مستند سیاسی کاشت

مستند سیاسی کاشت
مستند کاشت Cultivation Documentary
بررسی نظریه کاشت در مورد مدیریت رسانه ها و انتخابات دهم ریاست جمهوری با لینک مستقیم دانلود
در دهه های گذشته سه شیوه استعماری توسط قدرتهای بزرگ علیه کشورهای ضعیفتر به کارگرفته شده است:
استعمار کهن که از قرن شانزدهم آغاز شد، و راهکار آن استفاده از قدرت نظامی برای اشغال و تصرف کشورها و سرزمینهای دیگر به منظور غارت اقتصادی و ازدیاد قدرت نفوذ و سلطه فرهنگی در آن بود، با کشتار سرخ پوستان آمریکا و تصرف سرزمینهای آنها و اشغال کشورهای آفریقا، و تجارت بردگان سیاهپوست، و بخشهای وسیعی از قاره آسیا، مانند هند و اندونزی و غارت منابع و سرزمینهای آنها تا اواسط قرن بیستم ادامه یافت.
استعمار نو که از اوائل قرن بیستم به تدریج جایگزین استعمار کهن شد و در آن استفاده از نیروهای مزدور و وابسته بومی برای اداره منطقه زیر سلطه، جایگزین لشگرکشی و اشغال نظامی شد دارای ویژگی هایی نظیر شناسایی و کادرسازی از نیروهای بومی منطقه تحت سطله توسط سرویسهای جاسوسی و گماردن آنها در پستهای حساس و کلیدی، حاکمیت نامحسوس اما قوی بر حاکمان دست نشانده، غارت ثروتهای ملی کشورهای مستعمره، تخریب فرهنگ ملی و بومی، ایجاد فرهنگ التقاطی، وابستگی اقتصادی و اشاعه سکولاریزم، است.
استعمار فرانو یا سلطه گری نوین، مبتنی بر ایجاد تغییر در جهانبینی، فرهنگ، باورها، بینشها، رفتار و نگرشهای سیاسی فرهنگی بوده و با هدف تغییر نامرئی و نامحسوس فرهنگ و هویت ملتها پایه ریزی شده است. سست کردن پایه های وحدت ملی، تشدید اختلافات داخلی، بی تفاوت ساختن مردم نسبت به فرهنگ و هویت ملی، خیرخواه جلوه دادن استعمارگران در افکار عمومی، از مهمترین محورهای القایی استعمار فرانو می باشد.
نظریه ای که اخیرا مورد توجه رسانه های غربی قرار گرفته، استفاده از نظریه کاشت یا Cultivation Theory است. این نظریه را جرج گربنر (George Gerbner) رئیس پیشین دانشکده ارتباطات دانشگاه پنسیلوانیا ارائه کرده است. بر خلاف نظریه های سنتی، که تاثیر رسانه ها را بر رفتار افراد مستقیم و فوری فرض می کردند، نظریه کاشت، چند فرض اصلی را برای شکل گیری کاشت، ارائه می کند.
۱) کاشت، روندی رو به انباشت و تراکمی دارد.
۲) تماشا با استفاده از رسانه عادت گونه و غیر انتخابی است.
۳) روند کاشت، چند وجهی است.
۴) کاشت، به رایج سازی یک روند می انجامد. بر این اساس رسانه ها می توانند به جای انتقال یک پیام رسانه ای واقعی ، یک رویداد رسانه ای را برای مخاطب بسازند که اصلا وجود خارجی ندارد و به نوعی مهندسی ذهن مخاطب را برعهده بگیرند، زیرا رسانه ها آثار بلند مدت، غیر مستقیم، تدریجی، کوچک و تراکمی دارند.
مستند کاشت، در ابتدا به انواع روشهای استعمار و انواع و دسته بندی جنگها به موازات آن پرداخته و سپس با بررسی نظریه های رسانه ای و همچنین نظریه ی کاشت به نقش رسانه ها در گسترش نفوذ استعمار فرانو اشاره می کند.
در ادامه به روند برنامه ریزی و نظریه پردازی موسسات و اندیشکده های آمریکایی به موازات سرویسهای جاسوسی برای تاثیرگذاری در روند انتخابات دهم ریاست جمهوری می پردازد. -
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.