صبر در برابر سختی ها
هر کسی در برابر سختی های زندگی تا حدی مقاومت می کند. این مقاومت در برخی از افراد خیلی زیاد است اما افرادی هم هستند که نمی توانند فشارها و سختی های زندگی را تحمل کنند. این افراد باید بدانند که سختی های زندگی آزمایش های الهی است که انسان در معرض آن ها قرار می گیرد.


چرا انسان در زندگی با سختی ها مواجه می شود؟

سختی های زندگی به نوعی آزمایش های الهی هستند که انسان به آن ها مبتلا می شود. خداوند در آیات 155 تا 157 سوره بقره می فرماید:

«وَ لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْ‏ءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرینَ. الَّذینَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصیبَةٌ قالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ. أُولئِکَ عَلَیْهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ وَ أُولئِکَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ»
«قطعاً همه شما را با چیزی از ترس، گرسنگی و کاهش در مالها و جانها و میوه ها آزمایش می کنیم و بشارت ده به استقامت کنندگان. آنها که هرگاه مصیبتی به ایشان می رسد، می گویند: «ما از آنِ خدائیم و به سوی او بازمی گردیم». اینها همانهایی هستند که الطاف و رحمت خدا شامل حال شان شده و آنها هدایت یافتگان هستند»
 
همچنین در آیه 214 سوره بقره می خوانیم:

«أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَ لَمَّا یَأْتِکُمْ مَثَلُ الَّذینَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِکُمْ مَسَّتْهُمُ الْبَأْساءُ وَ الضَّرَّاءُ وَ زُلْزِلُوا حَتَّی یَقُولَ الرَّسُولُ وَ الَّذینَ آمَنُوا مَعَهُ مَتی‏ نَصْرُ اللَّهِ أَلا إِنَّ نَصْرَ اللَّهِ قَریبٌ»
«آیا گمان کردید داخل بهشت می شوید بی آن که حوادثی همچون حوادث گذشتگان به شما برسد؟ همانان که گرفتاری ها و ناراحتی ها به آنها رسید و آن چنان ناراحت شدند که پیامبر و افرادی که ایمان آورده بودند گفتند: «پس یاری خدا کی خواهد آمد؟» (در این هنگام تقاضای یاری از او کردند و به آنها گفته شد:) آگاه باشید یاریِ خدا نزدیک است»


چرا انسان با سختی ها آزمایش می شود؟

برای این که به این سوال پاسخ بگوییم شما را به آیه 216 سوره بقره ارجاع می دهیم:

«کُتِبَ عَلَیْکُمُ الْقِتالُ وَ هُوَ کُرْهٌ لَکُمْ وَ عَسی‏ أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئاً وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُمْ وَ عَسی‏ أَنْ تُحِبُّوا شَیْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَکُمْ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ»
«جهاد در راه خدا، بر شما مقرر شد در حالی که برایتان ناخوشایند است. چه بسا چیزی را خوش نداشته باشید، حال آن که خیرِ شما در آن است و یا چیزی را دوست داشته باشید، حال آن که شرِّ شما در آن است و خدا می داند و شما نمی دانید.»


با کم طاقتی در برابر سختی ها چه کنیم؟

اگر شما هم از جمله افرادی هستید که در برابر سختی های زندگی کم خیلی زود کم می آورید و مستاصل می شوید بهترین راهکار این است که عوامل تقویت کننده صبر را بشناسید.

خداوند در آیه 153 سوره بقره می فرماید:

«یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اسْتَعینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرینَ»
«ای کسانی که ایمان آورده اید! از صبر (و استقامت) و نماز کمک بگیرید (زیرا) خداوند با صابران است.»


منبع: سایت ستاره
نسخه چاپی