جاذبه های دیدنی لاهور شهر رنگ ها در پاکستان | تصاویر باکیفیت

جاذبه های دیدنی لاهور شهر رنگ ها در پاکستان | تصاویر باکیفیت
لاهور، دومین شهر بزرگ پاکستان و مرکز ایالت پنجاب پرجمیعت ترین و مهم ترین ایالت در این کشور به شمار می آید و به عنوان مرکز فرهنگی پاکستان نیز شمرده می شود.

لاهور پاکستان شهر رنگ ها
برخی ملت ها بر این باورند که رنگ ها خوشبختی مردم را گسترش دادند و از این جهت تصمیم گرفته اند سرزندگی را با با برخی رنگ های گرم، به ساختمان های خاکستری ببخشند. اگر نگاهی به برخی از رنگارنگ ترین شهرهای جهان بیندازید نام یکی از شهرهای زیبای پاکستان یعنی لاهور نیز می توانید ببینید.

رنگ در لاهور پاکستان در هر جا و مناسبتی دیده می شود. از ساختمان های رنگارنگ خیابان غذا در آن تا رنگ لباس های زیبای زنان و غذاهای رنگی و پر از ادویه…

** لاهور مرکز گردشگری پاکستان
شهر لاهور مرکز گردشگری پاکستان بوده و برخی از بافت های تاریخی این شهر در فهرست میراث فرهنگی و تاریخی سازمان یونسکو قرار دارد.
قلعه لاهور ، مسجد پادشاهی، باغ شالیمار، ساختمان موزه، مزار علامه اقبال لاهوری، مزار نور جهان همسر ایرانی یکی از پادشاهان گورکانیان هند ، مزار جهانگیر از پادشاهان گورکانیان ، مزار قطب الدین ایبک، مسجد تاریخی وزیر خان و ده ها مکان تاریخی دیگر باعث شده تا هر سال صدها هزار نفر از گوشه کنار جهان به این شهر سفر کنند .
شهر لاهور به شهر شب زنده دارها نیز معروف است و بازارها و رستوران های این شهر تا پاسی از شب باز است و مردم آن برخلاف ساکنان دیگر شهرها ترجیح می دهند تا پاسی از شب را در بیرون از خانه و در رستوران ها بگذارنند، به همین دلیل غذاهای محلی در لاهور از شهرت زیادی در پاکستان برخوردار است.

**شهر باغ ها و دانشگاه ها
این شهر همچنین به شهر باغ ها نیز معروف است. برخی از این باغ ها که در زمان پادشاهای گورکانی بنا شده همچنان با همان ابهت و شکوه قبلی پذیرای مردم و گردشگران خارجی است.
فرهنگ پاکستان طی دهه ها و سده های گذشته از شهر لاهور سرچشمه گرفته است .
این شهر به دلیل وجود برخی نهادها و موسسات آموزش عالی معروف در رشته مهندسی و پزشکی به محلی برای کسب دانش و علوم جدید برای دانشجویان خارجی نیز تبدیل شده است.

** پارک عمومی 'گلشن اقبال' لاهور، محل تجمع گردشگران
پارک عمومی 'گلشن اقبال' لاهور، به عنوان یکی از مهم ترین اماکن معروف لاهور است که در کنار آن، قلعه شاهی، سردیس مشاهیر پاکستان، مسجد شاهی، آرامگاه علامه اقبال لاهوری و محل عبادت پیروان سیک قرار دارد.
در این پارک که همه روزه پذیرای گردشگران فراوانی از داخل و خارج پاکستان است، به محل مناسبی برای تفریح مردم این شهر تبدیل شده است.

** لاهور، شهر ریکشاها و تاکسی ها
به گفته متخصصان امور شهری، لاهور به دلیل جمعیت یادی که دارد به یکی از شهرهای شلوغ پاکستان تبدیل شده و برای حمل و نقل در این شهر راهی جز استفاده از تاکسی ها و موتور سیکلت های سه چرخدار (ریکشاها) نیست.
رانندگی در این شهر با خودروی شخصی به دلیل تردد ریکشاها و تاکسی ها بسیار سخت بوده و بیشتر مردم ترجیح می دهند به دلیل شلوغی شهر، با موتورهای سه چرخدار تردد کرده یا کمتر از خودروی شخصی استفاده کنند.
البته این روزها اجرای طرح عمرانی 'متروی شهر لاهور'به پیشرفت 75 درصدی رسیده است و مسئولان شهری لاهور امیدوارند با راه اندازی این تجهیزات، بخشی از ترافیک شهر کاهش یابد.

نام لاهور پاکستان در میان رنگارنگ ترین شهرهای جهان
لاهور پاکستان شهری در دل پنجاب است که در فصول مختلف سال رنگ‌های مختلفی به خود می‌گیرد.

لاهور پاکستان پایتخت ایالت پنجاب و دومین شهر پر از رنگ و بزرگ کشور است. آن یک مرکز مهم تاریخی برای مردم پنجابی است.

شهر لاهور با یک تاریخ غنی، قلمرو اصلی فرهنگی پنجاب و پاکستان است. این شهر به عنوان یکی از پرجمعیت ترین شهرهای جهان، یک مرکز اقتصادی، سیاسی، حمل و نقل، تفریحی و آموزشی می باشد.

گردشگران از سراسر جهان مشتاق هستند تا از لاهور بازدید کنند و فرهنگ منحصر به فرد لاهور را مشاهده کنند. این فرهنگ شامل سنت های مهمان نوازی، معماری اسلامی و بریتانیایی و ساختمان های مغول است، اما بیشتر از همه طعم غذای لاهوری پر از ادویه و عطر منحصر به فرد سبب جذب هزاران گردگشر می شود.

