خشک شدن اندوخته آب جهان
میلیاردها انسان ازآب پاک و بهداشت مناسب برخوردار نیستند.
Dear earth talk: چطور این امکان وجود دارد که کمیابی آب رخ دهد؟ آیا آب چیزی نیست که از همه چیز بیشتر بر روی زمین یافت میشود؟
مترجم: سمیرا حسن زاده
منبع:راسخون
منبع:راسخون
میلیاردها انسان ازآب پاک و بهداشت مناسب برخوردار نیستند.
Dear earth talk: چطور این امکان وجود دارد که کمیابی آب رخ دهد؟ آیا آب چیزی نیست که از همه چیز بیشتر بر روی زمین یافت میشود؟
کریسکارل، اوستین، تگزاس
آب اقیانوسها شاید بیش از 70 % از سطح زمین رابپوشاند اما انسان تشنه برای زنده ماندن به اندوخته محدود آب شیرین وابسته است. و با رشد انفجاری جمعیت انسانها بالاخص در کشورهای فقیر این اندوختههای محدود به سرعت تصاحب میشوند.به علاوه درمناطقیکه از بهداشت مناسبی برخوردار نیستند ممکن است آب به وسیله بسیاری از بیماریها وانگلها آلوده بشود.
میلیاردها انسان از آب پاکیزه برخوردار نیستند
بنابر اعلام بانک جهانی حدود دو میلیارد نفر فاقد امکانات بهداشتکافی هستند تا از آنها در مقابل بیماریهای ناشی از آب حفاظت کند. درعین حال یک میلیارد نفرکلا به آب پاکیزه دسترسی ندارند. بنا به اعلام سازمان مللکه سالهای 2005تا 2015 را دهه آب برای زنده ماندن اعلامکرده است، 95 % از شهرهای جهان هنوز فاضلاب خام را درون ذخایر آبی خود میریزند. لذا شگفتآور نیستکه 80 % از آفات بهداشتی در کشورهای در حال توسعه دوباره به آب غیربهداشتی برمیگردند.سندرا پاستل نویسنده کتاب "آخرین اقیانوس: مواجهه با کمیابی آب" در سال 1998پیشبینی میکند که با افزایش 6 برابری جمعیت کشورهاییکه به اصطلاح دچار تنش آب هستند در طی سی سال آینده مشکلات بزرگی در زمینه دسترسی به آب رخ خواهد داد.
این مساله بسیاری از مشکلات در زمینه آب و کشاورزی، پرورش مواد غذاییکافی، فراهم کردن تمام نیازهای مادیکه افراد با افزایش درآمد خواهان آن هستند و تامین آب آشامیدنی را پیشرو میگذارد.
میزان مصرف کشورهای توسعه یافته تناسبی ندارد
کشورهای توسعه یافته هم از مشکلات آب شیرین مصون نیستند. محققان دریافتند که از سال1900 مصرف آب افزایش 6 برابری در مقابل تنها دو برابر افزایش در میزان جمعیت در آمریکا داشته است.چنین روندی نشانگر آن است که میان استانداردهای بالاتر زندگی و مصرف آب زیاد رابطهای وجود دارد و تاکید میکند که به مدیریت پایدار و مصرف ذخیرههای آبی حتی در جوامع توسعه یافتهتر نیاز است.
حافظان محیطزیست مخالف راه حل آبشیرینکنها هستند
در حالیکه انتظار میرود که جمعیت دنیا تا نیمههای این قرن از 9 میلیارد نفر بگذرد راهحلهایی که برای مشکلات کمبود آب مطرح میشوند آسان نخواهند بود. برخی پیشنهاد دادهاند که تکنولوژیهایی نظیر کارخانجات وسیع آبشیرینکن میتواند آب شیرین بیشتری را برای مصرف دنیا تولید کند. اما حامیان محیطزیست ادعا میکنند که به ته رساندن آب اقیانوسها چاره کار نیست و فقط مشکلات بزرگ دیگری را خلق خواهد کرد. به هر حال تحقیقات و توسعه بهبود تکنولوژیهای آبشیرینکن بالاخص در عربستان سعودی، اسراییل و ژاپن همچنان در حال اجراست و ارزیابی شده است. در حال حاضر 11000 کارخانه آبشیرینکن در 120کشور دنیا وجود دارد.آب و اقتصاد بازار
برخی دیگر معتقدند که بکارگیری اصول بازار در خصوص آب باعث می شود که توزیع آب در هر جا به شکل موثرتری تسهیل شود. بعنوان مثال تحلیلگران پروژهی آب خاورمیانه در هاروارد مدافع آن هستند که به جای آنکه آب شیرین را محصول طبیعی رایگان در نظر بگیریم ارزش پولی به آن اختصاص دهیم. آنها میگویند چنین رویکردی میتواند تنشهای سیاسی و امنیتی که به دلیل کمبود آب ایجاد شده است را کمتر کند.اقدامات فردی برای حفظ منابع آبی
هر فرد میتواند مصرف آب خود را مهار کند تا در حفظ آنچه که حتی از قبل همگرانبهاتر شده است موثر باشد.میتوان آبیاری چمنها را در هنگام خشکسالی به تعویق انداخت. و زمانیکه باران می بارد آب ناودانها را در بشکه جمعآوری کرد تا از آن برای شلنگ و آبپاشهای باغ خود استفاده کرد. میتوان هنگام مسواک زدن دندانها و یا اصلاح کردن، شیرآب را بست و دوشهای کوتاه مدتتریگرفت. سندرا پاستل نتیجه میگیرد که انجام کار بیشتر با مصرف آب کمتر اولین و آسانترین گامی است که میتوان در مسیر رفع کمیابی آب برداشت.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}