معرفی دانشگاه محقق اردبیلی
رشته هاي دانشگاهي
دانشگاه
اردبیل
دانشگاه تبریز
استان اردبيل
دانشگاه های ایران
معرفی دانشگاه
جاذبه های اردبیل
فرهنگ اردبیل
دانشگاه محقق اردبیلی
شبکه سبلان
فیلم دانشگاه محقق اردبیلی
دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با نام دانشکده کشاورزی فعالیت خود را آغاز کرده است. این دانشگاه تحت نظارت وزارت علوم بهعنوان تنها دانشگاه جامع دولتی استان اردبیل محسوب میشود. این مرکز آموزش عالی شامل:
۸ دانشکده
۳ مرکز تحقیقاتی
۳ پژوهشکده
۱۱ هسته پژوهشی
یک مرکز رشد واحدهای فناوری
این دانشگاه در مقاطع چهارگانه به شرح ذیل دارای ۲۷۳ رشته است:
۷ رشته در مقطع کاردانی
۷۷ رشته در مقطع کارشناسی
۱۲۸ رشته در مقطع کارشناسی ارشد
۶۱ رشته در مقطع دکتری
پژوهشکدههای دانشگاه نیز شامل موارد ذیل است:
پژوهشکده مدیریت آب
پژوهشکده سلامت و امنیت تولیدات کشاورزی
پژوهشکده مدیریت آب و آبهای معدنی
مرکز تحقیقاتی سلامت گستر
مرکز تحقیقاتی مدیریت انرژی
مرکز تحقیقاتی زیست فناوری گیاهان دارویی
سال تاسیس: ۱۳۵۷
رئیس فعلی: دکتر عزیز حبیبی ینگجه
دانشکدهها دانشگاه محقق اردبیلی
دانشکده فنی و مهندسی
دانشکده علوم
دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی
دانشکده ادبیات و علوم انسانی
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی
دانشکده کشاورزی مشگین شهر
دانشکده فناوری کشاورزی و منابع طبیعی مغان
پردیس دانشگاهی سبلان نمین
معرفی تفصیلی:
دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با نام دانشکده کشاورزی و با پذیرش ۳۰ دانشجو در رشته کشاورزی عمومی در محل ساختمان نیمه کاره شهرداری واقع در میدان ساعت (مصلی فعلی) فعالیتهای آموزشی خود را آغاز کرد. این مرکز آموزش عالی در سال ۱۳۷۰ از دانشگاه تبریز منتزع و مدتی به صورت مجتمع آموزش عالی به فعالیت خود ادامه داد و اولین ابلاغ رییس مجتمع آموزش عالی توسط وزیر فرهنگ و آموزش عالی وقت صادر شد.
در سال ۱۳۷۵ با تبدیل آن به دانشگاه تحت عنوان دانشگاه محقق اردبیلی موافقت به عمل آمد. این دانشگاه در مرکز استان (شهر اردبیل) واقع شده و به عنوان تنها دانشگاه جامع دولتی این استان محسوب میشود، در حال حاضر یکصد و پانزده هزار و هشتصد و هشت مترمربع فضای آموزشی و کمک آموزشی با ۳۷۵ نفر عضو هیأت علمی، ۳۱۳ نفر کارمند، بیش از ۱۱ هزار دانشجو، ۸ دانشـکده و یک مرکز رشد واحدهای فناوری در چهار شهر اردبیل، نمین، پارس آباد و مشگین شهر بیش از پیش در جهت گستـرش فعالیتهای آمـوزشـی و پژوهشی در این منطقه از میهن عزیزمان گام بر میدارد.
دانشکده علوم پایه:
این دانشکده در سال تحصیلی ۷۳-۷۲ با پذیرش ۳۴ دانشجو در رشته فیزیک، فعالیتهای آموزشی خود را آغاز کرد. در سال تحصیلی ۷۴-۷۳ با پذیرش ۳۱ دانشجو در رشتـه زیست شناسی گرایش عمومی تعداد دانشجویان خود را به ۱۰۳ نفر رساند و در سال تحصیلی ۷۵-۷۴ با پذیرش ۳۲ دانشجو در رشته ریاضی محض و با ایجاد زمینه مناسب، مکاتبات خود را جهت اخذ مجوز برای رسمیت بخشیدن به فعالیتهای گروههای آموزشی ریاضی، فیزیک و زیست شناسی تحت عنوان دانشکده علوم آغاز کرد که سرانجام در سال ۱۳۷۶ مجوز مربوط به ایجاد دانشکده علوم از طرف شورای گسترش آموزش عالی صادر شد.
