افسردگی بانوان و راههای درمان آن
سبک زندگی, زن, خانواده, افسردگی ,عوامل افسردگی ,درمان افسردگی ,افسردگی در زنان
این افسردگی از یک کلافگی ساده شروع میشود و با گریههای بیدلیل ادامه پیدا میکند، بعضی وقتها هم انزواطلبی و خلوتگزینی سوغات افسردگی میشود و در نهایت با شدت یافتن بیماری باعث بیهدفی، احساس پوچی، احساس شکست در زندگی، احساس عدم کارایی، احساس دوست نداشتن دیگران و تنفر از آنان و بالاخره در شکل شدید آن به خودکشی منجر میشود.
تعداد کلمات:970 /تخمین زمان مطالعه:5 دقیقه
تعداد کلمات:970 /تخمین زمان مطالعه:5 دقیقه
چرا زنان افسرده میشوند؟!
روانشناسان و روانپزشکان دلایل مختلفی برای این مسئله ذکر کردهاند. به نظر آنها زنان بیشتر از مردان افسرده میشوند زیرا:1 ـ زنان از نظر جسمی همراه با تغییرات ادواری بدن مانند عادت ماهیانه، بارداری، زایمان و یائسگی، سطح هورمونهای بدنشان نیز دستخوش تغییر میشود که این تغییرات هورمونی تأثیر مستقیم بر وضعیت روحی آنها دارد که واضحترین این تغییرات، پس از زایمان و به شکل افسردگی بعد از زایمان بروز میکند.
2 ـ زنان عادت دارند وقتی افسرده و غمگین هستند، خانهنشین شوند و این گونه خودشان بر افزایش شدت افسردگی دامن بزنند.
3 ـ داروهای خوراکی خصوصاً قرصهای پیشگیری از بارداری، روی هورمونهای زنانه اثر میگذارد و آنان را افسرده میکند.
4 ـ زنان بیش از مردان خشم خود را کنترل میکنند. در نتیجه خشمشان را به درون خود میریزند و این خودخوری و تخلیه نشدن روانی به افسردگی آنان میانجامد.
5 ـ در جامعه، زنان شاغل در طی یک ارزشگذاری غیر واقعی بیشتر از زنان خانهدار مورد احترام قرار میگیرند و به خانهداری با دیده تحقیر نگریسته میشود. به همین دلیل زنان خانهدار عزت نفس خود را از دست میدهند و در معرض افسردگی قرار میگیرند.
6 ـ جدای از مباحث هورمونی، زنان در دوران پس از زایمان و دوران یائسگی، احساس میکنند جذابیتهای ظاهری و جنسی خود را از دست دادهاند و به این دلیل افسرده میشوند.
راههای درمان افسردگی
اگر شما در دوران پس از زایمان، قاعدگی یا یائسگی هستید و کمی احساس غم و غصه میکنید، چارهای جز تحمل این دوران ندارید. افسردگیهای این دوران، به دلیل تغییرات هورمونی شما کاملاً طبیعی است و فقط باید با کمک گرفتن از اطرافیانتان، روزهای شاد و خوبی برای خودتان به وجود بیاورید. گردش در طبیعت، شنا، دیدار یک دوست، نوشتن احساسات درونی، گریه کردن، مناجات با خدا و رفتن به یک زیارتگاه حال شما را بهتر میکند.امّا اگر در دسته زنان بالا نیستید و وقتی صبح از خواب بیدار میشوید، کسل هستید و حوصله ندارید کارهای روزانهتان را انجام دهید یا حتی حوصله ندارید چای درست کنید یا موهایتان را شانه کنید، شما در مراحل اولیه افسردگی قرار دارید و باید فکری به حال و روز خودتان بکنید.
چگونه شاد باشیم؟
ـ قبل از هر چیز باید متعهد شوید که میخواهید همواره شاد باشید و شاد بمانید.ـ آدمهای شاد، تجربیات مثبت زندگیشان را ثبت میکنند، با نوشتن، با عکس و فیلم و با صحبت کردن درباره آنها. ولی تجربیات منفی خود را در جای تاریکی از ذهنشان میگذارند و هیچ نشانی از آن به جای نمیگذارند. افراد شاد در حرفهایشان سرشار از خاطرات شیرین و خندهدار و هیجانی هستند ولی افراد معمولی یا غمگین، چنین ذخیره باارزشی ندارند.
