جاذبه های گردشگری پاکستان
مستند های صنایع دستی و گردشگری
پاکستان
جاذبه های گردشگری
گردشگري
اسلام آباد
فرهنگ مشترک
جاذبه های پاکستان
جاذبه های گردشگری پاکستان
فرهنگ پاکستان
مردم پاکستان
لاهور
اکستان، یک کشور در جنوب آسیا است که از طرف جنوب به دریای عمان محدود است و از سمت غرب با افغانستان و از طرف شمال شرق با چین از طرف شرق با هند و از سمت جنوب غربی با ایران مرز مشترک دارد. نوع حکومت این کشور به طور رسمی جمهوری اسلامی است. در چند سال اخیر این کشور رشد اقتصادی مطلوبی را داشته است. یک صنعت رو به رشد در پاکستان توجه به صنعت گردشگری است. بازماندههای تمدنهای باستانی در این کشور، قابل توجه بسیاری از علاقمندان فرهنگ و ملل قدیم است. هم چنین کوههایی با ارتفاع بیش ار هفت هزار متر، نظر بسیاری از مشتاقان کوهنوردی را به پاکستان جلب کرده است. این کشور ششمین کشور پرجمعیت جهان است که جمعیت آن بیش از 200 میلیون نفر است.
شاید با خود بگویید کشوری که نامش هر روز در رسانههای خبری با خونریزی و بمبگذاری همراه شده، جایی دیدنی برای یک سفر توریستی دارد؟! در پاسخ باید گفت که با این موارد، گردشگران برای دیدن اماکن و مناظر زیبای پاکستان، خطرات را به جان میخرند. این را هم در نظر داشته باشید که برخی مناطق این کشور، جزو خطوط قرمز محسوب شده و بقیه قسمتها، از آرامش نسبی برخوردار است.
اکثر شهرهای پاکستان دارای آثار تاریخی زیبایی هستند که سبب جذب توریست می شوند. اغلب این شهرها قبل از بابلیان تشکیل شده و تاریخ موجودیت آن ها به2500سال پیش ازمیلاد مسیح برمی گردد. تاریخ پاکستان عمدتاً به تاریخ هند و ایران وابسته است و در سنن و آداب و عادات، سابقه ای قبل ازیونانیان دارد. از خرابه های تمدن باستانی گرفته تا بخش های تپه ای هیمالیا، همه جهان گردانی را به خودجذب می کنند.
گونه های مختلف مناظر و آب و هوا در پاکستان به این کشور اجازه می دهد تا از گونه های مختلف حیوانات و پرندگان وحشی برخوردار باشد. انواع حیوانات مانند تمساح، شاهین، قرقی، کفتار و بسیاری دیگر، در این کشور موجود اند.
دره های دیدنی
از جاذبههای گردشگری همسایه شرقی ما، درههای سرسبز ناران و کاغان است. زیبایی دشتهای وسیع ناران در 119 کیلومتری شهر مانسهره، هر سال هزاران گردشگر، کوهنورد، عکاس و علاقهمند به طبیعت را به سمت خود جذب میکند. رودخانهی کنهار، پر آب از یخچالهای طبیعی ذوب شده، با عبور از میان شهر، منظره چشمنوازی را برای هر بینندهای فراهم میکند.
سوات یکی دیگر از جاذبههای طبیعی پاکستان است. این دره که در ایالت خیبر پختونخوا در 160 کیلومتری اسلامآباد، پایتخت، قرار گرفته است به علت وجود کوههای مرتفع، سبزهزارهای گسترده و دریاچههایی با آبهای زلال، در میان گردشگران به سوئیس پاکستان شهرت دارد. گرچه تا چند سال پیش، منطقه برای انجام مسابقات اسکی، از امکانات مناسبی برخوردار است، اما از سال 2008 به علت تسلط طالبان در این منطقه، سفر به این بخش با مشکلاتی امنیتی همراه است. از سال 2010 تلاشهایی برای بازگشایی مجدد پیست اسکی انجام شده، اما فعلا سفر به این منطقه توصیه نمیشود.