در سالهای تحصیلی ۸۰-۷۹ و ۸۲-۸۱، به ترتیب مجوزهای لازم برای دایر نمودن رشتههای آمار و شیمی از وزارت متبوع کسب گردید. در سال ۱۳۸۳ پس از پی گیریهای لازم مجوز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد رشتههای شیمی آلی، ریاضی کاربردی و زیست شناسی گرایش فیزیولوژی جانوری کسب و از نیمسال دوم سالتحصیلی ۸۴-۸۳ پذیرش دانشجو بصورت رسمی صورت پذیرفت.
محقق اردبیلی در جمع موثرترین دانشگاههای مهندسی دنیا/ ۸ دانشکده و ۱۷ خوابگاه، پذیرای ۱۱ هزار دانشجو
در تابستان ۱۳۸۳ با انتقال دانشکده به ساختمان جدید فضای لازم برای گسترش فعالیتهای آموزشی و پژوهشی میسر گردید و در سال ۱۳۹۰ دانشکده علوم اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع دکتری در گرایشهای محض و کاربردی و آمار نمود و همچنین در سال ۱۳۸۹ برای تأسیس گروه علوم کامپیوتر اقدام شد که با گرفتن مجوز تشکیل گروه علوم کامپیوتر در سال ۱۳۹۰، این گروه با پذیرش دانشجو در نیمسال اول ۱۳۹۰ فعالیت آموزشی خود را آغاز کرد.
با توجه به وجود نیروهای متخصص در دانشکده علوم مجوز لازم برای پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد (فیزیک اتمی مولکولی، علوم گیاهی، فیزیک حالت جامد)، مقطع کارشناسی (فیزیک در چهار گرایش، زیست سلولی مولکولی)، مقطع دکتری (فیزیک هسته ای، فیزیک بنیادی، زیست شناسی، شیمی) کسب گردید. همچنین این دانشکده در مقطع کارشناسی در گرایش ریاضیات و کاربردها، آمار و کاربردها و علوم کامپیوتر و در مقطع کارشناسی ارشد، «گرایش محض: جبر، آنالیز، هندسه» «گرایش کاربردی: آنالیز عددی» و «گرایش آمار: آمار ریاضی» و در مقطع دکتری در سه گرایش محض و کاربردی و آمار به فعالیت خود ادامه میدهد.
دانشکده علوم دانشگاه محقق اردبیلی با فضایی بیش از ده هزار متر مربع و در دو ساختمان بزرگ، دارای بیش از ۲۵ آزمایشگاه آموزشی و تحقیقاتی، بیش از ۴۰ کلاس درس، دو مرکز رایانه، سه سالن مطالعه دانشجویی و سه آمفی تئاتر و با مجموع بیش از ۱۸۰۰ دانشجو در ۶ گروه آموزشی شیمی، فیزیک، زیست شناسی-زمین شناسی، آمار و کاربردها، علوم کامپیوتر و ریاضیات و کاربردها با بیش از ۵۵ عضو هیأت علمی فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود را دنبال میکند.
دانشکده علوم کشاورزی:
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی از سال ۱۳۵۷ با نام دانشکده کشاورزی با پذیرش تعداد ۳۰ دانشجو در رشته کشاورزی عمومی تاسیس شد و در حال حاضر با ۸ گروه آموزشی (زراعت و اصلاح نباتات، علوم باغبانی، علوم و مهندسی خاک، علوم دامی، گیاهپزشکی، منابع طبیعی، مهندسی آب و مهندسی مکانیک بیوسیستم)، ۱۰۷۰ دانشجوی مقطع کارشناسی، ۴۲۱ دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد، ۱۹۱ دانشجوی مقطع دکتری، ۸۱ عضو هیات علمی تمام وقت و ۲۶ نفر کارمند به فعالیت خود ادامه میدهد.
این دانشکده دارای واحد مرغداری فعال، کارخانه لبنیات، مزرعه، گلخانه تحقیقاتی و کارگاه ماشینهای کشاورزی میباشد.
محقق اردبیلی در جمع موثرترین دانشگاههای مهندسی دنیا/ ۸ دانشکده و ۱۷ خوابگاه، پذیرای ۱۱ هزار دانشجو
دانشکده فنی و مهندسی:
این دانشکده در مهرماه سال ۱۳۶۹ با پذیرش ۳۰ دانشجو در رشته کاردانی عمران- کارهای عمومی ساختمان فعالیت خود را آغاز کرد و در مهرماه سال ۱۳۷۳ با پذیرش ۳۰ دانشجو در مهندسی عمران- عمران و ۳۰ دانشجو در مهندسی شیمی (صنایع غذایی) و در مهرماه ۱۳۷۴ با پذیرش ۳۰ دانشجو در کاردانی معماری توسعه خود را دنبال کرد.
