گزارش سالانه وزارت خارجه ایالات متحده، ایران عمده ترین کشور حامی تروریسم را می داند

فهرست سالانه شامل کوبا، ایران، کره شمالی، سودان و سوریه است

واشنگتن – گروه های تروریستی بدون کشورهای حامی دچار مشکلات عدیده ای در یافتن وجوه مالی، تسلیحات و مواد منفجره، مکان های امن و نفرگیری که برای طراحی و هدایت اقدامات خشونت بار علیه دیگران نیاز دارند، خواهند بود.
بر اساس گزارش های سال 2007 کشور در زمینه تروریسم، منتشره 30 آوریل، "ایالات متحده به ایستادگی برای پایان دادن به حمایت هایی که این کشورها در اختیار گروه های تروریستی قرار می دهند، ادامه خواهد داد. کشورهای حامی تروریسم به تحلیل بردن تلاش ها برای حذف تروریسم ادامه داده اند.
گزارش سالانه می گوید، و علاوه بر این آنچه مایه نگرانی است این است که برخی از این کشورهای کمک رسان به گروه های تروریستی توانایی ساخت تسلیحات هسته ای، بیولوژیکی و شیمیایی، که به آسانی در دسترس تروریست ها قرار خواهد گرفت، را نیز دارند.
کوبا، ایران، کره شمالی، سودان و سوریه هنوز در فهرست سال 2007 کشورهای حامی [تروریست] قرار دارند، با این وجود کشورهای متعددی از طریق مشارکت در نبرد جهانی علیه تروریسم برای خارج شدن از این فهرست همکاری کرده اند.
این گزارش عنوان داشت: "سودان به برداشتن قدم های مهمی برای مشارکت در جنگ علیه ترور ادامه داده است. به هر حال کوبا، ایران و سوریه از تروریسم تبری نجسته اند یا تلاشی برای اقدام علیه سازمان های تروریستی خارجی انجام نداده اند. ایران و سوریه مرتباً مکان امن، منابع قابل توجه و راهنمایی برای سازمان های تروریستی فراهم کرده اند.
این گزارش گفت که کره شمالی پس از بمب گذاری پرواز خطوط هوایی کره در سال 1987، از هیچ فعالیت تروریستی حمایت نکرده است. این گزارش عنوان کرد: "همان طور که مقامات کره شمالی به سمت حذف برنامه های هسته ای از شبه جزیره کره پیش می روند، ایالات متحده به عنوان بخشی از فرایند مذاکرات شش جانبه، بر قصد این کشور به منظور برآورده کردن تعهداتش در ارتباط با حذف معرفی [کره شمالی] به عنوان کشور حامی تروریسم، تصریح مجدد کرد."

ایران هنوز از بین پنج کشور در فهرست سالانه، عمده ترین کشور حامی تروریسم است.

این گزارش عنوان کرد: "یک رکن عمده حیاتی امنیت ملی ایران، توانایی این کشور در هدایت عملیات تروریستی در خارج از کشور است. رهبران ایران بر این باورند که این توانایی از طریق ارعاب ایالات متحده یا حمله به اسراییل، اغفال و تضعیف ایالات متحده، افزایش تأثیر منطقه ای ایران از طریق ارعاب و تهدید و کمک به خارج کردن ایالات متحده از خاورمیانه به حفظ رژیم کمک می کند."
و این گزارش می گوید که حزب الله، یک سازمان تروریستی خارجی تعیین شده، برای اجرای استراتژی تروریسم ایران حیاتی است.
این گزارش عنوان می کند که کشورهای تعیین شده که مرتباً از فعالیت های تروریسم بین الملل حمایت می کننند، به عنوان کشور حامی، مشمول چهار نوع از تحریم های ایالات متحده هستند:
  • ممنوعیت صادرات و فروش اقلام مرتبط با جنگ افزارها
  • کنترل بر روی صادرات اقلامی که می تواند برای مقاصد نظامی و غیر نظامی استفاده شود. کنگره ایالات متحده باید نسبت به صادرات کالا و خدماتی که می توانند توانایی نظامی یک کشور را به طور عمده ای افزایش دهند یا حمایتی برای تروریسم باشند، اطلاع یابد.
  • ممنوعیت کمک های اقتصادی
  • مجموعه ای از محدودیت های مالی و دیگر محدودیت ها، از قبیل مخالفت با وام از طرف سازمان های مالی جهانی، رد مصونیت قانونی، رد کردن اعتبار مالیاتی، ممنوعیت وضعیت معاف از مالیات و جلوگیری از قراردادهای مرتبط با وزارت دفاع.