وضو، اذان و نماز
امام علی علیه السّلام فرمودند:
اِنَّ زكاةَ جُعِلتُ مَعَ الصَّلاةِ قُرباناً لِأهْلِ الإسلامِ ... .
همانا پرداخت زكات و اقامه نماز، باعث تقرب مسلمانان به خداوند مي شود، سپس آن كه زكات را با رضايت خاطر بپردازد، كفاره گناهان او مي شود و بازدارنده و نگاه دارنده انسان، از آتش جهنم است، پس نبايد به آن چه پرداخته شده با نظر حسرت نگاه كرد و براي پرداخت زكات افسوس خورد، زيرا كسي كه زكات را از روي رغبت نپردازد، پاداش او اندك و عمل او تباه و هميشه پشيمان خواهد بود.
نهج البلاغه، خطبه 199
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
ما مِنكُم مِن رَجُلٍ يَخرُجُ مِن بَيتِهِ مُتَطَهِّرا فَيُصَلّي مَعَ المُسلِمينَ الصَّلاةَ ، ثُمَّ يَجلِسُ فِي المَجلِسِ يَنتَظِرُ الصَّلاةَ الاُخرى ، إنَّ المَلائِكَةَ تَقولُ: اللّهُمَّ اغفِرلَهُ ، اللّهُمَّ ارحَمهُ .
مردى از شما نيست كه پاكيزه از خانه اش بيرون رود و آن گاه با مسلمانان نماز بگزارد و سپس در جايگاه خود به انتظار نماز ديگر بنشيند ، مگر آن كه فرشتگان مى گويند: خدايا! او را ببخشا . خداوندا! او را رحمت فرما .
بحار الأنوار: ج 80 ص 301 ح 2 .
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
اللّهُمَّ هذا شَهرُ رَمَضانَ الَّذی أنزَلتَ فیهِ القُرآنَ، هُدىً لِلنّاسِ وبَیِّناتٍ مِنَ الهُدى وَالفُرقانِ، أمَرتَنا فیهِ بِعِمارَةِ المَساجِدِ وَالدُّعاءِ وَالصِّیامِ وَالقِیامِ ، وضَمِنتَ لَنا فیهِ الإِجابَةَ؛
پروردگارا! این، ماه رمضان است که در آن، قرآن را براى هدایت مردم همراه با نشانه هاى روشنِ هدایت و وسیله تشخیص حق از باطل، فرو فرستادى. در آن، ما را به آباد کردن مسجدها و دعا و روزه و نماز، فرمان دادى و اجابت را برایمان تضمین فرمودى.
بحار الأنوار: ج 98 ص 78 ح 2 .
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
إنَّ عيسَى بنَ مَريَمَ قالَ: خُلِقَ النَّهارُ لِتُؤَدِّيَ فيهِ الصَّلاةَ المَفروضَةَ الَّتي عَنها تُسأَلُ وبِها تُحاسَبُ ، وبِرَّ والِدَيكَ ، وأن تَضرِبَ فِي الأَرضِ تَبتَغِي المَعيشَةَ ؛ مَعيشَةَ يَومِكَ ؛
هر آينه عيسى بن مريم عليه السلام فرمود: «روز آفريده شد تا در آن نماز واجب را ادا كنى كه از آن بازخواست و با آن حسابرسى خواهى شد ؛ و تا به پدر و مادرت نيكى كنى ؛ و تا در زمين گام زنى و در پى گذران زندگى روزانه خود برآيى» .
بحار الأنوار: 58/208 /38.