در خرداد ماه سال ۱۳۷۸ به تصویب قطعی شورای عالی گسترش آموزش عالی رسید و از طرف وزیر علوم وقت ابلاغ گردید. استقرار در ساختمان جدید این دانشکده در شهریور ماه همان سال انجام گرفت. پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد عمران- سازه از مهر ۱۳۸۱شروع شد و پذیرش دانشجو در رشته مهندسی مکانیک در حرارت و سیالات در اسفندماه ۱۳۸۱به تصویب شورای گسترش آموزش عالی رسیده است. در بهمن سال ۱۳۹۰ پذیرش دانشجویان دکتری در سه رشته مهندسی عمران-سازه، مهندسی برق-قدرت و مهندسی مکانیک-تبدیل انرژی انجام گرفت.
محقق اردبیلی در جمع موثرترین دانشگاههای مهندسی دنیا/ ۸ دانشکده و ۱۷ خوابگاه، پذیرای ۱۱ هزار دانشجو
در حال حاضر این دانشکده در پنج گروه آموزشی مهندسی عمران، مهندسی برق و کامپیوتر، مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک و مهندسی معماری فعالیت دارد و تعداد کل دانشجویان این دانشکده در نیمسال اول ۹۶-۹۷ حدود ۲۵۵۰ نفر میباشد. در حال حاضر این دانشکده دارای ۶۵ نفر عضو هیأت علمی تمام وقت است که مشغول فعالیتهای آموزشی و پژوهشی هستند.
دانشکده علوم انسانی:
این دانشکده با ۱۰ گروه آموزشی (جغرافیای طبیعی، مدیریت و اقتصاد، باستان شناسی، زبان و ادبیات عرب، الهیات و علوم سیاسی، هنر، زبان و ادبیات فارسی، برنامه ریزی شهری و روستایی، زبان انگلیسی، تاریخ و جامعه شناسی) و همچنین ۷۸ عضو هیات علمی به فعالیتهای خود ادامه میدهد.
دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی:
این دانشکده با دارا بودن ۳ گروه آموزشی (روان شناسی، علوم تربیتی، تربیت بدنی و علوم ورزش) و همچنین با سه مجله (فناوری ورزشی پیشرفته، روانشناسی مدرسه، ناتوانیهای یادگیری) و ۳۴ نفر عضو هیات علمی فعالیتهای خود را در جهت گسترش هرچه بیشتر این دانشکده ادامه میدهد.
محقق اردبیلی در جمع موثرترین دانشگاههای مهندسی دنیا/ ۸ دانشکده و ۱۷ خوابگاه، پذیرای ۱۱ هزار دانشجو
دانشکده فناوریهای نوین نمین:
دانشکدهی فناوریهای نوین نمین با پذیرش دانشجو در چهار رشتهی فناوریهای نوین، شامل علوم مهندسی: مهندسی فیزیک، مهندسی ریاضی، مهندسی محیط زیست و مهندسی علوم محاسباتی در سال تحصیلی ۹۳-۱۳۹۲ آغاز به کار کرده است.
این دانشکده در شهر نمین و در محل دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی تاسیس شده و فضاهای فیزیکی آن مشتمل بر کلاسهای درس، آزمایشگاه ها، امکانات خوابگاهی و رفاهی، سالن ورزشی، سلف سرویس، کتابخانه، لابراتوار زبان و مرکز رایانه میباشد و با دارا بودن ۷ نفر عضو هیات علمی به فعالیت میپردازد.
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان:
در سال ۱۳۴۷ هجری شمسی بنا به درخواست دانشگاه تبریز و تصویب هیئت وزیران یک قطعه زمین زراعی به مساحت ۳۵۰ هکتار از اراضی خالصه دشت مغان واقع در شرق روستای تکله کندی (بین کانال A. و N.) به منظور آموزش علمی دانشجویان در اختیار وزارت فرهنگ و آموزش عالی وقت قرار گرفت.
