ارتباط خود را در ساعاتی از روز با فضای مجازی قطع کنید!
 
چکیده : اینکه بدانید چگونه به آرامش می رسید، برای حفظ سلامتی و رفاه شما، و نیز احیای شور و شادی در زندگی تان امری ضروری است. از مهم­ترین راهکارها برای دستیابی به آرامش، آرام کردن ذهن و بدن است خود است که در قسمت­ های پیشین این مقاله به آن پرداختیم. در این مقاله به راهکار چهارم می ­پردازیم.

تعداد کلمات 1204 / تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه


بخش چهارم: آرامش خود را در کنار افراد مضطرب، حفظ کنید

1. یک سپر نامرئی بین خودتان و مردم مضطرب ایجاد کنید. این واقعا یک تکنیک تجسم است، اینکه خودتان را در برابر انسان­ های بیش از اندازه عصبی و مضطربی که در اطراف شما هستند ایمن کنید. رفتار و نگرش آن ها را همانگونه که هست ببینید، بدانید اضطراب و استرس آن­ها برای خودشان است و نباید در شما تأثیری بگذارد.
بار استرس دنیا را به دوش نکشید – این مردم تصمیم گرفته اند اینگونه رفتار کنند، و شما مجبور نیستید تأثیری از آن ها بگیرید.
جدا کردن خودتان از استرس­ های دیگران می­تواند در ابتدا سخت باشد، به خصوص اگر ذاتا انسان تأثیر پذیری باشید، اما تمرین کنید که این بی تفاوتی نسبت به اضطراب­های دیگران، از دیگر خصوصیات ذاتی تان شود.

2. ارتباط خود را با فضای مجازی قطع کنید.  گوشی تان را خاموش کنید، بگذارید درب صندوق پیام های تان بسته شود. هرگاه کسی با ارسال پیامی شما را عصبانی کرد، واکنشی نشان ندهید. وقتی ما عصبانی و مضطرب می شویم، تفسیر های ما از رفتار و حرف های دیگران، منفی تر می شود و اگر به آن ها واکنش نشان دهیم، خشم و عصبانیت ما می تواند خودخواهانه باشد. بر خشم خود غلبه کنید و تکنیک های آرام شدن را که در اینجا ذکر کرده ایم، تمرین کنید.
یک پیش نویس از جواب خود بنویسید، و به مدت یک روز آن را کنار بگذارید. اگر بعد از گذشت 24 ساعت، تمامی نوشته های شما مورد تأییدتان بود، آن وقت آن را ارسال کنید.
کمی قدم بزنید تا بر خودتان مسلط شوید. به جای آنکه در عصبانیت واکنش نشان دهید، خودتان را از آن فضا دور کنید تا دوباره آرام شوید.

3. از افراد سمّی دوری کنید. افرادی هستند که سعی می­ کنند شما را نسبت به انجام کاری که کرده اید سرزنش کنند و یا مدام به شما می­ گویند که به اندازه­ی کافی خوب و قوی نیستید. با اینگونه اشخاص، کمتر مراوده داشته باشید. حتی اگر از اعضای خانواده تان باشند.
از افرادی که دائما از بدبختی­ ها می­ گویند و شکایت می­ کنند، دوری کنید. استرس می تواند مُسری باشد، در نتیجه از افراد آلوده به استرس دوری کنید. این را بدانید که برای هر مشکلی، همیشه راه حلی هست.
از مراوده با افراد غم پرور پرهیز کنید (و سعی کنید خودتان نیز از آن دسته افراد نباشید!) غرق شدن در بدبختی، برای یک عده، نوعی هنر به حساب می آید. شما نیازی به منفی بافی های آن ها ندارید، چراکه بدبینی آن ها هر شرایطی را بدتر می کند

4. در آغوش بگیرید. جسورانه و مثبت، در دل افرادی که به نظر ناراحت و مضطرب هستند بروید. مراقبه های لمسی می تواند استرس را کاهش و آرامش را افزایش دهد. دوستان و اعضای خانواده تان را به هنگام سلام و خداحافظی در آغوش بگیرید، و هیچ نترسید که با درآغوش کشیدن شخصی، احساس صمیمیت را انتقال دهید و از او نپرسید که آیا می خواهد بغلش کنید یا خیر.

