معرفی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول (با کیفیت HD)

معرفی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول (با کیفیت HD)
دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول با نام قبلی مجتمع آموزش عالی جندی‌شاپور، دانشگاه صنعتی در شمال شهرستان دزفول است.

این مجتمع آموزشی که تأسیس آن از سال ۱۳۵۱ هجری خورشیدی آغاز شد، از سال ۱۳۵۸ و در چهار زمینهٔ مهندسی، علوم، کشاورزی و پزشکی دانشجو پذیرفت.
در سال ۱۳۸۸ این مجتمع به دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول ارتقا داده شد.

دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور در حال حاضر دارای ۱۶ گرایش فنی است که در این دانشگاه تدریس می‌شود و بیش از دو هزار دانشجو در آن مشغول به‌تحصیل هستند.

در این دانشگاه، دانشجویان در رشته‌های مهندسی شیمی (گرایش صنایع غذایی)، مهندسی مکانیک (گرایش حرارت و سیالات و طراحی جامدات)، مهندسی کامپیوتر (نرم‌افزار)، مهندسی برق (الکترونیک، قدرت و کنترل)، مهندسی عمران (سازه، آب و نقشه‌برداری)، مهندسی معماری، ریاضی (ریاضیات و کاربردها)، فیزیک (فیزیک مهندسی)، شیمی (آفت‌کش)، مرمت و احیای بناهای تاریخی و در مقطع کارشناسی ارشد در رشته‌های مهندسی مکانیک (تبدیل انرژی)، مهندسی عمران (رودخانه)، ریاضی محض(جبر) و مهندسی معماری و تحصیل می‌کنند.


تاریخچهٔ دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

در تاریخ ۱۵/۲/۱۳۵۱ دانشگاه جندی‌شاپور اهواز با خرید قطعه زمینی به مساحت ۵/۱۲۶ هکتار از اراضی شمال دزفول به‌منظور تأسیس دانشکدهٔ کشاورزی، پروژهٔ ایجاد شاخهٔ شمالی را آغاز کرد.

در سال ۱۳۵۵ چارت سازمانی دانشکده به‌تصویب رسید و چهار دانشکدهٔ مهندسی، علوم، کشاورزی و پزشکی در دستور کار توسعهٔ شاخهٔ شمالی قرار گرفت. در سال ۱۳۵۶ ساخت بیمارستان ۵۰۰ تخت‌خوابی دکتر گنجویان به‌عنوان دانشکدهٔ پزشکی آغاز شد و در همان سال قطعه‌زمینی نیز به مساحت ۱۸ هکتار برای تأسیس ساختمان‌های اداری و آموزشی از طرف سازمان آب و برق خوزستان به‌دانشکده واگذار گردید.

شروع به‌کار دانشکده به‌علت تقارن با انقلاب اسلامی مردم ایران تا سال ۱۳۵۸ به‌تعویق افتاد. در این سال قطعهٔ زمین دیگری نیز به مساحت ۱۴ هکتار در اختیار دانشکده قرار گرفت. در این سال دانشکده دارای یازده نفر عضو هیئت علمی بود که متأسفانه مجدداً پیش از پذیرش دانشجو، جنگ ایران و عراق مانع شروع به‌کار دانشکده شد و این وضعیت تا پایان جنگ ادامه داشت. هیئت علمی مذکور نیز در این شرایط پراکنده و اکثراً در دانشگاه اهواز مشغول به‌تدریس شدند. در طول دوران دفاع مقدس، کلیهٔ امکانات شاخهٔ شمالی در اختیار رزمندگان اسلام قرار داشت و ساختمان اصلی آن به‌عنوان ستاد تخلیهٔ شهدا و مجروحین مورد استفاده قرار گرفت.

فعالیت آموزشی شاخهٔ شمالی از سال ۶۷ با پذیرش دانشجو در رشتهٔ کاردانی کارهای عمومی ساختمان شروع شد و در سال ۱۳۷۱، رشتهٔ کاردانی ماشین‌آلات مکانیک به‌عنوان دومین رشتهٔ دانشکده شروع به‌کار کرد. در سال ۷۱ وزیر وقت آموزش عالی (دکتر معین) در محل دانشکده حضور یافتند و برنامهٔ توسعهٔ شاخهٔ شمالی را با قول مساعد مسؤولین استانی و شهرستانی تصویب کردند. -
نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.