در پاکستان بهعنوان یک کشور اسلامی، مساجد با معماری و قدمت گوناگون بهعنوان مناطق گردشگری شناخته میشوند
لاهور زیبا را ببینید
صرفنظر از مناطقی چون پیشاور و کراچی که هدف حملات تروریستی قرار میگیرند؛ لاهور دومین شهر بزرگ پاکستان از امنترین نقاط این کشور محسوب میشود. باغ شالیمار که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد، از اماکن دیدنی این شهر است. این باغ، حدود 400 سال پیش، به دست معماری ایرانی و به دستور شاه جهان ساخته شده است. مقبره جهانگیر، پادشاه امپراتوری مغولی هند، از دیگر آثار تاریخی این شهر از معماری زیبایی برخوردار است.
در پاکستان بهعنوان یک کشور اسلامی، مساجد با معماری و قدمت گوناگون بهعنوان مناطق گردشگری شناخته میشوند. میتوان از مسجد پادشاهی در شهر لاهور که در سال 1673 میلادی ساخته شده است بهعنوان یکی از این موارد نام برد. این مسجد با گنجایش صدهزار نمازگزار، چهارمین مسجد بزرگ جهان است که در ساخت آن تنها از سنگ مرمرین سرخ استفاده شده است.
مسجد شاه فیصل در اسلامآباد، پایتخت پاکستان نیز از دیگر مساجد معروف این کشور و حتی دنیاست. معماری منحصربهفرد آن، نتیجه برگزاری مسابقهای بود که سال 1969 میان معماران و طراحان مسلمان برگزار شد و در نهایت طرح یک معمار ترکیهای پذیرفته شد.
پاکستان، کشوری غنی هم از لحاظ آثار باستانی و هم مناظر طبیعی است، اما سالها جنگ و خونریزی مجالی برای بهرهمندی از این امکانات را برای گردشگران خارجی فراهم نکرده است. پس پیش از سفر به این کشور، توجه به اطلاعیهها و همچنین شناسایی مناطق امن، لازم به نظر میرسد.
شهر اسرارآمیز موهنجودارو
شهر اسرارآمیز موهنجودارو موسوم به تپه مردگان از جمله آثار به جای مانده از تمدن باستانی سند است که حکایت از وجود تمدنی پیشرفته و اعجاب انگیز در این منطقه دارد. در پاکستان بناهای تاریخی زیادی وجود دارد اما شهر باستانی که در سال 1922 توسط سر جان مارشال باستانشناس انگلیسی در نزدیکی رود سند کشف شد در نوع خود بی نظیر است. قدمت این شهر به عصر فلز و تقریبا به 3000 سال پیش از میلاد مسیح بازمی گردد. جاذبه های گردشگری پاکستان, پاکستان, جاهای دیدنی پاکستان, مکانهای تفریحی پاکستان
با اینکه تمدن این شهر از تمدن هندو (قدیمی ترین تمدن در شبه قاره) قدیمی تر است اما نحوه ساخت شهر حکایت از یک نظام شهری بسیار پیچیده و پیشرفته دارد. باستانشناسان معتقدند مردم این شهر هم عصر با مردم مصر باستان، بابل و چین باستان که در نزدیکی رود سند زندگی می کردند بودند. در زمانی که مصری ها و بابلی ها به سبب محرومیت از امکانات اولیه زندگی سختی را می گذراندند مردم موهنجودارو از بیشتر امکانات رفاهی از جمله آب بهداشتی، سیستم فاضلاب پیشرفته، خیابانهای بزرگ و انبارهای غله پیشرفته برای ذخیره موادغذایی برخوردار بودند.