سپس در سال ۱۳۴۸ دانشگاه تبریز جهت ایجاد ایستگاه تحقیقاتی، یک قرارداد ده ساله برای استفاده از باغ ۷۵ هکتاری سازمان آب و برق آذربایجان منعقد نمود و باغ مذکور (محل دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی فعلی) به دانشگاه تبریز تحویل گردید. در سال ۱۳۵۰ به دلیل دوری زمینهای ۳۵۰ هکتاری واقع در روستای تکله کندی از محل ایستگاه، زمین فوق با قطعه زمین ۹۰ هکتاری واقع در غرب روستای اسلام آباد معاوضه گردید. پس از تاسیس دانشکده کشاورزی اردبیل (وابسته به دانشگاه تبریز) در سال ۱۳۵۹ طی صورتجلسهای ایستگاه تحقیقاتی مغان از دانشکده کشاورزی تبریز به دانشکده کشاورزی اردبیل واگذار شد.
محقق اردبیلی در جمع موثرترین دانشگاههای مهندسی دنیا/ ۸ دانشکده و ۱۷ خوابگاه، پذیرای ۱۱ هزار دانشجو
با پیگیریهای مسئولین وقت سرانجام در سال ۱۳۷۷ آموزشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی با پذیرش ۵۳ نفر دانشجو فعالیت خود را در محل ایستگاه تحقیقات کشاورزی مغان آغاز نمود؛ و این اولین پذیرش دانشجو روزانه در دانشگاه دولتی در منطقه بود. طی جلسه مورخه ۷۸.۱.۲۸ شورای گسترش عالی با ایجاد رشتههای تکنولوژی تولیدات گیاهی و تکنولوژی تولیدات دامی در مقطع کاردانی موافقت قطعی به عمل آورد و در تاریخ ۷۸.۱۰.۲۵ تاسیس آموزشکده کشاورزی مغان در جلسه شورای گسترش آموزش عالی مورد تصویب قطعی قرار گرفت.
با پیگیریهای مسئولین وقت آموزشکده کشاورزی مغان و دانشگاه محقق اردبیلی، سرانجام در سال ۱۳۹۰ شورای گسترش آموزش عالی در جلسه مورخه ۱۳۹۰.۰۲.۳۱ با ارتقاء آموزشکده کشاورزی مغان به دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان وابسته به دانشگاه محقق اردبیلی موافقت قطعی بعمل آورد.
در حال حاضر این دانشکده در ۱۰ رشته تحصیلی در دو دوره روزانه و شبانه و بیش از صد و پنچاه هکتار باغات و مزارع آموزشی و تحقیقاتی در جهت گسترش فعالیتهای آموزشی و پژوهشی گام بر میدارد.
دانشکده کشاورزی مشگین شهر:
این دانشکده در نیمسال اول سالتحصیلی ۹۳-۱۳۹۲ با پذیرش دانشجو در سه رشته کارشناسی ناپیوسته مهندسی تولیدات گیاهی-باغبانی، کارشناسی ناپیوسته مهندسی تولیدات گیاهی- زارعت و کارشناسی ناپیوسته مهندسی تولید و بهره برداری گیاهان دارویی و معطر و ۹ عضو هیات علمی آغاز به کار نمود. همچنین از سالتحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ در رشتههای کاردانی تکنولوژی تولیدات گیاهی و کاردانی تکنولوژی مرتع و آبخیزداری به پذیرش دانشجو اقدام نموده است.
محقق اردبیلی در جمع موثرترین دانشگاههای مهندسی دنیا/ ۸ دانشکده و ۱۷ خوابگاه، پذیرای ۱۱ هزار دانشجو
بخشی از عناوین کسب شده توسط دانشگاه محقق اردبیلی:
قرار گرفتن دانشگاه برای اولین بار در لیست دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی دنیا با بیشترین مقالات یک درصد برتر
قرار گرفتن دانشگاه در جمع موثرترین دانشگاههای مهندسی دنیا
قرار گرفتن دو نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه در زمره دانشمندان یک درصد برتر دنیا
انتخاب عضو هیأت علمی دانشگاه به عنوان شیمیدان برجسته کشور در شاخه شیمی فیزیک
کسب رتبه ممتاز توسط دانشگاه در برگزاری آزمونهای سراسری سال ۱۳۹۵
همچنین این دانشگاه با حمایت ویژهای که از دانشجویان ورزشکار خود دارد در سال ۱۳۹۶ توانست ۸۹ مدال در رشتههای ورزشی کسب کند.