مردم لاهور یک شعار ساده اما دلنشین بین خود دارند: ( – Lahore Lahore aye لاهور لاهور هه)، که با آن میزان عشق خود به این شهر را نشان می دهند.

عجیب نیست که لاهور به عنوان قلب پاکستان شناخته می شود. در مورد نیویورک گفته شده است که این شهر هرگز نمی خوابد. اگر یک مرتبه به لاهور پاکستان سفر کنی درمی یابی که لاهور نیز شهر همیشه زنده است. جالب است بدانید مردم آن نیز به زنده دلان مشهورند.

بر اساس سرشماری سال 2017 جمعیت این شهر با رشد بیش از چهار درصدی نسبت به سال 1998 میلادی، به 11 میلیون 126 هزار و 285 نفر می رسد .
لاهور با خطوط جاده ای ریلی و هوایی به دیگر نقاط پاکستان و جهان متصل است و بزرگترین فرودگاه بین المللی پاکستان نیز در حومه شهر لاهور قرار دارد.

هر یک از شهرها و مناطق پاکستان به دلیل برخی خصوصیت ها و ویژگی ها از شهرت برخوردار است، اما از دیدگاه مردم این کشور شهر لاهور تنها به دلیل نام لاهور مشهور و در دلها مانده است .

لابه لای اوراق تاریخ، شهر لاهور با نام های مختلفی یاد شده است، اما تاریخ دقیق بنای آن مشخص نیست. برخی از مورخان معتقدند قدمت این شهر به 4 هزار سال می رسد.

با گشت و گذار بر اوراق کتاب های تاریخی به سادگی می توان دریافت که، شهر لاهور همیشه مرکز فرهنگی و تاریخی منطقه پنجاب بوده، به نحوی که این شهر لقب بزرگترین شهر پنجابی زبانان در جهان را نیز به خود اختصاص داده است .
در ادوار تاریخی، این شهر تحت سلطه حاکمان هندو و مسلمانان فارسی زبان بوده و سال ها پایتخت حکمرانان سلسله پادشاهی گورکانیان هند که در شبه قاره به سلسله مغول مشهور است، بود. پس از آن تا زمان تسلط فرقه سیک ها بر آن شهر، لاهور به وسیله چند تن از پادشاهان کوچک دست به دست شد و زمان استعمار انگلیس بر شبه قاره به عنوان مرکز ایالت پنجاب انتخاب شد.

شهر لاهور قبل از استقلال پاکستان به مرکز فعالیت مسلمانان تبدیل شد. پس از استقلال پاکستان نیز این شهر به مرکز سیاسی، اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و هنر در کشور تازه تاسیس تبدیل شد.
بیشترین فعالیت های موسیقی و فیلم سازی پاکستان نیز در این شهر صورت می گیرد و این شهر همچنین به شهر کریکت بازان مشهور پاکستانی نیز شهرت دارد.

**لاهور شهر بناهای تاریخی فراوان
شهر لاهور در زمان کنونی هر چند به شهری مدرن تبدیل شده است، اما وجود ابنیه و ساختمان های دولتی با معماری غربی از جمله موزه شهر، دادگاه عالی، دانشگاه پنجاب، اداره پست و کالج دولتی لاهور که در زمان سلطه انگلیس بنا شده بود، در میان ساختمان های بلند و مدرن امروزی در گوشه و کنار این شهر چشم هر بیننده را به خود خیره می کند .
در شمال غرب لاهور، محل بافت قدیمی شهر لاهور، برخی از دروازه های معروف دیوار قدیمی که زمانی دور تا دور شهر کشیده شده بود بر جای مانده است این دروازه ها که اکنون دور تا دور آن را بازارهایی شلوغ فراگرفته، توانسته است در برابر پدیده مدرنیزه شدن شهر مقاومت کند.
هوای شهر لاهور به طور معمول گرم و مرطوب است و بهترین فصل آن ماه فروردین می باشد که دما در آن گاه به 40 درجه سانتیگراد نیز می رسد.
فصل بارندگی های فصلی و موسمی در این شهر در ابتدای تابستان یعنی از خرداد ماه آغاز و تا سه ماه ادامه می یابد. سردترین ماه در این شهر دی ماه است که به دلیل رطوبت زیاد مه غلیظ بیشتر شهر را فرا می گیرد.
بیشتر ساکنان این شهر را مسلمانان و اقلیت آن را مسیحیان تشکیل می دهند، البته یک گروه کوچک از زرتشیان نیز در این شهر در فضای صلح و آرامش زندگی می کنند.
این شهر به دلیل وجود برخی از زیارتگاه های معروف متعلق به سیک ها و هندوها هر ساله پذیرای صدها هزار تن از این دو فرقه از اقصی نقاط جهان به ویژه کشور هند است.

شهر لاهور قبل و پس از استقلال پاکستان از استعمار پیر انگلستان در سال 1947 میلادی، از اهمیت زیادی برخوردار بوده و به همین دلیل از قدیم الایام تا عصر حاضر ضرب المثلی در میان مردم رواج یافته است مبنی بر اینکه ' اگر لاهور را ندیده اید مثل این می ماند که اصلا به دنیا نیامده اید.
این ضرب المثل نشان می دهد که این شهر با بافت فرهنگ، تاریخی، گردشگری و روی هم رفته زیبایی های خود تا چه حد در میان مردم پاکستان از اهمیت برخوردار است.

در زیر نام مهمترین شهرهای رنگارنگ جهان ذکر شده است.
Guanajuato, Mexico
Burano, Italy
Wroclaw, Poland
Miami, USA
Miami-usa
Willemstad, Curacao, Caribbean
Naples, Italy
Lahore, Pakistan
Amorgos Island, Greece
Berlin, Germany
Paradise Island, Bahamas -
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.