قلعه شاهی لاهور قلعه شاهی اثر تاریخی بر جای مانده از دوران گورکانیان با کاخهای بزرگ پادشاهی، کتابخانه، مسجد، خوابگاه، زرادخانه، پاسدارخانه و دیوان خاص و عام که در شهر تاریخی لاهور پاکستان قرار دارد.
قلعه لاهور معروف به قلعه شاهی (شاهی قلعه) از اعجوبه های بناهای تاریخ عالم است که دارای 427 متر طول و 340 متر عرض بوده و در مجموع دارای145180 مترمربع مساحت می باشد. قلعه لاهور به احتمال زیاد در سال 1025 میلادی ساخته شده و در طول تاریخ بارها ویران و پس از چندی بازسازی و یا دوباره سازی شده است. لشکریان "مغول"، "هلاکو" و "تیمور" اگرچه جهان قرن هفتم، هشتم و بخشی از قرن نهم را به وحشت انداختند و نیمی از جمعیت ایران و همه سرمایه ها را نابود کردند، اما بازماندگان آنها که مسلمان شدند و مسلمان ماندند، بناهای زیادی از خود به جای گذاشتند و سبب رونق علم و هنر و فرهنگ و ادب گشتند که قلعه شاهی مسجد "شاهی" در لاهور یکی از انواع این بناها هستند.
صنعت گردشگری پاکستان، رو به پیشرفت است. در سال 2018، انجمن بریتانیایی Backpacker پاکستان را به عنوان مقصد مهم سفرهای ماجراجویی جهان رتبه بندی کرد و این کشور را "یکی از دوست داشتنیترین کشورهای جهان، با مناظر کوهستانی که فراتر از تخیلی ترین و وحشی ترین مناظر کوهستانی است" قلمداد کرد. در سفر به پاکستان خواهید دید که این کشور از لحاظ جغرافیایی و قومیتی بسیار متنوع است و دارای تعدادی از سایت های تاریخی و میراث فرهنگی است. روزنامه گاردین پنج مکان توریستی در پاکستان برای کمک به صنعت گردشگری کشور را توصیف کرده است. این سایت ها شامل لاهور، بزرگراه کاراکورام Karakoram ، کریم آباد و دریاچه سیف الملوک هستند. صنعت گردشگری پاکستان در سال 2011 به میزان 1.1 میلیون گردشگر خارجی در سفر به پاکستان داشته و در سال 2012، 966000 مسافر به خود دیده است که به ترتیب 351 میلیون دلار و 369 میلیون دلار برای این کشور درآمد زایی شده است.
موزه میراث Lok Virsa :
این موزه توسط Lok Virsa موسسه ملی میراث فرهنگی و سنتی پاکستان اداره می شود. موزه میراث در واقع موزه تاریخ و فرهنگ پاکستان و نمایش فرهنگ های زنده این کشور است که در تپه های شاکارپریان در اسلام آباد پاکستان واقع شده است.
باغ وحش لاهور:
این باغ وحش در لاهور، پنجاب پاکستان، در سال 1872 تاسیس شد، یکی از بزرگترین باغ وحشهای جنوب آسیا است. در حال حاضر توسط اداره جنگل، حیات وحش و شیلات دولت پاکستان اداره میشود. درحال حاضر این باغ وحش مجموعه ای از حدود 1378 حیوان و 135 گونه مختلف را در اختیار دارد.
مکان های تاریخی در پاکستان
برخی از قدیمی ترین تمدن های باستانی که در جنوب آسیا تشکیل شده بودند، در حال حاضر جزء پاکستان هستند. در سفر به پاکستان این مکانها از جاذبههای دیدنی برای گردشگران هستند.
