مشکلات فضای قرآنی کشور اشاره کرد و گفت: مهجوریت بانوان در عرصه قرآنی کشور مشکل بزرگی است که از نگاه مسئولان جا مانده است، بانوان هیچ انگیزه‌ای برای فعالیت‌های قرآنی ندارند؛ در سنین پایین اگر استعدادی داشته باشند به این‌ها توجه می‌شود اما از 9 سال به بعد به دلیل محدودیت‌های شرعی فضا بسته می‌شود آیا نمی‌شود فضایی را برای بانوان قرآنی فراهم کرد که بتوانند در چارچوب شرع آزادی پرداختن به فعالیت‌های قرآنی را داشته باشند؟ باید برای بانوان نخبه عرصه قرآن نیز فکری کرد. باید برنامه‌ای گذاشت تا انگیزه‌هایشان نابود نشود. 
 
مسئولان خدمتگزار نخبگان قرآنی باشند

 
این فعال قرآنی افزود: عرصه قرآنی مشکلات بسیاری دارد که نمی‌توان در چند مورد مشخص به آن‌ها پرداخت، اما نه توجهی می‌شود، نه راه حلی ارائه می‌گردد و نه طبق شأن قرآن با آن رفتار می‌شود. مسئولان باید به مشکلات رسیدگی کنند، بودجه‌ها را به جا و به حق مصرف کنند؛ باید خدمتگزار نخبگان قرآنی باشند نه اینکه در قالب مدیریت به آن‌ها فخر بفروشند.
/2759/



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.