دانشگاه محقق اردبیلی با دارا بودن ۳۵۰۰ دانشجوی خوابگاهی که ۲۳۰۰ نفر از آنان را دانشجویان دختر تشکیل میدهد دارای
۱۷ خوابگاه بوده که ۳ خوابگاه به صورت خودگردان اداره میشود. ۱۰ خوابگاه مختص دانشجویان دختر بوده و ۷ خوابگاه به پسران تعلق دارد. -
دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با نام دانشکده کشاورزی فعالیت خود را آغاز کرده است. این دانشگاه تحت نظارت وزارت علوم بهعنوان تنها دانشگاه جامع دولتی استان اردبیل محسوب میشود. این مرکز آموزش عالی شامل:
۸ دانشکده
۳ مرکز تحقیقاتی
۳ پژوهشکده
۱۱ هسته پژوهشی
یک مرکز رشد واحدهای فناوری
این دانشگاه در مقاطع چهارگانه به شرح ذیل دارای ۲۷۳ رشته است:
۷ رشته در مقطع کاردانی
۷۷ رشته در مقطع کارشناسی
۱۲۸ رشته در مقطع کارشناسی ارشد
۶۱ رشته در مقطع دکتری
پژوهشکدههای دانشگاه نیز شامل موارد ذیل است:
پژوهشکده مدیریت آب
پژوهشکده سلامت و امنیت تولیدات کشاورزی
پژوهشکده مدیریت آب و آبهای معدنی
مرکز تحقیقاتی سلامت گستر
مرکز تحقیقاتی مدیریت انرژی
مرکز تحقیقاتی زیست فناوری گیاهان دارویی
سال تاسیس: ۱۳۵۷
رئیس فعلی: دکتر عزیز حبیبی ینگجه
دانشکدهها دانشگاه محقق اردبیلی
دانشکده فنی و مهندسی
دانشکده علوم
دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی
دانشکده ادبیات و علوم انسانی
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی
دانشکده کشاورزی مشگین شهر
دانشکده فناوری کشاورزی و منابع طبیعی مغان
پردیس دانشگاهی سبلان نمین
معرفی تفصیلی:
دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با نام دانشکده کشاورزی و با پذیرش ۳۰ دانشجو در رشته کشاورزی عمومی در محل ساختمان نیمه کاره شهرداری واقع در میدان ساعت (مصلی فعلی) فعالیتهای آموزشی خود را آغاز کرد. این مرکز آموزش عالی در سال ۱۳۷۰ از دانشگاه تبریز منتزع و مدتی به صورت مجتمع آموزش عالی به فعالیت خود ادامه داد و اولین ابلاغ رییس مجتمع آموزش عالی توسط وزیر فرهنگ و آموزش عالی وقت صادر شد.
در سال ۱۳۷۵ با تبدیل آن به دانشگاه تحت عنوان دانشگاه محقق اردبیلی موافقت به عمل آمد. این دانشگاه در مرکز استان (شهر اردبیل) واقع شده و به عنوان تنها دانشگاه جامع دولتی این استان محسوب میشود، در حال حاضر یکصد و پانزده هزار و هشتصد و هشت مترمربع فضای آموزشی و کمک آموزشی با ۳۷۵ نفر عضو هیأت علمی، ۳۱۳ نفر کارمند، بیش از ۱۱ هزار دانشجو، ۸ دانشـکده و یک مرکز رشد واحدهای فناوری در چهار شهر اردبیل، نمین، پارس آباد و مشگین شهر بیش از پیش در جهت گستـرش فعالیتهای آمـوزشـی و پژوهشی در این منطقه از میهن عزیزمان گام بر میدارد.
دانشکده علوم پایه:
این دانشکده در سال تحصیلی ۷۳-۷۲ با پذیرش ۳۴ دانشجو در رشته فیزیک، فعالیتهای آموزشی خود را آغاز کرد. در سال تحصیلی ۷۴-۷۳ با پذیرش ۳۱ دانشجو در رشتـه زیست شناسی گرایش عمومی تعداد دانشجویان خود را به ۱۰۳ نفر رساند و در سال تحصیلی ۷۵-۷۴ با پذیرش ۳۲ دانشجو در رشته ریاضی محض و با ایجاد زمینه مناسب، مکاتبات خود را جهت اخذ مجوز برای رسمیت بخشیدن به فعالیتهای گروههای آموزشی ریاضی، فیزیک و زیست شناسی تحت عنوان دانشکده علوم آغاز کرد که سرانجام در سال ۱۳۷۶ مجوز مربوط به ایجاد دانشکده علوم از طرف شورای گسترش آموزش عالی صادر شد.