حمام تاریخی وزیر خان:
گنجینه ای فوق العاده که در شهر دیوار Walled واقع شده است. حمام شاهی یا حمام سلطنتی در نزدیکی دروازه دهلی، مکان مهمی برای دیدار مردم محلی، بازدید کنندگان و گردشگران بین المللی در سفر به پاکستان است. بازسازی و بازیابی حمام به خوبی انجام شده است و نشان میدهد که زندگی در دوره مغول چگونه بوده است. حمام شاهی در زمان هجوم انگلستان، به عنوان محل زندگی افسران حکومت بریتانیا و اصطبل اسب ها استفاده شده است که باعث شده تمام نقاشی های مغولی اصلی روی دیوارها پاک شده و سفید شوند. نقاشی های اصلی با کمک دولت های نروژ و آلمان تا حدی ترمیم شده اند. این مکان دارای رستوران جهت استفاده گردشگران است.
قلعه لاهور:
در سفر به پاکستان، این قلعه که شاهکار تاریخی لاهور است، را ببینید. قلعه لاهور یکی از جاذبههای توریستی شگفت انگیز در شهر لاهور، دارای دروازه های بلند پایه در ورودی شمالی لاهور است و تاریخ غنی مغولان را در بیش از 500 سال حفظ کرده است. این یادگار سلطنت مغول، امروزه یک سایت میراث جهانی است. بهتر است در سفر به پاکستان با خانواده و دوستان از آن دیدار کنید.
آرامگاه جهانگیر:
این آرامگاه در قرن هفدهم جهت امپراتور بزرگ مغول، جهانگیر ساخته شده است. ساخت این بنا از سال 1637 آغاز شده و در باغ شهدارا Shahdara در لاهور، پنجاب پاکستان و در کنار رودخانه راوی واقع شده است.
جاذبه های طبیعی در پاکستان
دره های زیبا و سرسبزی در پاکستان وجود دارد که از جاذبه های طبیعی در سفر به پاکستان میباشد، از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد: دره نالتار با دریاچه های رنگارنگ، دره نیلوم در ناحیه آزاد کشمیر، منطقه ییلاقی شانگریلا، دره گوجال، دشت Deosai.
منطقه کوهستانی KAGHAN:
دریاچه کوهستانی Saiful Muluk واقع در انتهای شمالی دره Kaghan واقع در نزدیکی شهر ناران در پارک ملی سیف الملوک واقع شده است. دریاچه سرچشمه رودخانه Kunhar است. در ارتفاع حدود 225 متر بالاتر از سطح دریا، قرار دارد و یکی از مرتفع ترین دریاچه های پاکستان است. دریاچه سیف الملوک به نام یک شاهزاده افسانه ای ایرانی که عاشق شاهزاده خانم پری بدری الجمالا در دریاچه شده، نامگذاری شده است. این افسانه توسط شاعر صوفیه، میان محمد بخش نوشته شده است. این منطقه در نزدیکی اسلام آباد است که در تور اسلام آباد میتوانید از آن دیدن کنید. رودخانه طولانی Kunhar به درازای 166کیلومتر عمدتا در استان خیبر پختونخوا واقع در شمال پاکستان واقع شده و در حوزه آبخیز رودخانه ایندوس است.
پارک ملی Deosai:
این پارک ملی با زیبایی جادویی، به معنای واقعی کلمه زمین غول ها، و دشت های بدون درخت است که در سفر به پاکستان، خواهید دید. این مکان در طول سال از برف پوشیده شده و بازدید از آن محدود می شود، تنها در تابستان امکان بازدید فراهم میشود که از شمال از طریق Skardu و از غرب از طریق Astor قابل دسترسی است. دومین و بالاترین فلات در جهان در ارتفاع 4142 متری است، این مکان در سال 1993 به منظور حفظ جمعیت خرس قهوه ای در پارک، به منطقه حفظ حیات وحش، تبدیل شده و در تابستان در بیش از 3000 مایل مربع، پوشیده از گل های وحشی است. دریاچه ی Shoeosar در deosai از بلندترین دریاچه های بلند در جهان است که در ارتفاع 4114 متری با محیطی سرسبز، از برف پوشیده شده است. کوه Nanga Parbat نهمین کوه بلند در جهان در روزهای روشن این دریاچه قابل مشاهده است.
