گوش (وجود موم در آن) Wax in ears

علائم :

- تجمع موم در مجراي گوش خارجي - كاهش شنوايي نسبي - احساس پر بودن گوش و صداي زنگ در آن
وجود مقداري موم در مجراي خارجي گوش كاملاً طبيعي است. موم توسط غده‌هاي موجود در پوست مجرا توليد ميشود تا از گوش در برابر گردو غبار، اجسام خارجي و عفونتها محافظت كند رنگ آن قهوه‌اي طلائي است. موم معمولاً همراه با حركت فكها هنگام جويدن به طرف بيرون گوش هدايت ميشود. در برخي از كودكان موم اضافي در پاسخ به عفونت مزمن گوش مياني و يا محيط پر از گردوخاك ايجاد ميشود. گاهي از اوقات ممكن است مومها رويهم جمع شده و خشك گردند و بعد از اين توده مجراي گوش را مسدود كند و در نتيجه بطور موقت موجب كاهش شنوايي شود.

آيا خطرناك است؟

موم اضافه خطرناك نيست اگر چه ميتواند بطور موقت تا زماني كه آنرا بر مي‌دارند موجب كاهش شنوايي شود.

ابتدا چه كار بايد بكنيد؟

گوش كودك خود را از نظر تجمع موم بطور منظم بررسي كنيد. تنها در صورتي اقدام به در آوردن موم نمائيد كه به بيرون مجراي خارجي گوش آمده باشد و بتوان آنرا به آساني بيرون كشيد. هرگز چيزي را به داخل گوش به اين قصد فرو نكنيد(مانند گوش پاك كن)

آيا مشورت با دكتر لازم است؟

اگر قادر نيستيد خودتان براحتي موم را از گوش خارج سازيد و يا كودكتان از شنوايي دچار مشكل شده است با دكتر تماس بگيريد.

دكتر چه اقدامي انجام خواهد داد؟

دكتر بعد از آنكه گوش كودك شما را با يك اتوسكوپ (گوش بين) معاينه كرد آنرا با سرنگ و آب گرم مي‌شودي اگر چه اين كار روش بدون دردي است ولي مقداري ناراحت كننده ميباشد.
اگر موم سفت و سخت شده باشد، قطره‌هاي گوش را براي نرم كردن آن تجويز مي‌كند. اگر به اين وسيله مومها خارج نشدند ناچار خواهيد بود مجدداً براي شستشو نزد دكتر برگرديد.

شما چه كمكي مي‌توانيد بكنيد؟

درست قبل از خوابيدن كودك قطره‌ها را در گوش بچكانيد كودك را در آغوش خود يا در بستر به جانب بغل بخوابانيد و مقدار لازم قطره را به گوش بچكانيد. بگذاريد تا دو دقيقه همچنان دراز كش باشد تا قطره‌ها ازگوش بيرون نريزند.
بعد از چكاندن قطره‌ها در گوش، يك تكه پنبه را هنگام شب در روي گوش قرار دهيد ممكن است صبح زود بعد موم همراه با آن بيرون بيايد. در غير اينصورت، ناچار ميشويد جهت شستشو مجدداً نزد پزشك برويد.
نسبت به انسداد احتمالي گوش در آينده هوشيار باشيد تمايل به توليد موم اضافي، ارثي است و احتمال دارد بعد از آنكه كودك دچار سرماخوردگي و يا ديگر عفونتهاي مجراي تنفسي شد مجدداً منجر به انسداد شود.
http://www.koodakaneh.com