ده واقعیت جالب در مورد پلوتو
منبع:راسخون
سطح پلوتو چگونه پوشانده شده است؟ پلوتو از چه چیزی تشکیل یافته است؟ چه چیزی پلوتو را از سیارات دیگر متمایز میسازد؟ با این واقعیات و مطالب بیشتر در ده واقعیت جالب در مورد پلوتو آشنا شوید.
پلوتو، دهمین جرم بزرگی است که در حال گردش به دور خورشید یافت شده است و دومین سیارهی کوتوله است. پلوتو که قبلاً یک سیاره بود اخیراً جزو اعضای کمربند کوئیپر طبقه بندی شده است. پلوتو حالا بزرگترین عضو منطقهی کمربندی کوئیپر است.
ده واقعیت جالب در مورد پلوتو :
• یک داستان جالب در مورد کشف پلوتو وجود دارد؛ پژوهشگران از زمانهای طولانی یک گسیختگی در مدار اورانوس مشاهده کرده بودند. آنها معتقد بودند که این گسیختگی ناشی از برخی اجرام سماوی دیگر به غیر از نپتون است. پرسیوال لوول و ویلیام پیکرینگ شروع به تحقیق در مورد موضوع کردند. آنها تلاش کردند که دو تصویر به دست آورند اما نتوانستند موقعیت این سیاره را که فکر میکردند وجود دارد، پیش بینی کنند. در سال 1930 کلاید تامباف، پلوتو را کشف کرد. جالب است که گفته میشود نام پلوتو از طرف ونشیا بورنی، دختر 11 ساله از آکسفورد انگلستان پیشنهاد شده است.
• پلوتو از سنگ و یخ تشکیل یافته است و یک پنجم جرم قمر زمین یعنی ماه را دارد. طبیعت گریز از مرکز آن باعث شده است که 30 تا 49 واحد نجومی از خورشید فاصله بگیرد در نتیجه موجب میشود که گاهی به خورشید خیلی نزدیک شود و از نزدیکی نپتون به خورشید پیشی بگیرد.
• مدار پلوتو به شدت کج است و از مدارهای سیارات دیگر خیلی متفاوت است. برای هر سه چرخش نپتون به دور خورشید، پلوتو دو بار میچرخد. این دو جرم به موقعیتهای اولیهی خود برمیگردند و چرخهی گردش تکرار میشود. هر چرخه 500 سال طول میکشد تا کامل شود.
• پلوتو از سنگ و یخ تشکیل شده است. رنگ آن زرد قهوهای مانند است. جو آن به شکل پوشش نازک نیتروژن، متان و کربن مونوکسید است. چون پلوتو دورتر از خورشید حرکت میکند جو آن منجمد شده و وقتی به خورشید نزدیکتر میشود به شکل گاز متصاعد میشود.
• برخی مطالعات میگویند که اگر پلوتو به خورشید نزدیکتر بود یک ستارهی دنباله دار بود. تشکیل شدن از سنگ و یخ نشان میدهد که پلوتو، مدت زیادی نزدیک خورشید نبوده است.
• پلوتو سه قمر طبیعی از خودش دارد. شارون در سال 1978 کشف شده بود در حالی که دو قمر دیگر به نامهای نیکس و هیدرا در سال 2005 یافت شدند. اقمار پلوتو استثنائاً به آن نزدیک هستند. دانشمندان میگویند که سیستم پلوتویی متشکل از پلوتو و قمرهایش خیلی متراکم و فشرده است.
• وقتی یکی از قمرهای طبیعی پلوتو از مقابل خورشید عبور میکند، مانع رسیدن نور به پلوتو میشود. این امر موجب پدیدهای کسوف مانند روی پلوتو میشود. پدیدهی گرفتگی وقتی میتواند رخ دهد که برآمدگیهای گردشی یکی از اقمار پلوتو با موقعیت خورشید که از پلوتو دیده میشود هم تراز شود.
• طبق طالع بینی غربی، پلوتو سیارهی حاکم برج هشتم است. این گونه تلقی میشود که در حدود 21 سال در هر علامت زودیاک سپری کرده است. معتقدند که پلوتو نمایانگر بخشی از فرد است که تخریب شده تا از نو تجدید شود. گفته میشود که پلوتو تجارت، ثروت و کار تشخیصی را کنترل میکند و با قدرت بینهایت در ارتباط است.
• بسیاری از افراد فکر میکنند که شارون به دور پلوتو میگردد. اما در واقعیت پلوتو و شارون با هم دیگر به دور نقطهی مشخصی در فضا میگردند. نقطهی مشخصی که پلوتو و شارون به دور آن میگردند بالای سطح پلوتو قرار دارد. این پدیده موجب شده است که اختر شناسان در مورد طبقه بندی پلوتو جزو سیستم سیارهای مضاعف بیندیشند.
• یک روز در پلوتو 6 روز و 9 ساعت طول میکشد و به این معنی است که سرعت گردش خیلی پایینی دارد. هیچ سفینه فضایی تا به حال روی پلوتو فرود نیامده است. اما در سال 2016، یک سفینه فضایی ممکن است روی آن فرود بیاید. ما میتوانیم به امید 2016 بمانیم تا شاهد رقم زدن تاریخ شویم!
/ج
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}