باغ های شالیمار Shalimar:
این باغها گاهی اوقات به نام باغ های شالامار خوانده میشود، یک مجتمع باغ میراث دوران مغول واقع در لاهور، پنجاب پاکستان است. باغ ها از دوره ای که امپراتوری مغول در اوج قدرت و ارائه آثار هنری و زیبایی شناسی بوده، باقیمانده است و در حال حاضر یکی از محبوب ترین مقصد های گردشگری پاکستان است. -
شاید با خود بگویید کشوری که نامش هر روز در رسانههای خبری با خونریزی و بمبگذاری همراه شده، جایی دیدنی برای یک سفر توریستی دارد؟! در پاسخ باید گفت که با این موارد، گردشگران برای دیدن اماکن و مناظر زیبای پاکستان، خطرات را به جان میخرند. این را هم در نظر داشته باشید که برخی مناطق این کشور، جزو خطوط قرمز محسوب شده و بقیه قسمتها، از آرامش نسبی برخوردار است.
اکثر شهرهای پاکستان دارای آثار تاریخی زیبایی هستند که سبب جذب توریست می شوند. اغلب این شهرها قبل از بابلیان تشکیل شده و تاریخ موجودیت آن ها به2500سال پیش ازمیلاد مسیح برمی گردد. تاریخ پاکستان عمدتاً به تاریخ هند و ایران وابسته است و در سنن و آداب و عادات، سابقه ای قبل ازیونانیان دارد. از خرابه های تمدن باستانی گرفته تا بخش های تپه ای هیمالیا، همه جهان گردانی را به خودجذب می کنند.
گونه های مختلف مناظر و آب و هوا در پاکستان به این کشور اجازه می دهد تا از گونه های مختلف حیوانات و پرندگان وحشی برخوردار باشد. انواع حیوانات مانند تمساح، شاهین، قرقی، کفتار و بسیاری دیگر، در این کشور موجود اند.
دره های دیدنی
از جاذبههای گردشگری همسایه شرقی ما، درههای سرسبز ناران و کاغان است. زیبایی دشتهای وسیع ناران در 119 کیلومتری شهر مانسهره، هر سال هزاران گردشگر، کوهنورد، عکاس و علاقهمند به طبیعت را به سمت خود جذب میکند. رودخانهی کنهار، پر آب از یخچالهای طبیعی ذوب شده، با عبور از میان شهر، منظره چشمنوازی را برای هر بینندهای فراهم میکند.
سوات یکی دیگر از جاذبههای طبیعی پاکستان است. این دره که در ایالت خیبر پختونخوا در 160 کیلومتری اسلامآباد، پایتخت، قرار گرفته است به علت وجود کوههای مرتفع، سبزهزارهای گسترده و دریاچههایی با آبهای زلال، در میان گردشگران به سوئیس پاکستان شهرت دارد. گرچه تا چند سال پیش، منطقه برای انجام مسابقات اسکی، از امکانات مناسبی برخوردار است، اما از سال 2008 به علت تسلط طالبان در این منطقه، سفر به این بخش با مشکلاتی امنیتی همراه است. از سال 2010 تلاشهایی برای بازگشایی مجدد پیست اسکی انجام شده، اما فعلا سفر به این منطقه توصیه نمیشود.
در پاکستان بهعنوان یک کشور اسلامی، مساجد با معماری و قدمت گوناگون بهعنوان مناطق گردشگری شناخته میشوند
لاهور زیبا را ببینید
صرفنظر از مناطقی چون پیشاور و کراچی که هدف حملات تروریستی قرار میگیرند؛ لاهور دومین شهر بزرگ پاکستان از امنترین نقاط این کشور محسوب میشود. باغ شالیمار که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد، از اماکن دیدنی این شهر است. این باغ، حدود 400 سال پیش، به دست معماری ایرانی و به دستور شاه جهان ساخته شده است. مقبره جهانگیر، پادشاه امپراتوری مغولی هند، از دیگر آثار تاریخی این شهر از معماری زیبایی برخوردار است.