5. بدانید که چه موقع باید ارتباطات تان را محدود کنید. اگر برای روابط خود ارزش قائلید، همانطور که اکثر مردم اینگونه اند، باید افراد بیش از اندازه سمّی که در دایره ی روابط نزدیک شما قرار دارند را شناسایی کنید؛ چرا که اینگونه اشخاص انرژی شما را می گیرند و دائما به شما استرس وارد می کنند. گاهی اوقات بهتر است رابطه­ ی خود را با آن ها قطع کنید. از قضاوت کردن پرهیز کنید، فقط از آن ها دوری کنید.

6. وقت خود را با افراد گرم و صمیمی و آن هایی که راحت ارتباط برقرار می کنید، سپری کنید. ارتباط با افراد مثبت اندیش و شاداب، ظرفیت شما را به شدت بالا می برد و کمک می کند تا احساس آرامش و شادابی بیشتری داشته باشید.

به این نکته ها توجه کنید:
- آب شما را آرام می کند. یک سهم کوچکی از آب در اتاق و یا حیاط خانه ی خود داشته باشید. کنار دریا و یا دریاچه قدم بزنید. صدای آرامش بخش آب می تواند بسیار دلنشین و روح نواز باشد.
- کتاب و یا مقاله ای مطالعه کنید که شما را به فکر وا دارد.
- افکار و ایده های الهام بخش می تواند نگرش شما به زندگی را مثبت تر کند و انرژی تازه ای به شما ببخشد.
- نزدیک به زمان خواب، از انجام فعالیت های پُر جنب و جوش و پُر استرس خودداری کنید. اضطراب زیاد و تمرکز قبل از خواب، فرآیند به خواب رفتن را سخت تر می کند، در نتیجه باعث اختلال در چرخه ی خواب تان می شود و تداوم استرس های شما را به همراه خواهد داشت.
- نفس های عمیق و آرام بکشید تا به شما انرژی و آرامش ببخشد.
 
- کتاب های مربوط به ریلکسیشن دانلود کنید. مطالبی پیرامون کنترل نفس کشیدن، تنش در عضلات و آرام کردن آن ها، تلقین کردن و تصور کردن مطالعه کنید تا اطلاعات جامعی از روش های آرام شدن را به دست آورید.
- به موسیقی های آرام بخش گوش دهید تا آرام شوید و به هیچ چیز فکر نکنید.
- لازم نیست مثل یک بدنساز و یا اشخاص معروف ورزش کنید. ورزش را به نحوی انجام دهید که از آن لذت ببرید، نه اینکه خودتان را اذیت کنید و همیشه از انجامش ترس داشته باشید. یک پیاده روی 20 دقیقه ای روزانه کفایت می کند، اگر در همین اندازه برای تان جالب است.
- خانه و محل زندگی تان را مرتب کنید. در خانه ای که نامرتب و شلوغ است به سختی می توان احساس آرامش داشت.
- به محض اینکه شروع به حذف شیرینی و شکر از رژیم غذایی تان کردید، ممکن است تمایل تان به آن بیشتر شود و وسوسه ها شما را آشفته کند. قوی باشید. بعد از چند روز، این آشفتگی از بین می رود و احساس آرامش بیشتری خواهید داشت. همچنین، سعی کنید دارچین را به غذای خود اضافه کنید. دارچین، به عنوان یک کاهش دهنده ­ی اشتها، راه حلی است برای از بین بردن تمایلات شما به شیرینی جات.
- حمام گرم بگیرید و به خود آرامش دهید.
- به خودتان در درجه­ ی اول اهمیت بدهید، ما معمولا به مشکلات دیگران فکر می کنیم و به خاطر آن ها خودمان را هر روز ناراحت و مضطرب می کنیم.

به این هشدار ها توجه کنید:
- اگر علایم جدی نظیر سردرد، اشتهای کم، یا خستگی مفرط دارید، با پزشک خود مشورت کنید.
- هزاران نفر از مردم، ناخواسته معتاد به مواد مخدر می شوند. به جای اینکه مدام جلوی این اتفاق را بگیرید، تمرین کنید انعطاف پذیر باشید. یکی از سخت ترین قسمت های مقابله با استرس، شناختن آن و اجتناب از وسوسه هایی است که به جای درمان، آن را می پوشاند .

منبع: https://www.wikihow.com/Relax
مترجم: داوود سرافراز
 

بیشتر بخوانید:
راهکارهایی برای رسیدن به آرامش (بخش اول)
راهکارهایی برای رسیدن به آرامش (بخش دوم)
چگونه آرام و آسوده خاطر باشیم؟
چگونه ذهن خود را آرام کنیم؟ (بخش اول)
چگونه ذهن خود را آرام کنیم؟ (بخش دوم)