آمار آلودگی آبها
برآوردها حاکی از آن است که تا سال 2050 نصف جهان آبی برای آشامیدن نخواهد داشت! در این مقاله آمارهایی راجع به آلودگی آبها ارائه شده است.
مترجم: امین حسین پور
منبع : راسخون
منبع : راسخون
برآوردها حاکی از آن است که تا سال 2050 نصف جهان آبی برای آشامیدن نخواهد داشت! در این مقاله آمارهایی راجع به آلودگی آبها ارائه شده است.
22 مارس روز جهانی آب نام گرفته است و هدف آن جلب توجه عمومی به اهمیت آب و دفاع از مدیریت پایدار منابع آب است. امروزه آلودگی آب یکی از مسائل زیست محیطی جدی است که سیارهی ما را تهدید میکند. طبق گزارشات سالانه حدود 2ر1 تریلیون بشکه فاضلات تصفیه نشده تنها در ایالات متحده امریکا وارد آب میشود. در نقاط دیگر جهان نیز قضیه چندان متفاوت نیست. کشورهای در حال توسعه در خط مقدم آلودگی آب قرار دارند. طبق برآوردهای انجام شده 47 درصد مردم جهان تا سال 2050 با کمبود آب مواجه خواهند شد.
آمار آلودگی آبها
انسانها همیشه به خاطر دلایل بدیهی تمایل داشتهاند در کنار منابع آب زندگی کنند – رد پای این موضوع را میتوان در زمانهای باستان دنبال کرد. به همین ترتیب حتی مشکل آلودگی آب را نیز میتوان در زمانهای باستان دنبال کرد. مسئلهی جدید سرعت آلوده شدن منابع آب است. تخیلهی مواد زائد در منابع آب در جهان در طی دهههای گذشته افزایش یافته است.طبق اعلام سازمان WWAP که به منابع آب جهان نظارت میکند، سالانه 2 میلیون تن مواد زائد در منابع آب تخلیه میشوند.
طبق گزارش سازمان سلامت جهانی و یونیسف در حدود 8ر1 میلیارد نفر از جمعیت جهان آب آلوده مصرف میکنند. همچنین، حدود 748 میلیون نفر به منابع آب دسترسی ندارند.
کشورهای در حال توسعه سهم عمدهای در آلودگی آب دارند. طبق گزارش WWAP حدود 90 درصد کل مواد زائد کشورهای در حال توسعه بدون تصفیهی مناسب به منابعی مانند رودخانهها و دریاچهها تخلیه میشوند.
به علاوه 70 درصد مواد زائد صنعتی تصفیه نشده که در منابع آب تخلیه میشوند در کشورهای در حال توسعه هستند.
کشاورزی نیز نقش مهمی در آلودگی منابع آب ایفا میکند. در واقع هنوز هم اثرات DDT را در آبهای اقیانوس اطلس و آرام میتوان مشاهده کرد.
تحقیقی که در دهه 1990 انجام شد نشان داد که 200ر1 میلیون نفر در جهان تحت تأثیر آلودگی آب قرار دارند.
طبق گزارشات، آلودگی آبها سالانه جان میلیونها کودک را میگیرد. در واقع، آلودگی آب یکی از عوامل اصلی مرگ و میر کودکان زیر 5 سال است.
دادههای آماری موجود دربارهی آلودگی اقیانوسها نشان میدهند که سالانه حدود 000ر000ر30 تن مواد زائد در سرتاسر جهان در اقیانوسها تخلیه میشوند. این مواد زائد عبارتند از زباله ، آب فاضلاب ، لجن ، نفت و غیره. در واقع، نشت مقدار کمی نفت میتواند هزاران لیتر آب را در مدت زمان کوتاهی آلوده کند.
سالانه حدود 706 میلیون بشکه نفت وارد اقیانوسها میشود.
عوامل اصلی آلودگی اقیانوسها عبارتند از حمل و نقل دریایی و نشت نفت. حدود 45 درصد آلودگی آب اقیانوسها به حمل و نقل دریایی و 32 درصد به نشت نفت از نفت کشها نسبت داده میشود.
سالانه بیش از 1 میلیون پرندهی دریایی و بیش از 000ر100 پستاندار دریایی در اثر آلودگی آب اقیانوسها میمیرند. در برخی از نقاط جهان، نصف گونههای ماهیها به خاطر آلودگی آب زیستگاهها خود را از دست دادهاند.
همانطور که قبلاً اشاره کردیم، آلودگی آب گونههای مختلف جانوران را تحت تأثیر قرار میدهد. مصرف پلاستیک باعث خفگی و در نهایت مرگ بسیاری از جانوران دریایی میشود.
در کنار سازماهای ملل متحدد و سازمان سلامت جهانی بسیاری از کشورهای مختلف نیز سعی میکنند با قانون گذاریهای سخت گیرانه مانع آلودگی آبها شوند. در ارزشمند بودن چنین تلاشهایی شکی نیست ولی، موفقیت این قوانین تا حد زیادی به ما بستگی دارد. ما هر چند به طور غیر مستقیم ولی در آلودگی آبها نقش داریم. بنابراین، این وظیفهی ما نیز هست که برای حل این مشکل تلاش کنیم. اگر نمیدانید چگونه میتوانید به جلوگیری از آلودگی آبها کمک کنید، بهتر است از نیانداختن بطریهای پلاستیکی در رودخانهها و دریاچهها شروع کنید!
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}