چرا كودكان حسادت مي كنند؟
چرا كودكان حسادت مي كنند؟
چرا كودكان حسادت مي كنند؟
1. تبعيض ميان فرزندان
والدين بايستي سعي كنند تا عدالت و مساوات را در ميان فرزندانشان به خوبي رعايت كنند و اگر هم لازم باشد به يكي از آنها بيشتر كمك كنند، علت را براي فرزندان ديگر توضيح داده تا موجب خشم آنان نشوند.
2. تفاوت سني ميان فرزندان
3. شيوه تربيتي
4. تضاد ميان والدين
البته اين موقعيت به ندرت ديده مي شود چرا كه مهر و عطوفت مادري مانع از عدم رسيدگي به كودك آن هم به دلايل غير منطقي است ولي عكس اين مطلب ممكن است در بعضي مواقع صحت پيدا كند. بطور مثال شباهت كودك به مادربزرگ و با يكي از عزيزان والدين موجب جلب توجه بيشتر خانواده شود و حسادت كودكان ديگر را برانگيزد.
نقاشي و بازي درماني
بعضي عقيده دارند كه بازي درماني و نقاشي ضمن اينكه يك روش تشخيصي و پي بردن به علت حسادت است يك روش درماني نيز هست زيرا فرد به وسيله آن احساساتش را بيان مي كند و خود را تخليه مي كند.
شما مي توانيد با مسئوليت دادن به كودك براي مواظبت از نوزاد از حسادت او جلوگيري كنيد.
عوامل جلوگيري از حسادت
والدين مي توانند از رفتار كودكشان درك كنند كه چه عواملي موجب بروز حسادت او مي شود. خوب است وقتي را براي صحبت با كودكمان اختصاص دهيم و درباره اين گونه مسايل با او به صحبت بنشينيم. گاهي برداشت هاي سطحي و كودكانه اين احساس را در كودك به وجود مي آورد كه والدين نسبت به فرزندان ديگر به او توجه كمتري نشان مي دهند، اما با تاييد و اهميت دادن مي توان اين احساس را در او بر طرف نمود.
براي كودكي كه به نوزاد جديد حسادت مي كند راه هاي زير را پيشنهاد مي كنيم:
يكي از عوامل به وجود آمدن حسادت در كودك صرف وقت زياد مادر براي رسيدگي به امور نوزاد است. اما بايستي توجه داشت در اين برهه زماني كودك بزرگتر نيازمند به محبتي بيشتر از هميشه مي باشد.
زماني كه كودك مي بيند محبت مادر هم اكنون فقط مختص به نوزاد تازه وارد است احساس خشم مي كند و همانطور كه گفته شد دست به رفتارهايي مي زند كه مربوط به دوران قبلش مي باشد زيرا او به آن درجه از منطق و تكامل فكري نرسيده كه بتواند نيازهاي نوزاد را درك كند. نوزاد جديد مانند رقيبي در مقابل او قرار مي گيرد و نسبت به او احساس خصومت مي كند.
براي جلوگيري از اين حالت توصيه مي شود كه والدين نسبت به قبل بيشتر به كودك محبت كنند. مادر با اين كار خود به كودك بزرگتر مي فهماند كه او نيز مورد علاقه و محبت خانواده است.
مسئوليت دادن به كودك براي مواظبت از نوزاد يكي ديگر از راه هاي جلوگيري از حسادت مي باشد. هنگام شير دادن به نوزاد مادر مي تواند براي او قصه بگويد و با اين كار محبتش را در دل كودك پا بر جاتر نمايد و از ايجاد عقده و حس حقارت در فرزندش جلوگيري نمايد.
منبع : سايت بنياد انديشه اسلامي
ارسال توسط کاربر محترم سایت : hasantaleb
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}