در سالهای تحصیلی ۸۰-۷۹ و ۸۲-۸۱، به ترتیب مجوزهای لازم برای دایر نمودن رشتههای آمار و شیمی از وزارت متبوع کسب گردید. در سال ۱۳۸۳ پس از پی گیریهای لازم مجوز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد رشتههای شیمی آلی، ریاضی کاربردی و زیست شناسی گرایش فیزیولوژی جانوری کسب و از نیمسال دوم سالتحصیلی ۸۴-۸۳ پذیرش دانشجو بصورت رسمی صورت پذیرفت.
محقق اردبیلی در جمع موثرترین دانشگاههای مهندسی دنیا/ ۸ دانشکده و ۱۷ خوابگاه، پذیرای ۱۱ هزار دانشجو
در تابستان ۱۳۸۳ با انتقال دانشکده به ساختمان جدید فضای لازم برای گسترش فعالیتهای آموزشی و پژوهشی میسر گردید و در سال ۱۳۹۰ دانشکده علوم اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع دکتری در گرایشهای محض و کاربردی و آمار نمود و همچنین در سال ۱۳۸۹ برای تأسیس گروه علوم کامپیوتر اقدام شد که با گرفتن مجوز تشکیل گروه علوم کامپیوتر در سال ۱۳۹۰، این گروه با پذیرش دانشجو در نیمسال اول ۱۳۹۰ فعالیت آموزشی خود را آغاز کرد.
با توجه به وجود نیروهای متخصص در دانشکده علوم مجوز لازم برای پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد (فیزیک اتمی مولکولی، علوم گیاهی، فیزیک حالت جامد)، مقطع کارشناسی (فیزیک در چهار گرایش، زیست سلولی مولکولی)، مقطع دکتری (فیزیک هسته ای، فیزیک بنیادی، زیست شناسی، شیمی) کسب گردید. همچنین این دانشکده در مقطع کارشناسی در گرایش ریاضیات و کاربردها، آمار و کاربردها و علوم کامپیوتر و در مقطع کارشناسی ارشد، «گرایش محض: جبر، آنالیز، هندسه» «گرایش کاربردی: آنالیز عددی» و «گرایش آمار: آمار ریاضی» و در مقطع دکتری در سه گرایش محض و کاربردی و آمار به فعالیت خود ادامه میدهد.
دانشکده علوم دانشگاه محقق اردبیلی با فضایی بیش از ده هزار متر مربع و در دو ساختمان بزرگ، دارای بیش از ۲۵ آزمایشگاه آموزشی و تحقیقاتی، بیش از ۴۰ کلاس درس، دو مرکز رایانه، سه سالن مطالعه دانشجویی و سه آمفی تئاتر و با مجموع بیش از ۱۸۰۰ دانشجو در ۶ گروه آموزشی شیمی، فیزیک، زیست شناسی-زمین شناسی، آمار و کاربردها، علوم کامپیوتر و ریاضیات و کاربردها با بیش از ۵۵ عضو هیأت علمی فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود را دنبال میکند.
دانشکده علوم کشاورزی:
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی از سال ۱۳۵۷ با نام دانشکده کشاورزی با پذیرش تعداد ۳۰ دانشجو در رشته کشاورزی عمومی تاسیس شد و در حال حاضر با ۸ گروه آموزشی (زراعت و اصلاح نباتات، علوم باغبانی، علوم و مهندسی خاک، علوم دامی، گیاهپزشکی، منابع طبیعی، مهندسی آب و مهندسی مکانیک بیوسیستم)، ۱۰۷۰ دانشجوی مقطع کارشناسی، ۴۲۱ دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد، ۱۹۱ دانشجوی مقطع دکتری، ۸۱ عضو هیات علمی تمام وقت و ۲۶ نفر کارمند به فعالیت خود ادامه میدهد.
این دانشکده دارای واحد مرغداری فعال، کارخانه لبنیات، مزرعه، گلخانه تحقیقاتی و کارگاه ماشینهای کشاورزی میباشد.
محقق اردبیلی در جمع موثرترین دانشگاههای مهندسی دنیا/ ۸ دانشکده و ۱۷ خوابگاه، پذیرای ۱۱ هزار دانشجو
دانشکده فنی و مهندسی:
این دانشکده در مهرماه سال ۱۳۶۹ با پذیرش ۳۰ دانشجو در رشته کاردانی عمران- کارهای عمومی ساختمان فعالیت خود را آغاز کرد و در مهرماه سال ۱۳۷۳ با پذیرش ۳۰ دانشجو در مهندسی عمران- عمران و ۳۰ دانشجو در مهندسی شیمی (صنایع غذایی) و در مهرماه ۱۳۷۴ با پذیرش ۳۰ دانشجو در کاردانی معماری توسعه خود را دنبال کرد.
