ورزش یوگا جهت کاهش وزن
منبع:راسخون
یوگا با ارائهی یک سری حرکات و کششهای بدنی، به کم کردن وزن کمک میکند. در مقالهی پیش رو، به تکنیکهای ویژهای از یوگا میپردازیم که برای کاهش وزن مورد استفاده قرار میگیرند و مراحلی که برای این منظور بایستی انجام شود را توضیح میدهد.
یوگا، دانش و هنر هند باستان، سالهاست که بخشی از فرهنگ آمریکایی شده است و مزایای آن دیگر یک راز محسوب نمیشود و بر کسی پوشیده نیست. اگرچه یوگا در درجه اول به عنوان یک تکنیک مدیتیشن شناخته شده، یافتههای اخیر نشان میدهد که برای کاهش وزن نیز گزینهای مناسب است. تمرکز و توجه در یوگا بجای تصحیح سطحی مشکل، بیشتر بر تکنیکهای اصلی رسیدن به مرکز مشکل متمرکز میباشد. و کارها و عملکردهای گوناگون بدن را از طریق یک سری تمرینات تنفسی و حرکات کششی اصلاح میسازد به طوریکه بدن انعطاف پذیرتر شده و فرد سالمتر و قویتر میگردد. در حالی که در یوگا نسبت به تمریناتی که منجر به افزایش ضربان قلب میشوند، بیشتر بر روی حالتها و حرکاتی که آرامش بخش و شل کننده هستند، تمرکز دارد. با این وجود در این ورزش، حرکات و حالتهای خاصی وجود دارد که برای دستیابی به کاهش وزن مفیدند.
به تازگی برای از دست دادن وزن مزایای تمرینات یوگا معلوم شده است. اما ذکر این نکته بسیار مهم است که فرد نبایستی به این منظور تنها به ورزش یوگا بپردازد. این ورزش فرایند زمانبری است که به فرد قول نتایج فوری نمیدهد. در حقیقت بایستی از یوگا برای شکل گیری پایهی هر تمرین ورزشی استفاده شود به این دلیل که بدن را آرام کرده و عدم تعادل و دیگر مشکلات را به صورت ریشهای اصلاح مینماید. چنانچه فرد یوگا را به همراه دیگر تمرینات قلبی ـ عروقی انجام دهد مزایای بیشتری به دست خواهد آورد. لیکن حرکات خاصی از یوگا وجود دارند که میزان ضربان قلب را بالا میبرد و به کاهش وزن میانجامد.
سوریا ناماسکار Surya Namaskar
این اصطلاح به معنای «سلام بر خورشید» است. در اینجا چگونگی انجام آن توضیح داده شده است:
1. راست بایستید به حالتی که پاهایتان به یکدیگر وصل باشند و قسمت برجستهی کف پاها به زمین فشار وارد کنند (اینها نقاط بالای انرژی میباشند). دستانتان را مقابل سینه تا کنید.
2. کف دستانتان را در حالیکه به یکدیگر متصلند به بالای سر خود برده و همزمان پشت خود را به عقب خم کنید.
3. همزمان با بازدم کمر خود را خم کرده، دستانتان را به پهلو برده و کف دستانتان را به زمین بزنید. زانوهای خود را خم نکنید. سعی کنید که پیشانیتان، زانوها را لمس کند.
4. به آرامی در حالی که انگشتان پاها زمین را لمس میکنند، شروع به بلند شدن کنید و کمی پشت خود را راست کنید.
5. بدون آنکه بلند شوید، پای چپ خود را به سمت عقب دراز ((وضعیت لانژ) به صورت جهش ناگهانی) و با نوک انگشتان تعادل خود را حفظ کنید.
6. اکنون، پای راست خود را به عقب برده و با پای چپ جفت کنید و کف دستانتان را به سمت زمین برسانید. کف پاها را در مقابل زمین صاف نگه دارید. سر خود را خم کرده و آن را به حالت آویزان رها کنید (مانند تصویر بالا).
7. به حالت شیبدار قرار گیرید به صورتی که تمام وزنتان بر روی بازوها و انگشتان پا بیافتد.
8. اکنون، قفسه سینه، زانو و چانه خود را به زمین زده، اما باسن خود را در هوا نگه دارید.
9. به حالت نیمه شنا قرار گرفته به طوری که وزنتان بر آرنجهای خم شده و انگشتان پا آرام گیرد.
10. سپس، تمام بدنتان را به سمت پایین قفسه سینه برده تا زمین را لمس کنند. خود را با کف دستان به حالت صاف رو به زمین تکیه دهید.
11. خود را با قرار دادن وزنتان بر روی بازوها به سمت بالا کشیده و لگن و رانهایتان را از زمین بلند کنید. چانه را در هوا بلند کرده و به بالا نگاه کنید. (تصویر شماره 7)
12. مرحلهی 6 را تکرار نمایید.
13. وضعیت لانژ را تکرار کنید، به استثنای اینکه این مرتبه پایی که از عقب به جلو بود را تعویض نمایید. (تصویر شماره 9)
14. خود را به بالا کشیده و مرحلهی 3 را تکرار نمایید.
15. دستان خود را به حالت سلام به سمت بالای سر برده و سر را رو به آسمان بالا ببرید.
16. کار خود را با پیوست کف دستان در مقابل سینه (حالت نیایش) به پایان برسانید.
پوزیشن یا حالت هلالی شکل Crescent Pose
وضعیت دیگری است که اجازه میدهد تا به وسیلهی یوگا، وزن کم کنید. چگونگی انجام آن را در این قسمت توضیح دادهایم:
1. به گونهای بایستید که پاهایتان کنار یکدیگر باشند و بازوان به پهلوها قرار گیرند.
2. نفس خود را به تو کشیده و بازوان را به حالت کشیده به بالای سر دراز کنید. نوک انگشتان را به سمت بالا نگه دارید.
3. نفس خود را به بیرون داده و به جلو آمده تا کف دستان به حالت صاف در مقابل زمین قرار گیرند. سعی کنید که زانوان خود را خم نکنید.
4. سپس همراه با دم و بازدم، پای چپ خود را با یک جهش یا حرکت لانژ بر روی انگشتان پا به عقب بکشید. اجازه دهید پای راست همچنان در زاویهی 90 درجه به سمت زانوان به گونهای خم باشد که فراتر از انگشتان پا کشیده نشده باشند.
5. نفس خود را به تو کشید و بازوان را به سمت بالا دراز کرده و به جلو نگاه کنید.
6. این حالت را به مدت 5 ثانیه حفظ کنید، سپس به موقعیت اصلی بازگشته و آن را تکرار نمایید. پاهای خود را عوض کنید.
حرکات دیگر
چندین حرکت یا حالت دیگر وجود دارد که میتوانید آنها را برای کم کردن وزن در یوگا انجام دهید. در این قسمت برخی از آنها را آوردهایم:• آشتانگا یوگا Ashtanga ، فرمی از یوگا جهت کاهش وزن است که نتایج فوق العادهای از خود نشان داده است.
• بیکرام یوگا Bikram راه دیگری است که از طریق آن میتوانید به این مهم دست یابید (کاهش وزن). بیکرام یوگا دارای چندین مزیت بوده و ارزش دنبال کردن را دارد.
شما میتوانید با کمک این حرکات، که به صورت روتین و عادت آنها را انجام میدهید برای کاهش وزن مداوماً آنها را تکرار کنید. اما به خاطر داشته باشید که استفاده از این حرکات به همراه تمرینات قلبی عروقی به نتایج بهتری میانجامد که هم برای بدن و هم ذهنتان مفید میباشد.
/ج
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}