ـ هر روز صبح که از خواب بیدار میشوید دو سؤال مهم از خود بپرسید:
1 ـ در زندگی من چه چیزی خوب و دوستداشتنی است؟
2 ـ امروز باید چه کارهایی انجام دهم؟
جواب دادن به این دو سؤال انگیزه شما را برای داشتن یک روز بانشاط بیشتر میکند.
ـ به دیگران محبت کنید. ایثار محبت، سیستم امنیتی بدن شما را قویتر و بیماری را از شما دور میکند و روحیه بانشاطی به شما میبخشد.
چگونه خشم خود را ابراز کنیم؟
گفتیم که یکی از راههای مقابله با افسردگی این است که یاد بگیرید خشم خود را به شکلی درست ابراز کنید و از فرو خوردن خشمتان پرهیز کنید.ـ اگر از کسی عصبانی هستید، با او صحبت کنید. اگر در همان لحظه نمیتوانید، قول بدهید که بعداً در فرصت مناسب حتماً با او صحبت میکنید.
ـ هیچ اجباری نیست با صدای آرام حرف بزنید. بالاخره شما عصبانی هستید و میتوانید کمی صدایتان را بالا ببرید.
ـ دقیق حرف بزنید. این که شما صرفاً بگویید من خیلی عصبانی هستم، چیزی را روشن نمیکند. دلیل عصبانیتتان را کاملاً توصیف کنید و انتظار خود را از طرف مقابل کاملاً شرح دهید.
ـ وقتی خشمگین هستید تا بیست بشمارید، نفس عمیقی بکشید و بنشینید. این طوری فشار کمتری بر سیستم عصبی شما وارد میشود.
حتما بخوانید: روشهایی ساده برای کنترل خشم
تمرین کنیم:
1 ـ اولین راه غلبه بر افسردگی، احساس پیروزی در زندگی است. برای همین باید کارهایی انجام دهید و مسئولیتهایی را بپذیرید که از عهده آنها برمیآیید. هرگز کاری که بیش از توان و ظرفیتتان باشد به عهده نگیرید.2 ـ نزد یک مشاور خوب بروید تا او با روانکاوی به درمان شما کمک کند. در جلسات مشاوره، شما یاد میگیرید چگونه افکار منفی، احساسات ناامیدانه و اعتماد به نفس پایین را از خود دور کنید.
3 ـ اگر امکان دارد بعضی از کارهای مهم را به بعد از دوران افسردگی منتقل کنید. کارهایی مثل نقل مکان کردن و اسبابکشی، فرزنددار شدن، برگزاری یک مراسم مهم و ...
4 ـ به شدت از تنها ماندن پرهیز کنید.
5 ـ در فعالیتهای جمعی شرکت کنید. مثلاً کوهنوردی گروهی و رفتن به سینما.
6 ـ ورزش کردن را در برنامههای تغییرناپذیر زندگیتان قرار دهید. خصوصاً پیادهروی، شنا و دوچرخهسواری.
7 ـ کافئین و شکر را از برنامه غذاییتان حذف کنید. تحقیقات نشان دادهاند که این دو ماده میزان افسردگی را تا حد قابل توجهی افزایش میدهد.
8 ـ سعی کنید اشتهای خود را تحریک کنید و غذا بخورید. مثلاً غذایی را که خیلی دوست دارید بپزید و با یک سفرهآرایی خوب به استقبال خوردن آن بروید. مطمئن باشید پس از صرف غذا حالتان بهتر خواهد شد.
9 ـ مهارتهای شاد بودن را یاد بگیرید.
10 ـ روشهای ابراز خشم را بیاموزید تا دچار خشم فروخورده و غم و غصه ناشی از آن نشوید.
سبک زندگی مرتبط
تازه های سبک زندگی
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}