در پاکستان بهعنوان یک کشور اسلامی، مساجد با معماری و قدمت گوناگون بهعنوان مناطق گردشگری شناخته میشوند. میتوان از مسجد پادشاهی در شهر لاهور که در سال 1673 میلادی ساخته شده است بهعنوان یکی از این موارد نام برد. این مسجد با گنجایش صدهزار نمازگزار، چهارمین مسجد بزرگ جهان است که در ساخت آن تنها از سنگ مرمرین سرخ استفاده شده است.
مسجد شاه فیصل در اسلامآباد، پایتخت پاکستان نیز از دیگر مساجد معروف این کشور و حتی دنیاست. معماری منحصربهفرد آن، نتیجه برگزاری مسابقهای بود که سال 1969 میان معماران و طراحان مسلمان برگزار شد و در نهایت طرح یک معمار ترکیهای پذیرفته شد.
پاکستان، کشوری غنی هم از لحاظ آثار باستانی و هم مناظر طبیعی است، اما سالها جنگ و خونریزی مجالی برای بهرهمندی از این امکانات را برای گردشگران خارجی فراهم نکرده است. پس پیش از سفر به این کشور، توجه به اطلاعیهها و همچنین شناسایی مناطق امن، لازم به نظر میرسد.
شهر اسرارآمیز موهنجودارو
شهر اسرارآمیز موهنجودارو موسوم به تپه مردگان از جمله آثار به جای مانده از تمدن باستانی سند است که حکایت از وجود تمدنی پیشرفته و اعجاب انگیز در این منطقه دارد. در پاکستان بناهای تاریخی زیادی وجود دارد اما شهر باستانی که در سال 1922 توسط سر جان مارشال باستانشناس انگلیسی در نزدیکی رود سند کشف شد در نوع خود بی نظیر است. قدمت این شهر به عصر فلز و تقریبا به 3000 سال پیش از میلاد مسیح بازمی گردد. جاذبه های گردشگری پاکستان, پاکستان, جاهای دیدنی پاکستان, مکانهای تفریحی پاکستان
با اینکه تمدن این شهر از تمدن هندو (قدیمی ترین تمدن در شبه قاره) قدیمی تر است اما نحوه ساخت شهر حکایت از یک نظام شهری بسیار پیچیده و پیشرفته دارد. باستانشناسان معتقدند مردم این شهر هم عصر با مردم مصر باستان، بابل و چین باستان که در نزدیکی رود سند زندگی می کردند بودند. در زمانی که مصری ها و بابلی ها به سبب محرومیت از امکانات اولیه زندگی سختی را می گذراندند مردم موهنجودارو از بیشتر امکانات رفاهی از جمله آب بهداشتی، سیستم فاضلاب پیشرفته، خیابانهای بزرگ و انبارهای غله پیشرفته برای ذخیره موادغذایی برخوردار بودند.
قلعه شاهی لاهور قلعه شاهی اثر تاریخی بر جای مانده از دوران گورکانیان با کاخهای بزرگ پادشاهی، کتابخانه، مسجد، خوابگاه، زرادخانه، پاسدارخانه و دیوان خاص و عام که در شهر تاریخی لاهور پاکستان قرار دارد.
