علائم و نشانههای استرس در نوجوانان
نشانه های استرس , درمان استرس ,ضرر های استرس در نوجوانی,
هر آنچه در روان نوجوان می گذرد امری است مهم برای والدین، به خصوص وقتی استرس باشد.
چکیده: استرس می تواند خود را به گونه های مختلف نشان دهد. هنر والدین آن است که این نشانه ها را به خوبی بشناسند و در هنگام پدیدآمدن به یاری فرزند نوجوان خویش که در دوران خاصی از حیات هست، بشتابند. در این نوشتار با علائم و نشانه های استرس در نوجوانان آشنا خواهید شد.
تعداد کلمات 516 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه
تعداد کلمات 516 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه
استرس میتواند خود را به صورتهای مختلفی نشان دهد. البته بیشتر اوقات نمود آن به صورت احساسی و جسمانی است. شیوهی رفتار افراد نیز تا حدودی وجود و میزان استرس را در او مشخص میکند. تأثیرات استرس در نوجوانان گسترده است، تعدادی از این تأثیرات به این قرار است:
۱. علائم احساسی
افراد دچار استرس، چندان هیجانزده نمیشوند. آنان به وضوح ناراحتند و احتمالاً افسرده به نظر میرسند. نوجوانانی که با استرس درگیرند مشوش، گوشهگیر، کجخلق و آشفته به نظر میآیند. آنها با چیزهای ساده عصبانی و برافروخته میشوند. پس اگر دیدید نوجوان شما بی هیچ دلیلی ناگهان عصبانی و آشفته میشود بدانید به احتمال قوی دچار استرس شده است.
۲. علائم جسمانی
علائم جسمانی استرس در نوجوانان به شکل خستگی، سردرد، یبوست، تهوع و سرگیجه، تپش قلب و کماشتهایی بروز میکند. یا ممکن است نوجوان تمایلی به فعالیتهای جسمانی و ورزش نشان ندهد.
۳. تغییرات رفتاری
علائم رایج استرس به شکل تغییر در عادات خواب و خوراک نمود پیدا میکند. مثلا میزان خواب و خوراک نوجوان به شدت زیاد یا به شدت کم میشود. احتمال اینکه استرس باعث شکلگیری عادات عصبی بشود نیز وجود دارد. عاداتی که بیقراری نوجوان را در قالب جویدن ناخنها، پرسه زدن و راه رفتن با بیقراری و موارد دیگر نشان میدهد.
۴. علائم شناختی
استرس در نوجوانان میتواند برخی از تواناییهای شناختی را نیز تحت تأثیر قرار دهد، مثلا روی حافظهی آنها اثر بگذارد. گاهی احساس میکنید نوجوان شما انجام وظایفی که در منزل بر عهدهی اوست، پشت گوش میاندازد یا در انجام آنها بیدقتی به خرج میدهد، در حالیکه این فراموشی نشانهی تأثیر استرس بر حافظهی اوست. سایر علائم شناختی شامل مواردی چون: عدم توانایی در تمرکز، نگرش و دیدگاه منفی یا قضاوتهای نادرست و اشتباه است.
دیگر علائم استرس در نوجوانان:
- غیرمنطقی شدن؛
- تغییرات چشمگیر در وزن؛
- احساس ناامیدی و بیپناهی؛
- تغییر در زمان عادتماهیانهی دخترها؛
- بیتوجهی به ظاهر.
گاهیاوقات، تفاوت میان حالات متداول نوجوانی و استرس کمی دشوار میشود. در این مواقع آزمون استرس میتواند به شما کمک کند. تستها و آزمونهای شناخت استرس به صورت آنلاین یا به کمک اولیای مدرسه قابل استفاده هستند. یادتان باشد نوجوان را برای انجام این تستها تحت فشار قرار ندهید و به شکلی نامحسوس و در قالب تفریح و شادی آن را برگزار کنید. مثلا برنامهای مفرح ترتیب بدهید که در آن تمام اعضای خانواده در این آزمون شرکت کنند.
برخلاق عقیدهی عموم، اگر استرس به ایجاد انگیزه برای بهبود فعالیتها کمک کند، مفید نیز خواهد بود. و در ضمن میتواند به شناسایی مشکلی زیربنایی بینجامد. تنش و استرس روانی در نوجوانان به راحتی قابل مدیریت است، البته تنها در صورتی که علت آن را به درستی کشف کنید.
برخلاق عقیدهی عموم، اگر استرس به ایجاد انگیزه برای بهبود فعالیتها کمک کند، مفید نیز خواهد بود. و در ضمن میتواند به شناسایی مشکلی زیربنایی بینجامد. تنش و استرس روانی در نوجوانان به راحتی قابل مدیریت است، البته تنها در صورتی که علت آن را به درستی کشف کنید.
بیشتر بخوانید :
علائم استرس در مردان
علائم فیزیکی اضطراب و استرس
20 سؤال در آزمون خودسنجی سطح استرس
سبک زندگی مرتبط
تازه های سبک زندگی
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}