جمعه، 20 فروردين 1400

مصلح جهانی در کتب عهد قدیم

پرسش :

آیا در کتب عهد قدیم سخنی از مصلح جهانی به میان آمده است؟

پاسخ :
پرتوى از بشارت به مصلح جهانی در کتب عهد قدیم (تورات و ملحقّات آن) ذکر شده است که از این قرار است:

1. در کتاب «مزامیر داوود» مزمور 37 چنین مى خوانیم:
... زیرا که شریران منقطع خواهند شد، و امّا متوکّلان به خداوند وارث زمین خواهند شد، هان، بعد از اندک مدتى شریر نخواهد بود، در مکانش تأمّل خواهى کرد و نخواهد بود؛ امّا حکیمان (صالحان) وارث زمین خواهند شد!

2. و نیز در همان مزمور 37 (از مزامیر داوود) جمله 22 مى خوانیم:
زیرا «متبرکان خداوند» وارث زمین خواهند شد، امّا ملعونان وى منقطع خواهند شد.

3. و نیز در جمله 29 در همان مزمور آمده است:
صدیقان وارث زمین شده ابداً در آن ساکن خواهند شد.

4. در کتاب «حبقوق» نبى، فصل 7، مى خوانیم:
... و اگرچه تأخیر نماید؛ برایش منتظر باش!
زیرا که البتّه خواهد آمد و درنگ خواهد نمود؛
بلکه جمیع امّتها را نزد خویش جمع مى کند؛
و تمامى را براى خویشتن فراهم مى کند.

5. در کتاب «اشعیاى نبى»، فصل 11، در بحثى که سراسر تشبیه است مى خوانیم:
و نهالى از تنه یسى(1) بر آمده شاخه اى از شاخه هایش قد خواهد کشید...
ذلیلان را به عدالت حکم؛ و براى مسکینان زمین به راستى تنبیه (و مایه بیدارى) خواهد بود...
کمربند کمرش عدالت،
و وفا نطاق میانش خواهد بود؛
و گرگ با بره سکونت داشته،...
و طفل کوچک راعى (شبان) ایشان خواهد بود...
و در تمامى کوه مقدّس من هیچ ضرر و فساد نخواهند کرد
زیرا که زمین از دانش خداوند، مثل آبهایى که دریا را فرو مى گیرند، پر خواهد شد.

پی نوشت:
(1). «یسى» به معنى «قوى» نام پدر داوود است (نقل از قاموس مقدس).

منبع: حکومت جهانی مهدی، آیت الله العظمى ناصر مکارم شیرازى (دام ظله)، ناشر: نسل جوان‏، قم، 1390 ش.