برگزاری همایش وقف در آفریقای جنوبی
برای تقویت وابستگی ها و همکاری ها در میان مسلمانان و ملتهای آفریقایی، همایش وقف در آفریقای جنوبی برگزار می شود.
برگزاری همایش وقف در آفریقای جنوبی
انجام کارهای عام المنفعه و دستگیری از نیازمندان به هر شکل ممکن از جمله اموری است که از دیرباز مردم ملل مختلف کم و بیش به آن توجه داشته اند.
امروزه نیز در سراسر دنیا علاوه بر نهادهای دینی، سازمان های غیر دولتی و حتی نهادهای دولتی سعی در تشویق مردم به این مهم دارند. جهان اسلام نیزاگر نگوییم بیش از دیگران، دست کم علیرغم تمام مشکلات و معضلاتی که کم و بیش با آن روبه رو است همچنان به این امور توجه ویژه ای معطوف داشته است.
وقف اموال جهت امور عام المنفعه و برای رفاه نیازمندان از مواردی است که به ویژه در جهان اسلام اقبال زیادی داشته است و نیکوکاری های بسیاری در قالب وقف صورت گرفته و می گیرد.
اگر در گذشته موقوفات غیر منسجم و غیر هماهنگ و تنها به ذوق و علایق واقفان بستگی داشت، امروزه تلاش هایی به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای هماهنگ کردن موقوفات و شناساندن نیازهای اجتماع به افراد خیر و نیکوکار صورت می پذیرد تا در نهایت بازدهی اجتماعی وقف را بیشتر سازد.
یکی از راه های آگاه سازی مردم و بالا بردن توان علمی و اجرایی دستاندرکاران امور وقفی، برگزار همایش های مربوط به وقف است. این مهم نیز تقریبا از سوی بیشتر کشورهای اسلامی مورد توجه قرار گرفته و هراز گاهی اخباری در خصوص برگزاری چنین همایش هایی به صورت منطقه ای و یا فراگیر در رسانه ها منتشر می شود.
از جمله در تاریخ 1 تا 3 سپتامبر 2006 برابر با 8 تا 10 شعبان 1427 «همایش بینالمللی تمدن اسلامی در افریقای جنوبی» با محوریت «اوقاف در افریقای جنوبی» با بیش از 50 سخنرانی از بیست کشور در دانشگاه ژوهانسبورگ برگزار شد.
عنوان همایش INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ISLAMIC CIVILIZATION INSOUTHERN AFRICA, 1-3 SEPTEMBER 2006 بود.
در مقدمه کوتاه همایش چنین آمده است:اسلام به عنوان یک دین و یک تمدن از زمان ظهورش در حدود 1426 سال قبل در افریقا تأثیر جدی داشته است. بیش از 60% افریقاییان مسلمان هستند.
و چندین تمدن اسلامی در شمال، غرب، شرق و جنوب افریقا ظهور کرده است. ناحیه SADC دارای چندین جمعیت کوچک و بزرگ مسلمان است و ناحیه ای است که از آن جا اسلام - اگر چه تحت موقعیت دشوار - پیشرفت کرد، و برای قرن ها در همه جنبه های زندگی به طور عمده مشارکت کرد.
مرکز پژوهشه ای تاریخ، هنر و فرهنگ اسلام (IRCICA)، یک سازمان تابعه از سازمان کنفرانس اسلامی (OIC) همراه با مؤسسه اوقاف ملی در جنوب افریقا (AWQAF SA) و دانشگاه ژوهانسبورگ ازتاریخ 1 تا 3 سپتامبر 2006 در دانشگاه ژوهانسبورگ در شهر ژوهانسبورگ، میزبان یک «همایش بین المللی درباره تمدن اسلامی در جنوب افریقا خواهند بود.
اهداف همایش:
- افزایش اطلاعاتمان ازتاریخ و میراث اسلامی در افریقای جنوبی؛
- درک بهتر میراث فرهنگی و مذهبی مسلمانان آفریقا توسط خودشان و دیگر اتحادیه های داخل و خارج از ناحیه؛
- تقویت وابستگی ها و همکاری ها در میان مسلمانان و ملت های آفریقایی با ارائه و انتشار اخبار فرهنگی و اسلامی؛
- بالا بردن تفاهم و گفتگو میان مسلمان و مردمان دیگر ادیان و فرهنگ ها؛
- پیشنهاد یک گردهمایی برای درک واقعی از فرهنگ اسلام در جهان؛
- همکاری کردن با NEPAD طرح هزاره افریقا و احیای افریقا؛
- فراهم کردن صحیح منابع برای تحقیقات بیشتر و پیشرفت برنامه آموزشی.
این همایش توسط «مؤسسة الاوقاف الوطنیة بجنوب افریقا (1) (2) و IRCICA )3( - که یک مؤسسه بینالمللی مطالعاتی و تحقیقاتی است (4) - و دانشگاه ژوهانسبورگ (5) برگزار شد.
- مشارکت کنندگان
مشارکت کنندگان در آن عبارت بودند از: کشورهای اصلی کانونی: ASDC شامل کشورهای: افریقای جنوبی، آنگولا، نامیبیا، موزامبیک موریتانی، کوموروس، زمیبابوه، لولسوتو، بوتسوانا، مالیوی، سوزایلند، سیشل، کنیا، اوگاندا، بورندیا، راواندا؛ - شرکت کنندگان شامل دانشگاه ها و کشورهایی که به افریقا و تمدن اسلامی در افریقا علاقهمندند.
- وابستگان وزارتی و وزیران؛
- سفیران OIC (سازمان کنفرانس اسلامی)؛
- سران یا نمایندگان دانشگاه ها، آکادمی ها و یا اساتید دانشگاه ها؛
- نمایندگان کشورهای اسلامی؛
- نمایندگان انجمنهای دینی؛
- دانشجویان و عموم مردم؛
- نمایندگان NEPAD مؤسسه احیای افریقا، اتحادیه افریقا.
-
پی نوشت :
1-.National Awqaf Foundation of South AfricaAWQAF SA
منبع:
2-برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت مؤسسه (www.awqafsa.org.za) مراجعه شود.
3-این مؤسسه اهداف خود را اینگونه بیان کرده است: IRCICA is an international institution active in the fields of research, publishing, documentation and information. Its mandate covers multifarious themes....
4-برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت مؤسسه (www.ircica.org/-2k-) مراجعه شود.
5-برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت مؤسسه (www.uj.ac.za) مراجعه شود.
- میراث جاویدان
- نویسنده: نزهت احمدی
- این مقاله در تاریخ 1403/9/6 بروز رسانی شده است.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}