در خرداد ماه سال ۱۳۷۸ به تصویب قطعی شورای عالی گسترش آموزش عالی رسید و از طرف وزیر علوم وقت ابلاغ گردید. استقرار در ساختمان جدید این دانشکده در شهریور ماه همان سال انجام گرفت. پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد عمران- سازه از مهر ۱۳۸۱شروع شد و پذیرش دانشجو در رشته مهندسی مکانیک در حرارت و سیالات در اسفندماه ۱۳۸۱به تصویب شورای گسترش آموزش عالی رسیده است. در بهمن سال ۱۳۹۰ پذیرش دانشجویان دکتری در سه رشته مهندسی عمران-سازه، مهندسی برق-قدرت و مهندسی مکانیک-تبدیل انرژی انجام گرفت.
محقق اردبیلی در جمع موثرترین دانشگاههای مهندسی دنیا/ ۸ دانشکده و ۱۷ خوابگاه، پذیرای ۱۱ هزار دانشجو
در حال حاضر این دانشکده در پنج گروه آموزشی مهندسی عمران، مهندسی برق و کامپیوتر، مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک و مهندسی معماری فعالیت دارد و تعداد کل دانشجویان این دانشکده در نیمسال اول ۹۶-۹۷ حدود ۲۵۵۰ نفر میباشد. در حال حاضر این دانشکده دارای ۶۵ نفر عضو هیأت علمی تمام وقت است که مشغول فعالیتهای آموزشی و پژوهشی هستند.
دانشکده علوم انسانی:
این دانشکده با ۱۰ گروه آموزشی (جغرافیای طبیعی، مدیریت و اقتصاد، باستان شناسی، زبان و ادبیات عرب، الهیات و علوم سیاسی، هنر، زبان و ادبیات فارسی، برنامه ریزی شهری و روستایی، زبان انگلیسی، تاریخ و جامعه شناسی) و همچنین ۷۸ عضو هیات علمی به فعالیتهای خود ادامه میدهد.
دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی:
این دانشکده با دارا بودن ۳ گروه آموزشی (روان شناسی، علوم تربیتی، تربیت بدنی و علوم ورزش) و همچنین با سه مجله (فناوری ورزشی پیشرفته، روانشناسی مدرسه، ناتوانیهای یادگیری) و ۳۴ نفر عضو هیات علمی فعالیتهای خود را در جهت گسترش هرچه بیشتر این دانشکده ادامه میدهد.
محقق اردبیلی در جمع موثرترین دانشگاههای مهندسی دنیا/ ۸ دانشکده و ۱۷ خوابگاه، پذیرای ۱۱ هزار دانشجو
دانشکده فناوریهای نوین نمین:
دانشکدهی فناوریهای نوین نمین با پذیرش دانشجو در چهار رشتهی فناوریهای نوین، شامل علوم مهندسی: مهندسی فیزیک، مهندسی ریاضی، مهندسی محیط زیست و مهندسی علوم محاسباتی در سال تحصیلی ۹۳-۱۳۹۲ آغاز به کار کرده است.
این دانشکده در شهر نمین و در محل دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی تاسیس شده و فضاهای فیزیکی آن مشتمل بر کلاسهای درس، آزمایشگاه ها، امکانات خوابگاهی و رفاهی، سالن ورزشی، سلف سرویس، کتابخانه، لابراتوار زبان و مرکز رایانه میباشد و با دارا بودن ۷ نفر عضو هیات علمی به فعالیت میپردازد.
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان:
در سال ۱۳۴۷ هجری شمسی بنا به درخواست دانشگاه تبریز و تصویب هیئت وزیران یک قطعه زمین زراعی به مساحت ۳۵۰ هکتار از اراضی خالصه دشت مغان واقع در شرق روستای تکله کندی (بین کانال A. و N.) به منظور آموزش علمی دانشجویان در اختیار وزارت فرهنگ و آموزش عالی وقت قرار گرفت.
