معرفی دانشگاه یاسوج

معرفی دانشگاه یاسوج
فیلم معرفی دانشگاه یاسوج در حال پیگیری است تا دست یابی به این فیلم ویدئو افتخارات دانشگاه یاسوج در بخش معرفی دانشگاه های راسخون معرفی می گردد

تاریخچه دانشگاه یاسوج
دانشگاه یاسوج در سال 1362 با نام آموزشکده فنی یاسوج وابسته به دانشگاه شیراز فعالیت خود را در ساختمان تربیت معلم دخترانه کوثر یاسوج آغاز نموده و در سال 1372 با ایجاد و راه اندازی آموزشکده کشاورزی به مجتمع آموزش عالی یاسوج وابسته به دانشگاه شیراز تغییر نام یافت،
پس از آن در سال 1374 تبدیل وضعیت آن به دانشگاه در شورای گسترش آموزش عالی مورد موافقت قرار گرفت و سرانجام در سال 1375 این مجتمع رسماً فعالیت خود را مستقل از دانشگاه شیراز ادامه داد. سپس به منظور رشد، توسعه و تعالی آموزش عالی در منطقه و استان تلاش های فراوانی صورت گرفت تا اینکه در اول خرداد78 تبدیل وضعیت قطعی مجتمع آموزش عالی یاسوج به دانشگاه در شورای گسترش آموزش عالی به تصویب رسید و سرانجام در سال 1378 رسماً به دانشگاه یاسوج ارتقا یافت .
در حال حاضر ، حدود 6000 دانشجو در 30 رشته کارشناسی و 45 رشته کارشناسی ارشد و 19 رشته دکترا در 6 دانشکده به تحصیل در این دانشگاه مشغول هستند .

دانشگاه یاسوج رتبه چهاردهم علمی کشور
دانشگاه یاسوج رتبه چهاردهم را به لحاظ علمی در میان ۷۰ دانشگاه کشور به خود اختصاص داده است.

دانشگاه یاسوج؛ دومین دانشگاه برتر ایرانی در جمع دانشگاه‌های جوان دنیا شد
در افتخاری دیگر برای استان کهگیلویه و بویراحمد، دانشگاه یاسوج توانست مقام دومین دانشگاه جامع برتر ایرانی را در بین دانشگاههای جوان دنیا به دست آورد.
افتخاری دیگر برای کهگیلویه و بویراحمد/ دانشگاه یاسوج؛ دومین دانشگاه برتر ایرانی در جمع دانشگاه‌های جوان دنیا شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه یاسوج، در جدیدترین رتبه بندی تایمز از بین دانشگاههای جوان دنیا، دانشگاه یاسوج با کسب رتبه 150 – 101 پس از دانشگاه کاشان در رده دوم برترین دانشگاههای جوان ایران (دانشگاههای جامع) و سومین دانشگاه ایرانی قرار گرفت.

در این رتبه بندی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل از بین دانشگاههای ایرانی رتبه نخست را بدست آورد.

نظام رتبه‌بندی آموزش عالی تایمز برای رتبه‌بندی دانشگاه جوان ۲۰۲۰ از همان روشی که دانشگاه‌های جهان را ارزیابی می‌کند، استفاده می‌کند و مأموریت‌های اصلی دانشگاه‌ها «تدریس، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین‌المللی» را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. اما در این رتبه‌بندی خاص، دانشگاه‌هایی با قدمت کمتر از ۵۰ سال مدنظر هستند. دانشگاه‌های ایرانی نیز در این رتبه‌بندی حضور دارند.

در سال ۲۰۱۹ تعداد ۱۳ دانشگاه ایرانی در میان ۳۵۱ دانشگاه برتر جوان دنیا حضور داشتند که اکنون در رتبه‌بندی ۲۰۲۰ تایمز، تعداد ۲۰ دانشگاه ایرانی در جمع ۴۱۴ دانشگاه برتر دنیا قرار دارند، که در میان دانشگاههای جامع کشور، دانشگاه کاشان و دانشگاه یاسوج رتبه اول و دوم را به خود اختصاص دادند.

شاخص‌های عملکرد به پنج حوزه تقسیم می‌شوند: آموزش (محیط یادگیری)، تحقیق (میزان تحقیقات، درآمد و شهرت)؛ استنادها (تأثیر تحقیقات)؛ چشم انداز بین المللی (کارکنان، دانشجویان و تحقیقات)، درآمد صنعت (انتقال دانش)

تدریس و آموزش ۳۰ درصد وزن این رتبه بندی را به خود اختصاص می‌دهد که از این میان ۱۰ درصد مربوط به اعتبار دانشگاه، ۶ درصد نسبت اعضای هیات علمی به دانشجو، ۳ درصد نسبت دانشجویان دکتری به دانشجویان لیسانس، ۸ درصد نسبت اعضای هیات علمی دارای درجه دکتری و ۳ درصد درآمد سازمانی دانشگاه است.

