اگر شد،بخوانید
اگر شد،بخوانید
اگر شد،بخوانید
نويسنده: مريم راهي
بخوانيد
* هدف امام حسين (ع) همان طور که بارها خودايشان فرموده مخالفت با حکومت يزيد، امر به معروف و نهي از منکر و احياي دين است.
* خدا در قرآن علت از هم پاشيده شدن ملت ها را عملي نکردن به مسئله امر به معروف و نهي ازمنکر معرفي مي کند و مي فرمايد: « شگفت است که چرا از امت هايي که پيش از شما مي زيستند گروهي نبودند که قومشان را از فساد درزمين باز دارند و از عذاب برهانند.»(6)
*مؤمن بايد در تغيير چنين وضعي اقدام کند و سعي بر تغيير شرايط ويپش بردن آن به سوي حقيقت داشته باشد. امام حسين ، مؤمن ترين است پس مسلماً شهادت را بر مي گزيند تا به اسلام زندگاني بخشد.
* امام حسين (ع) اگر به شهادت نمي رسيد رسالتش تکميل نمي شد.همان طور که اگر حضرت محمد (ص) علي بن ابي طالب (ع) را در غدير خم به جانشيني خود معرفي نمي کرد رسالتش به اتمام نمي رسيد.
* باحضور امام حسين در کربلا، تمام دين در برابر تمام کفر قرار گرفت و در واقع روز عاشورا، جنگ برسر خدا بود.
*عاشورا نياز انسان به بصيرت را آشکار ساخت. بصيرت عبارت است از بينش و آگاهي فرد دربرابر انتخاب درست از نادرست و پايداري برعمل درست تا پاي جان و مقاومت در برابر وسوسه هاي ستمکاران . بصيرت به طور خلاصه، استواري درايمان است.
* آزمايش بهترين وسيله براي تشخيص حق از باطل و بهترين راه براي شناخت افکار انسان ها است. روزي که امام حسين به سوي کربلا حرکت کرد بسياري از آنان که مدعي دينداري بودند ايشان را همراهي نکرده و بهانه آوردند که اين کار خطرناک است و ما نمي توانيم خودمان را به خطر بيندازيم، حتي برخي تا نيمه راه آمدند و شب عاشورا از ياري امام منصرف شدند و ميدان را ترک کردند. اين ها کساني بودندکه به فرموده امام حسين به رستگاري نمي رسند.
سخنراني امام حسين (ع) پس از ورود به کربلا:
نامه امام حسين (ع) به بني هاشم:
نامه دوم امام حسين (ع) به مردم کوفه:
نکات اين نامه:
* امام حسين (ع) به لزوم حضور امام در جامعه براي هدايت مردم اشاره مي کند.
* امام حسين (ع) با اشاره به حقانيت خود و روشن ساختن وظيفه اش به عنوان امام، دليل حرکتش به سوي کوفه و فدا کردن جانش در راه خدا را بيان مي کند.
اگر امام حسين (ع) از شهادت خود آگاه است چرا به سوي کشته شدن مي رود؟
* جهاد از دستورات مهم اسلام است.
* اگر جهاد بر مسلمانان واجب است، براي امام که حافظ دين است بايد وظيفه اي بالاتر محسوب شود.
* درست است که پايان اين سفر شهادت است اما امام حسين به قصد از بين بردن فساد راهي اين سفر مي شود.
* امام حسين (ع) درجواب برادرش محمد حنفيه که قصد داشت مانع حرکت ايشان شود فرمود که رسول خدا به خواب من آمد و فرمود: « حسين حرکت کن زيرا خدا خواسته است تورا کشته ببيند.»(4)
آيا امام حسين (ع) مجبور به شهادت بود؟
* اين جا صحبت از اراده تشريعي خداوند است.
* اراده تشريعي خداوند در اوامر و نواهي الاهي خلاصه مي گردد. با اين که همواره اراده تشريعي خداوند برقرار است اما تحقق اين گونه امور به اراده و خواست وانتخاب بندگان صورت مي گيرد.
* امام حسين (ع) مي فرمايد: « اينک که مسلمانان به فرمانروايي مانند يزيد گرفتار شده اند بايد فاتحه اسلام را خواند.» پس ايشان براي نجات اسلام و زنده کردن قرآن فراموش شده، خودش و يارانش را قرباني مي کند درحالي که همگي راضي و خشنود هستند.
* امام حسين (ع) درانتخاب شهادت ، آزاد بود. ايشان درتمام طول سفر مي توانست با بيان دلايل قاطع و روشن از ادامه راه خود داري کند . اما شهادت را برگزيد.
چرا امام حسين کوفه را انتخاب کرد؟
* مردم کوفه از مخالفت امام حسين (ع) با يزيد و اقامت ايشان درمکه آگاه شدند و حدود دوازده هزار نامه نوشتند و امام را به کوفه دعوت کردند.
* ادامه مبارزه و مخالفت امام حسين (ع) با يزيد نتيجه اي جز کشته شدن مخفيانه ايشان به دست عمال يزيد را در پي نداشت.
* اگر خون امام حسين درمکه ريخته مي شد به قداست خانه خدا توهين مي شد و هيچ نفعي هم به اسلام نمي رسيد.
* کوفه از شهرهاي مهم عراق و مرکز هواداران اهل بيت بود. اين شهر پس از فتح سرزمين عراق به دست مسلمانان صدراسلام، مرکز و پايگاهي نظامي براي مسلمانان شد پس مي توانست جاي مناسبي براي فعاليت امام حسين و يارانش باشد.
نامه اول امام حسين (ع) در پاسخ به نامه هاي مردم کوفه:
منبع:مجله ديدار آشنا 123
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}