افزایش تصلب شرایین زاییده شهرنشینی نیست/ علفخوران در معرض گرفتگی عروق

آترواسکلروز یا تصلب شرایین زاییده شهرنشینی نیست و از هزاران سال پیش بوده است.
چهارشنبه، 26 شهريور 1393
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
افزایش تصلب شرایین زاییده شهرنشینی نیست/ علفخوران در معرض گرفتگی عروق

آترواسکلروز یا تصلب شرایین زاییده شهرنشینی نیست و از هزاران سال پیش بوده است.

 

به گزارش راسخون به نقل ازفارس، مسعود قاسمی رئیس انجمن آترواسکلروز ایران در شانزدهمین کنگره سراسری تازه‌های قلب و عروق گفت: 47 درصد بزرگسالان در جهان دست‌کم یکی از ریسک فاکتورهای سه‌گانه سیگار، فشار خون یا کلسترول بد را دارند.

وی افزود: در مطالعه‌ای که بین سال‌های 2008 تا 2010 در اغلب مناطق جهان صورت گرفت نشان داده شد که در منطقه جغرافیایی که کشور ما در آن قرار دارد در بین افراد بالای 35 سال به ازای هر 100 هزار نفر 350 تا 450 مرگ میر به علت بیماری‌های قلبی و عروقی بوده است یعنی چیزی حدود 4 نفر از هر هزار نفر.
مسعود اسلامی، دبیر علمی شانزدهمین کنگره سراسری تازه‌های قلب و عروق نیز در این آیین گفت: با توجه به شیب صعودی بیماری‌های قلبی و عروقی و افزایش طول عمر در کشور با موارد زیاد بیماری قلبی و عروقی به خصوص بیماری‌های پیشرفته قلبی در آینده مواجه خواهیم بود.
وی گفت: در سال جاری با افزایش بودجه سلامت که به رقم 30 هزار میلیارد رسیده است و چیزی معادل همین رقم را نیز مردم هزینه می‌کنند می‌توان گفت کل رقمی که برای بخش درمان صرف می‌شود چیزی حدود 60 هزار میلیارد ریال می‌شود.
اسلامی خاطر نشان کرد: اگر این رقم را که چیزی حدود 20 میلیون دلار است بر 80 میلیون جمعیت ایران تقسیم کنیم سرانه درمان هر فرد در کشورمان چیزی حدود 250 دلار خواهد بود در حالی که این رقم در کشورهای اروپایی 4 هزار دلار و در آمریکا 8 هزار دلار است و بر این اساس سرانه درمان در ایران یک پانزدهم سرانه درمان اروپا و یک سی‌ام سرانه درمان آمریکاست.
دبیر علمی شانزدهمین کنگره سراسری تازه‌های قلب و عروق افزود: اگر تمام بودجه کشور را نیز صرف درمان کنیم باز هم نخواهیم توانست به طور کامل مشکلات درمانی را حل و فصل کنیم بنابراین ناچار به پیشگیری از بروز بیمار‌ی‌های قلب و عروق هستیم.
وی گفت: شایع‌ترین علت مرگ و میر سکته‌های مغزی هستند که خوشبختانه عمده آن قابل پیشگیری است که یکی از این راه‌ها نیز جلوگیری از تصلب شرایین یا حداقل کند کردن آن است.
اسلامی تصریح کرد: بیماری آترواسکلروز در موجودات گوشتخوار دیده نمی‌شود و می‌توان گفت که این عارضه ویژه علف‌خواران است و از آنجا که انسان نیز موجودی علفخوار بوده است و سپس به گوشتخواری روی آورده است پس مستعد بیماری آترواسکلروز یا تصلب شرایین است.
وی افزود: آترواسکلروز برخلاف باور عامه به شهرنشینی ارتباطی ندارد چرا که بر اساس تحقیقات مومیایی‌های کشف شده متعلق به 4 هزار سال پیش نیز تصلب شراین داشتند.
دبیر علمی شانزدهمین کنگره سراسری تازه‌های قلب و عروق گفت: یک سوم از 340 مومیایی که بین 36 تا 40 سال سن داشته‌اند تصلب شرایین داشته‌اند که این امر نشان می‌دهد تصلب شرایین ناشی از شهرنشینی نیست و انسان استعداد اطلاع به این بیماری را دارد.
وی خاطر نشان کرد: در سال‌های گذشته مطالعات زیادی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق صورت گرفته است که یکی از اینها نشان داده است که فشار خون بالای شریانی در کودکان ریسک ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق در بزرگسالی را افزایش می‌دهد.
اسلامی افزود: چاقی در بچه‌ها تا 6 برابر درصد ابتلا به فشار خون بالای شریانی را افزایش می‌دهد و 30 درصد بچه‌های چاق دچار فشار خون بالا هستند.
دبیر علمی شانزدهمین کنگره سراسری تازه‌های قلب و عروق گفت: یکی دیگر از پیشرفت‌های پزشکی تولید داروهای پایین آورنده چربی خون هستند که کلسترول را کاهش می‌دهند.
وی تصریح کرد: مطالعات نشان می‌دهد مصرف میوه می‌تواند تا 40 درصد ابتلای به بیماری قلبی را کاهش دهد.
اسلامی خاطر نشان کرد: باید در رابطه با استفاده از نوشابه‌های انرژی‌زا نیز اطلاع‌رسانی کنیم چرا که این نوشابه‌ها می‌توانند عامل سکته قلبی در جوانان شوند.
دبیر علمی شانزدهمین کنگره سراسری تازه‌های قلب و عروق افزود: در سال‌های آینده با توجه به افزایش طول عمر شاهد رشد ابتلا به بیماری آلزایمر خواهیم بود.
وی گفت: مطالعات نشان داده است که ریسک فاکتورهای آترواسکلروز مانند دیابت و کلسترول بد نقش اساسی در ابتلا به آلزایمر دارند بنابراین باید این ریسک فاکتورها را کنترل کرد تا شیوع آلزایمر کاهش یابد.
وی تأکید کرد: باید برنامه‌های جامع و ملی تدوین کرد تا بتوانیم به واسطه آنها از بروز بیماری‌های قلبی پیشگیری کنیم که در این میان تحرک بدنی، تغذیه و نقش والدین، رسانه‌ها و صدا و سیما حائز اهمیت است.
در این کنگره از متخصصان پیشکسوت قلب و عروق تقدیر شد.
 
/987/


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.