انسداد مجراي اشکي

مجاري اشکي ، مجاري باريکي هستند که وظيفه انتقال ترشحات چشم به داخل بيني را بعهده دارند . گاهي ممکن است در هنگام تولد يک يا هر دو مجراي اشکي ، بعلت تجمع سلول هاي مرده بصورت نسبي مسدود شوند و بنابراين ترشحات اشک نمي توانند از اين طريق تخليه شوند و در نتيجه کودک به طور دائمي اشک ريزش دارد .

علائم و نشانه هاي اين بيماري چيست ؟

• اشک ريزش دايمي از چشم ، حتي در مواقعي که نوزاد گريه نمي کند .
• در صورت عفونت چشم ( که خيلي نادر است ) ، تجمع چرک در گوشه چشم و تورم بيني درست در زير چشم مبتلا .

چه زماني بايد به پزشک مراجعه کرد ؟

تقريباً درتمامي موارد ، مجراي اشکي بطور طبيعي تا سن يکسالگي باز خواهد شد . بهر حال ، با درمان مي توان اين مجاري مسدود را سريعتر باز نمود . بنابراين چنانچه نوزاد بطور دايم دچار اشک ريزش است . با پزشک کودک خود مشورت کنيد . در صورت وجود علايم عفونت بايد ظرف ۲۴ ساعت به پزشک مراجعه نمائيد .

درمان

پزشک چشم کودک را معاينه خواهد کرد و در صورتي که علايم عفونت وجود نداشته باشد ، از شما خواهد خواست تا به آرامي قسمت فوقاني مجرا را ماساژ دهيد . در صورت وجود عفونت ، پزشک پماد آنتي بيوتيک چشمي تجويز خواهد کرد . پس از بهبود عفونت ( که معمولاً يک هفته طول مي کشد ولي جهت اطمينان ، پزشک بايد آن را تأييد نمايد ) شما بايد ماساژ را انجام دهيد .
اگر بعد از سن يکسالگي ، مجرا همچنان بسته باشد ، پزشک کودک را به يک متخصص و جراح چشم معرفي خواهد کرد و متخصص مربوطه تحت بيهوشي عمومي و بوسيله يک ابزار باريک ، مجراي مسدود را باز خواهد کرد .

برطرف کردن انسداد مجاري اشکي

بعد از شستشوي دست ها در زير گوشه داخلي چشم مبتلا ، پوست را به آرامي ماساژ دهيد . اين کار را روزانه ۳ تا ۴ بار و به مدت ۲ تا ۳ هفته ادامه دهيد . اين اقدامات شما به باز شدن مجراي اشکي کمک خواهد کرد .
پس از باز شدن مجراي اشکي ، اشک ريزش کودک متوقف مي شود و احتمال ابتلا به عفونت هاي چشمي در کودک کاهش مي يابد .
http://www2.irib.ir