این رتبه بندی امسال بین نوامبر ۲۰۱۸ و مارس ۲۰۱۹ انجام شده است و تلاش شده است که از توزیع متوازن پاسخ دانشگاه‌ها در رشته‌ها و کشورهای مختلف اطمینان حاصل شود. داده‌های سال ۲۰۱۹ با نتایج نظرسنجی سال ۲۰۱۸ ترکیب شده و بیش از ۲۱ هزار مورد پاسخ جمع آوری شده‌اند.

تحقیقات نیز ۳۰ درصد وزن دیگر این رتبه بندی را به خود اختصاص می‌دهد که از این میان بررسی اعتبار تحقیقات ۱۲ درصد، درآمد دانشگاه از تحقیقات ۹ درصد و بهره وری تحقیق نیز ۹ درصد در این شاخص سهم دارند. برجسته‌ترین شاخص در این رده، شهرت یک دانشگاه برای برتری تحقیقات در میان همسالان خود است.

برای سنجش میزان بهره وری، تعداد مقالات چاپ شده در ژورنال‌های دانشگاهی نمایه شده از پایگاه‌های اسکوپوس (Scopus) و الزویر (Elsevier) را برای هر محقق، از نظر اندازه سازمانی مقیاس بندی و ارزیابی شده است. در واقع توان تحقیقاتی دانشگاه برای انتشار مقالات در مجلات با کیفیت ارزیابی شده‌اند.

استنادات یا تأثیر تحقیقات در این رتبه بندی ۳۰ درصد وزن دارند و در این شاخص به نقش دانشگاه‌ها در گسترش دانش و ایده‌های جدید پرداخته شده است.

تایمز برای بررسی این موضوع داده‌های استنادات و کتابشناختی ۷۷.۴ میلیون استناد به بیش از ۱۲.۸ میلیون مقاله ژورنال، مقالات مروری، مقالات کنفرانسی، کتاب و فصول کتاب که در بیش از پنج سال گذشته منتشر شده‌است، را بررسی کرده‌اند. این داده‌ها شامل بیش از ۲۳ هزار و ۴۰۰ نشریه دانشگاهی است که در پایگاه‌های اسکوپوس (Scopus) و الزویر (Elsevier) و سایر نشریات بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ نمایه شده‌اند.

چشم انداز بین المللی نیز ۷.۵ درصد وزن دارد که از این میان نسبت دانشجویان بین المللی ۲.۵ درصد، نسبت اعضای هیات علمی بین المللی ۲.۵ درصد و همکاری بین المللی ۲.۵ درصد در این شاخص وزن دارند. در واقع توانایی دانشگاه برای جذب دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی و اعضای هیات علمی از سراسر دنیا، میزان موفقیت یک دانشگاه در صحنه جهانی محسوب می‌شود.

در همکاری بین المللی، تایمز تعداد کل نشریات تحقیقاتی دانشگاه با حداقل یک نویسنده بین المللی مدنظر بوده است.

شاخص درآمد صنعت (انتقال دانش) نیز در این رتبه بندی ۲.۵ درصد وزن دارد. در واقع توانایی دانشگاه برای کمک به صنعت با نوآوری و اختراعات به مأموریت اصلی دانشگاه‌های دنیا تبدیل شده است. تایمز برای وزن دهی به دانشگاه‌ها به میزان درآمد دانشگاه‌ها از صنعت و اعضای هیات علمی موثر در صنعت و میزان فعالیت‌های انتقال دانش نگریسته است.

دانشگاههای اول تا دهم برترین دانشگاههای جوان در جهان بر اساس رتبه بندی تایمز در جدول زیر آمده است.

رؤسای دانشگاه از بدو تأسیس تا کنون
مهندس پیروز زمان خان ( 62تا65)
مهندس فراشیانی ( 65 تا 66 )
مهندس سیروس جواد پور ( 66تا 68 )
مهندس سید حسین افضلی ( 68 )
مهندس اصغر لشنی زادگان ( 68 تا 72 )
دکتر محمود پاکشیر (72 تا 74 )
مهندس سید حسین افضلی (74 تا 75 )
مهندس موسوی ( 75 تا 76 )
دکتر علی ابطحی ( 76 تا 77)
دکتر محسن عسکریان ( 77 تا 84 )
دکتر اردوان ارژنگ ( 84 تا 92 )
دکتر شاپور رمضانی (92 تا 94)
دکتر محمود رضا رحیمی (94 تا ادامه دارد) -
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.