بيضه مردان مي‌تواند منبعي از سلولهاي بنيادي براي كمك به آنان در مبارزه با بيماري‌هاي جدي باشد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بي‌بي‌سي، محققان سلولهاي اسپرم موش‌ها را در مراحل اوليه آن استخراج كرده و سپس آنها را به سلولهايي كه قابليت تبديل شدن به بافتهاي مختلف را داشتند، تبديل كردند.
گروه دانشكده پزشكي ويل كورنل آمريكا اعلام كردند تحقيقات آنها مي‌تواند به ارائه درمان‌هايي براي بيماري‌هايي مانند آلزايمر و ديابت منجر شود. نتايج اين تحقيقات در نشريه نيچر منتشر شده است.
جنين انسان يك منبع اصلي سلولهاي بنيادي است كه برخلاف سلولهاي بالغ، اين قابليت را دارند كه به هر نوع بافتي تبديل شوند.
در تحقيقات قبلي، سلولهاي بنيادي از بيضه موش گرفته شده است با اين حال گروه تحقيقاتي نيويورك مدعي است شيوه قابل اطمينان‌تري براي جداسازي و رشد سلول‌هاي بنيادي ابداع كرده است كه احتمال توليد موفقيت‌آميز شمار بيشتري از اين سلولها را افزايش مي‌دهد.
به گفته محققان، سلولهاي بيضه برخلاف ديگر سلولهاي بالغ در ديگر نقاط بدن، براي رفتار شبيه سلولهاي بنيادي، نيازي به دستكاري ژنتيكي ندارند.
دكتر “شاهين رفيعي” مجري اين تحقيقات گفت، به نظر مي‌رسد اين سلولهاي اسپرماتوگوني تخصصي شده منحصر به فرد را كه به راحتي مي‌توان تهيه و دستكاري كرد، منبعي از سلولهاي بنيادي هستند دقيقا داراي همان قابليت‌هايي شكل‌گيري به بافت‌هاي جديدي كه در سلولهاي بنيادي جنيني مشاهده مي‌شوند.
در ضمن، استفاده از اين سلولها، از مشكلات ناشي از تزريق بافت پيوندي پيشگيري مي‌كند زيرا اين سلولهاي بنيادي از بدن خود بيمار گرفته مي‌شوند.
دكتر رفيعي ابراز اميدواري كرد كه پاركينسون، آلزايمر، سكته مغزي، ديابت و حتي برخي سرطانهاي خاص را بتوان با استفاده از فناوري سلولهاي بنيادي درمان كرد.
دانشمندان اميدوارند در آينده بتوان با وارد كردن مقادير زيادي از سلولهاي بنيادي به بافت‌هايي كه از بيماري‌ها آسيب ديده‌اند، آنها را جايگزين كنند