قلعه لاهور معروف به قلعه شاهی (شاهی قلعه) از اعجوبه های بناهای تاریخ عالم است که دارای 427 متر طول و 340 متر عرض بوده و در مجموع دارای145180 مترمربع مساحت می باشد. قلعه لاهور به احتمال زیاد در سال 1025 میلادی ساخته شده و در طول تاریخ بارها ویران و پس از چندی بازسازی و یا دوباره سازی شده است. لشکریان "مغول"، "هلاکو" و "تیمور" اگرچه جهان قرن هفتم، هشتم و بخشی از قرن نهم را به وحشت انداختند و نیمی از جمعیت ایران و همه سرمایه ها را نابود کردند، اما بازماندگان آنها که مسلمان شدند و مسلمان ماندند، بناهای زیادی از خود به جای گذاشتند و سبب رونق علم و هنر و فرهنگ و ادب گشتند که قلعه شاهی مسجد "شاهی" در لاهور یکی از انواع این بناها هستند.
صنعت گردشگری پاکستان، رو به پیشرفت است. در سال 2018، انجمن بریتانیایی Backpacker پاکستان را به عنوان مقصد مهم سفرهای ماجراجویی جهان رتبه بندی کرد و این کشور را "یکی از دوست داشتنیترین کشورهای جهان، با مناظر کوهستانی که فراتر از تخیلی ترین و وحشی ترین مناظر کوهستانی است" قلمداد کرد. در سفر به پاکستان خواهید دید که این کشور از لحاظ جغرافیایی و قومیتی بسیار متنوع است و دارای تعدادی از سایت های تاریخی و میراث فرهنگی است. روزنامه گاردین پنج مکان توریستی در پاکستان برای کمک به صنعت گردشگری کشور را توصیف کرده است. این سایت ها شامل لاهور، بزرگراه کاراکورام Karakoram ، کریم آباد و دریاچه سیف الملوک هستند. صنعت گردشگری پاکستان در سال 2011 به میزان 1.1 میلیون گردشگر خارجی در سفر به پاکستان داشته و در سال 2012، 966000 مسافر به خود دیده است که به ترتیب 351 میلیون دلار و 369 میلیون دلار برای این کشور درآمد زایی شده است.
موزه میراث Lok Virsa :
این موزه توسط Lok Virsa موسسه ملی میراث فرهنگی و سنتی پاکستان اداره می شود. موزه میراث در واقع موزه تاریخ و فرهنگ پاکستان و نمایش فرهنگ های زنده این کشور است که در تپه های شاکارپریان در اسلام آباد پاکستان واقع شده است.
باغ وحش لاهور:
این باغ وحش در لاهور، پنجاب پاکستان، در سال 1872 تاسیس شد، یکی از بزرگترین باغ وحشهای جنوب آسیا است. در حال حاضر توسط اداره جنگل، حیات وحش و شیلات دولت پاکستان اداره میشود. درحال حاضر این باغ وحش مجموعه ای از حدود 1378 حیوان و 135 گونه مختلف را در اختیار دارد.
مکان های تاریخی در پاکستان
برخی از قدیمی ترین تمدن های باستانی که در جنوب آسیا تشکیل شده بودند، در حال حاضر جزء پاکستان هستند. در سفر به پاکستان این مکانها از جاذبههای دیدنی برای گردشگران هستند.
حمام تاریخی وزیر خان:
گنجینه ای فوق العاده که در شهر دیوار Walled واقع شده است. حمام شاهی یا حمام سلطنتی در نزدیکی دروازه دهلی، مکان مهمی برای دیدار مردم محلی، بازدید کنندگان و گردشگران بین المللی در سفر به پاکستان است. بازسازی و بازیابی حمام به خوبی انجام شده است و نشان میدهد که زندگی در دوره مغول چگونه بوده است. حمام شاهی در زمان هجوم انگلستان، به عنوان محل زندگی افسران حکومت بریتانیا و اصطبل اسب ها استفاده شده است که باعث شده تمام نقاشی های مغولی اصلی روی دیوارها پاک شده و سفید شوند. نقاشی های اصلی با کمک دولت های نروژ و آلمان تا حدی ترمیم شده اند. این مکان دارای رستوران جهت استفاده گردشگران است.
