روش های پیشگیری از اضطراب امتحان
نوجوان, اضطراب, اضطراب نوجوان, آسیب های دوران نوجوانی,اضطراب امتحان, امتحان
بعضی از دانشآموزان در زمان امتحان دادن دچار استرس شدیدی میشوند و همین امر مانع از موفقیت آنها در امتحان میشود.
چکیده: بدون تردید ترس از امتحان بین دانش آموزان و دانشجویان تقریبا همه گیر و رایج است که می تواند زمینه ساز اضطراب در میان ایشان باشد. با ما همراه باشید تا با روش های پیشگیری از اضطراب در امتحان آشنا شوید.
تعداد کلمات 629 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه
تعداد کلمات 629 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه
روش های پیشگیری از اضطراب امتحان
اضطراب امتحان، بیشتر به وسیله عوامل محیطی ایجاد می شود؛ به این دلیل که در سال های اولیه تحصیل این مشکل کمتر در بین دانش آموزان دیده می شود و با گذشت سال های تحصیل، این مشکل به تدریج ایجاد شده، بر شدت آن دامن زده می شود؛ بنابراین، قابل پیشگیری و کنترل است.
برای پیشگیری و کنترل اضطراب امتحان، می توان توصیه هایی به دانش آموزان داشت که رعایت آنها تا حدود زیادی مفید و موثر است:
برای پیشگیری و کنترل اضطراب امتحان، می توان توصیه هایی به دانش آموزان داشت که رعایت آنها تا حدود زیادی مفید و موثر است:
1 . ارزیابی واقع بینانه و بدون اغراق از امتحان: باید موقعیت امتحان را برای خود خوب و مطلوب ترسیم کرد. از قوانین و مقررات جلسه امتحان، نوع سؤالات، تصحیح برگه و مانند آن، تصور و برداشتی منطقی و صحیح داشت؛ امتحان هم مانند سایر صحنه های زندگی است و با نگاه روشن و بدون بزرگنمایی می توان از آن نتیجه مطلوب گرفت.
2 . مدار توجه قرار ندادن اضطراب امتحان: دانش آموز باید سعی کند تصویری از تجربه های موفقیت آمیز قبلی را جایگزین توجه و تمرکز بر اضطراب امتحان کند و کمتر به آن فکر کند.
3. مشورت و تمرین درباره امتحان و سؤالات امتحانی: مشورت دانش آموز با دیگران و کسب اطلاعات از آنها، همچنین تمرین سؤالات امتحان های قبلی با سؤالات احتمالی امتحان فعلی، می تواند در پیشگیری اضطراب امتحان مؤثر باشد.
4 . خود تلقینی و ایجاد شایستگی برای غلبه بر اضطراب امتحان: دانش آموزان باید به خود تلقین کنند که امتحان مشکلی ندارد: «من از عهده آن بر می آیم. می توانم بر آن مسلط شوم» و از این طریق خود را به سوی خودپنداره مثبت و قوی سوق دهند.
5. برنامه ریزی برای مطالعه و استفاده از روش های صحیح هنگام مطالعه: مطالعه هم مانند هر کار یا فعالیت دیگر، نیازمند استفاده از روش درست است.[1]
دانش آموزان باید برای کارهای روزانه و تصمیم های خود برنامه ریزی کنند. برنامه ریزی، همت و پشتکار، پله های موفقیت اند. بنابراین، طبق برنامه عمل کنید و از اینکه نتوانسته اید کل برنامه را در مدت مقرر تمام کنید، مأیوس نشوید.
6. یاری گرفتن از پروردگار: بعد از انجام آنچه بر عهده انسان است، از کوشش و تلاش و آماده کردن مقدمات مورد نیاز، بسیار بجاست با وضو سر جلسه امتحان حاضر شویم؛ زیرا انسان باوضو به خدا نزدیک تر است. با نام و یاد خدای بزرگ، امتحان را شروع کنید؛ چراکه یاد خدا به انسان آرامش می دهد و نتیجه را مطلوب می گرداند.
پیامبر گرامی اسلام فرمودند: کل أمر ذی بال لایذکر بسم الله فیه هو أبتر؛ «هر کار با ارزشی که با نام خدا آغاز نشود، پایان خوشی نخواهد داشت»[2]
7. خود را آزمایش کنید: در آزمون های آزمایشی شرکت کنید و بدین وسیله روش تست زنی را یاد بگیرید؛ و مدیریت زمان را برای امتحان بیاموزید و از اضطراب خود بکاهید.
8 . استفاده از روش های صحیح پاسخ به سؤالات امتحانی: مثلا ابتدا از سؤال های آسان و سؤال هایی که می توانید به راحتی به آنها پاسخ دهید، شروع کنید. در ادامه اگر وقت کافی داشتید، به سراغ سؤال های مشکل بروید.
9 . استفاده از روش آرمیدگی عضلانی: سه تا نفس عمیق بکشید. عضلات بدن را منقبض کنید و سپس آنها را شل کرده، در یک حالت آرامش قرار بگیرید.
منبع: کتاب « بادخترم (ویژه والدین و مربیان دختران نوجوان)»
نویسنده: علی احمدپناهی، داوود حسینی
بیشتر بخوانید :
اضطراب امتحان
اضطراب امتحان، از تشخیص تا درمان (1)
اضطراب امتحان، از تشخیص تا درمان (2)
مهارت کنترل اضطراب امتحان
اضطراب امتحان و راه های مقابله با آن
سه عامل مهم در کاهش اضطراب امتحان
پی نوشت :
[1] . برای مطالعه روش صحیح مطالعه به فصل نهم کتاب حاضر رجوع کنید.
[2] . محمدبن حسن حرعاملی، وسایل الشیعه، ج 7، ص 170.
سبک زندگی مرتبط
تازه های سبک زندگی
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}