سپس در سال ۱۳۴۸ دانشگاه تبریز جهت ایجاد ایستگاه تحقیقاتی، یک قرارداد ده ساله برای استفاده از باغ ۷۵ هکتاری سازمان آب و برق آذربایجان منعقد نمود و باغ مذکور (محل دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی فعلی) به دانشگاه تبریز تحویل گردید. در سال ۱۳۵۰ به دلیل دوری زمینهای ۳۵۰ هکتاری واقع در روستای تکله کندی از محل ایستگاه، زمین فوق با قطعه زمین ۹۰ هکتاری واقع در غرب روستای اسلام آباد معاوضه گردید. پس از تاسیس دانشکده کشاورزی اردبیل (وابسته به دانشگاه تبریز) در سال ۱۳۵۹ طی صورتجلسهای ایستگاه تحقیقاتی مغان از دانشکده کشاورزی تبریز به دانشکده کشاورزی اردبیل واگذار شد.
محقق اردبیلی در جمع موثرترین دانشگاههای مهندسی دنیا/ ۸ دانشکده و ۱۷ خوابگاه، پذیرای ۱۱ هزار دانشجو
با پیگیریهای مسئولین وقت سرانجام در سال ۱۳۷۷ آموزشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی با پذیرش ۵۳ نفر دانشجو فعالیت خود را در محل ایستگاه تحقیقات کشاورزی مغان آغاز نمود؛ و این اولین پذیرش دانشجو روزانه در دانشگاه دولتی در منطقه بود. طی جلسه مورخه ۷۸.۱.۲۸ شورای گسترش عالی با ایجاد رشتههای تکنولوژی تولیدات گیاهی و تکنولوژی تولیدات دامی در مقطع کاردانی موافقت قطعی به عمل آورد و در تاریخ ۷۸.۱۰.۲۵ تاسیس آموزشکده کشاورزی مغان در جلسه شورای گسترش آموزش عالی مورد تصویب قطعی قرار گرفت.
با پیگیریهای مسئولین وقت آموزشکده کشاورزی مغان و دانشگاه محقق اردبیلی، سرانجام در سال ۱۳۹۰ شورای گسترش آموزش عالی در جلسه مورخه ۱۳۹۰.۰۲.۳۱ با ارتقاء آموزشکده کشاورزی مغان به دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان وابسته به دانشگاه محقق اردبیلی موافقت قطعی بعمل آورد.
در حال حاضر این دانشکده در ۱۰ رشته تحصیلی در دو دوره روزانه و شبانه و بیش از صد و پنچاه هکتار باغات و مزارع آموزشی و تحقیقاتی در جهت گسترش فعالیتهای آموزشی و پژوهشی گام بر میدارد.
دانشکده کشاورزی مشگین شهر:
این دانشکده در نیمسال اول سالتحصیلی ۹۳-۱۳۹۲ با پذیرش دانشجو در سه رشته کارشناسی ناپیوسته مهندسی تولیدات گیاهی-باغبانی، کارشناسی ناپیوسته مهندسی تولیدات گیاهی- زارعت و کارشناسی ناپیوسته مهندسی تولید و بهره برداری گیاهان دارویی و معطر و ۹ عضو هیات علمی آغاز به کار نمود. همچنین از سالتحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ در رشتههای کاردانی تکنولوژی تولیدات گیاهی و کاردانی تکنولوژی مرتع و آبخیزداری به پذیرش دانشجو اقدام نموده است.
محقق اردبیلی در جمع موثرترین دانشگاههای مهندسی دنیا/ ۸ دانشکده و ۱۷ خوابگاه، پذیرای ۱۱ هزار دانشجو
بخشی از عناوین کسب شده توسط دانشگاه محقق اردبیلی:
قرار گرفتن دانشگاه برای اولین بار در لیست دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی دنیا با بیشترین مقالات یک درصد برتر
قرار گرفتن دانشگاه در جمع موثرترین دانشگاههای مهندسی دنیا
قرار گرفتن دو نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه در زمره دانشمندان یک درصد برتر دنیا
انتخاب عضو هیأت علمی دانشگاه به عنوان شیمیدان برجسته کشور در شاخه شیمی فیزیک
کسب رتبه ممتاز توسط دانشگاه در برگزاری آزمونهای سراسری سال ۱۳۹۵
همچنین این دانشگاه با حمایت ویژهای که از دانشجویان ورزشکار خود دارد در سال ۱۳۹۶ توانست ۸۹ مدال در رشتههای ورزشی کسب کند.
دانشگاه محقق اردبیلی با دارا بودن ۳۵۰۰ دانشجوی خوابگاهی که ۲۳۰۰ نفر از آنان را دانشجویان دختر تشکیل میدهد دارای
۱۷ خوابگاه بوده که ۳ خوابگاه به صورت خودگردان اداره میشود. ۱۰ خوابگاه مختص دانشجویان دختر بوده و ۷ خوابگاه به پسران تعلق دارد. -
نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.