قلعه لاهور:
در سفر به پاکستان، این قلعه که شاهکار تاریخی لاهور است، را ببینید. قلعه لاهور یکی از جاذبههای توریستی شگفت انگیز در شهر لاهور، دارای دروازه های بلند پایه در ورودی شمالی لاهور است و تاریخ غنی مغولان را در بیش از 500 سال حفظ کرده است. این یادگار سلطنت مغول، امروزه یک سایت میراث جهانی است. بهتر است در سفر به پاکستان با خانواده و دوستان از آن دیدار کنید.
آرامگاه جهانگیر:
این آرامگاه در قرن هفدهم جهت امپراتور بزرگ مغول، جهانگیر ساخته شده است. ساخت این بنا از سال 1637 آغاز شده و در باغ شهدارا Shahdara در لاهور، پنجاب پاکستان و در کنار رودخانه راوی واقع شده است.
جاذبه های طبیعی در پاکستان
دره های زیبا و سرسبزی در پاکستان وجود دارد که از جاذبه های طبیعی در سفر به پاکستان میباشد، از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد: دره نالتار با دریاچه های رنگارنگ، دره نیلوم در ناحیه آزاد کشمیر، منطقه ییلاقی شانگریلا، دره گوجال، دشت Deosai.
منطقه کوهستانی KAGHAN:
دریاچه کوهستانی Saiful Muluk واقع در انتهای شمالی دره Kaghan واقع در نزدیکی شهر ناران در پارک ملی سیف الملوک واقع شده است. دریاچه سرچشمه رودخانه Kunhar است. در ارتفاع حدود 225 متر بالاتر از سطح دریا، قرار دارد و یکی از مرتفع ترین دریاچه های پاکستان است. دریاچه سیف الملوک به نام یک شاهزاده افسانه ای ایرانی که عاشق شاهزاده خانم پری بدری الجمالا در دریاچه شده، نامگذاری شده است. این افسانه توسط شاعر صوفیه، میان محمد بخش نوشته شده است. این منطقه در نزدیکی اسلام آباد است که در تور اسلام آباد میتوانید از آن دیدن کنید. رودخانه طولانی Kunhar به درازای 166کیلومتر عمدتا در استان خیبر پختونخوا واقع در شمال پاکستان واقع شده و در حوزه آبخیز رودخانه ایندوس است.
پارک ملی Deosai:
این پارک ملی با زیبایی جادویی، به معنای واقعی کلمه زمین غول ها، و دشت های بدون درخت است که در سفر به پاکستان، خواهید دید. این مکان در طول سال از برف پوشیده شده و بازدید از آن محدود می شود، تنها در تابستان امکان بازدید فراهم میشود که از شمال از طریق Skardu و از غرب از طریق Astor قابل دسترسی است. دومین و بالاترین فلات در جهان در ارتفاع 4142 متری است، این مکان در سال 1993 به منظور حفظ جمعیت خرس قهوه ای در پارک، به منطقه حفظ حیات وحش، تبدیل شده و در تابستان در بیش از 3000 مایل مربع، پوشیده از گل های وحشی است. دریاچه ی Shoeosar در deosai از بلندترین دریاچه های بلند در جهان است که در ارتفاع 4114 متری با محیطی سرسبز، از برف پوشیده شده است. کوه Nanga Parbat نهمین کوه بلند در جهان در روزهای روشن این دریاچه قابل مشاهده است.
باغ های شالیمار Shalimar:
این باغها گاهی اوقات به نام باغ های شالامار خوانده میشود، یک مجتمع باغ میراث دوران مغول واقع در لاهور، پنجاب پاکستان است. باغ ها از دوره ای که امپراتوری مغول در اوج قدرت و ارائه آثار هنری و زیبایی شناسی بوده، باقیمانده است و در حال حاضر یکی از محبوب ترین مقصد های گردشگری پاکستان است. -
نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.