راهنماي خريد اسباب‌ بازي براي کوچولوها


 

ترجمه: فرزانه فولادبند




 
در اين دوره و زمانه‌اي که انواع اسباب‌بازي‌ها در شکل‌ها و رنگ‌هاي مختلف و طرح‌ها و مدل‌هاي متنوع در بازار وجود دارد، ممکن است خيلي‌ها جذب زيبايي و جذابيت‌هاي ظاهري اسباب‌بازي شوند و از اين نکته غافل شوند که همه اسباب‌بازي‌ها براي نوزادان و بچه‌هاي کوچک، مناسب نيستند.
والديني که فرزند نوزاد يا شيرخوار دارند، حتما بايد درباره ايمني اسباب‌بازي‌ها اطلاعات کافي داشته باشند و بدانند کدام اسباب‌بازي براي فرزند آنها مناسب و ايمن است. طبق آمار صليب سرخ آمريکا، سالانه بيش از 2هزار و 800 نفر به علت خفگي‌هاي غيرعمد جانشان را از دست مي‌دهند و طبق همين آمار، بيشتر خفگي‌ها در کودکان به وسيله اسباب‌بازي‌ها و ساير لوازم خانگي رخ مي‌دهد. اگر مي‌خواهيد بدانيد کدام اسباب‌‍‌‌‌بازي‌ها براي نوزادان، ايمن و مناسب هستند و چطور مي‎توان احتمال خفگي‌هاي ناشي از بازي با برخي اسباب‌بازي‌ها را در کودکان کاهش داد، با «بازار سالم» اين هفته همراه شويد و هنگام خريد اسباب‌بازي براي کودک‌تان، اين نکته‌ها را به خاطر داشته باشيد.

1. اطلاعات روي برچسب اسباب‌بازي‌ها را به دقت بخوانيد
 

بسيار مهم است که برچسب روي اسباب‌بازي‌هاي مخصوص نوزادان را بخوانيد و به سن پيشنهادي که روي بسته‌بندي اسباب‌بازي ذکر شده توجه کنيد. همچنين لازم است بدانيد چه اسباب‌بازي‌هايي براي چه گروه سني مناسب و ايمن هستند. سن پيشنهادي به اين دليل روي بسته‌بندي نوشته شده که شما را در انتخاب اسباب‌بازي براي فرزندتان راهنمايي کند. به دستورالعملي که براي شست‌وشو و تميز کردن اسباب‌بازي روي برچسب آن نوشته شده نيز توجه کنيد. شست‌وشوي نامناسب اسباب‌بازي ممکن است موجب جدا شدن قطعه‌هاي اسباب‌بازي شود و خطر خفگي را در پي داشته باشد.

2. اسباب‌بازي‌هايي با اندازه مناسب انتخاب کنيد
 

نوزادان نبايد با اسباب‌بازي‌هايي که قطر آنها کمتر از 5/4 سانتي‌متر است بازي کنند. اجسام و وسايلي در اين اندازه براي کودکان در سن پايين و به‌ويژه نوزادان و شيرخواران که عادت دارند اجسام را به دهان ببرند خطر خفگي را به همراه دارد. براي تشخيص اينکه اندازه يک اسباب‌بازي براي نوزادان مناسب است يا نه مي‌توانيد از يک لوله مقوايي به قطر 5/4 سانتي‌متر به‌عنوان راهنما استفاده کنيد. اگر اسباب‌بازي از لوله رد شد يا درون آن گير کرد به اين معني است که براي نوزادان بسيار کوچک و غيرايمن است.
3. دور اسباب ‌بازي‌هاي داراي اجزاي الکترونيکي را خط بکشيد
اسباب‌بازي‌هايي با اجزاي الکترونيکي براي نوزادان مناسب نيستند. نوزادان نبايد با اسباب‌بازي‌هايي با اجزاي الکترونيکي بازي کنند يا با باتري تماس داشته باشند. بازي با چنين اسباب‌بازي‌هايي ممکن است موجب برق‌گرفتگي يا سوختگي‌هاي شديد شود. بلعيدن باتري نيز مي‌تواند موجب خفگي و مسموميت در کودکان شود.

4. اسباب‌بازي‎هاي ريسمان‌دار نخريد
 

اسباب‌بازي‌هاي داراي حلقه، طناب و ريسمان و اجزاي جدا شونده براي نوزادان خطرناک است. نوزادان نبايد با اسباب‌بازي‌هايي که حلقه، طناب يا قسمت‌هاي جدا شونده‌شان ممکن است به بدن کوچکشان گير کند و پوست نازکشان بين اجزا بماند، بازي کنند. براي پيشگيري از خطر خفگي، اسباب‌بازي‌هايي که ريسمان، طناب، روبان و نخ‌هايي بلندتر از 35 سانتي‌متر دارند نبايد به نوزادان داده شود.

5. اسباب‌بازي‌ها را در تخت‌خواب کودک قرار ندهيد
 

اسباب‌بازي‌ها نبايد در تخت‌خواب کودک قرار بگيرند. تخت‌خواب بايد فقط براي خواب استفاده شود. پيش از قرار دادن کودک براي خواب مطمئن شويد که همه اسباب‌بازي‌ها و ساير لوازم از تخت برداشته شده‌اند. باقي ماندن اجسام و وسايل در تخت‌خواب نوزاد ممکن است به خفگي منجر شود. اسباب‌بازي‌هاي متحرکي که بالاي تخت نوزادان نصب مي‌شوند نيز وقتي شيرخوار اين توانايي را پيدا مي‌کند که بنشيند و به آنها دسترسي داشته باشد بايد از روي تخت برداشته شوند.

6. درباره ايمني اسباب‌بازي اطلاعات به دست بياوريد
 

با توليد اسباب‌بازي‌هاي جديد لازم است شما هم درباره ايمني اسباب‌بازي اطلاعات بيشتري به دست بياوريد. مي‎توانيد از کتاب‌ها، مجله‌ها، منابع خبري و سايت‎هاي اينترنتي براي به دست آوردن اطلاعات در اين زمينه استفاده کنيد.

7 اسباب‌بازي ايمن بخريد
 

انتخاب اسباب‌بازي ايمن براي کودکان مسووليت والدين است. اين وظيفه والدين است که به کودکان اجازه دهند تنها با اسباب‌بازي‌هاي ايمن بازي کنند. براي پيشگيري از آسيب‌ها و حوادث غيرقابل جبران والدين بايد اين مسووليت را جدي بگيرند و هميشه در زمان بازي بچه‌ها بر بازي آنها نظارت داشته و آنها را زير نظر داشته باشند.
منبع:www.salamat.com