معرفی کتاب «صادق چوبک کیست»؟
پای چوبین ادبیات داستانی
در قرون اخیر دنیای غرب توانسته است با ابزار فلسفههای الحادی و علوم سکولار و به پشتوانهی اقتصاد، قدرت رسانهای و نظامیگری لجام گسیخته، اغلب ساحتهای فکری، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جهان را به تصرف
نویسنده : شهریار زرشناس
معرفی کتاب «صادق چوبک کیست»؟
ناشر: انتشارات سروشتعداد صفحات: 176 صفحه
قیمت: 7000 تومان
در قرون اخیر دنیای غرب توانسته است با ابزار فلسفههای الحادی و علوم سکولار و به پشتوانهی اقتصاد، قدرت رسانهای و نظامیگری لجام گسیخته، اغلب ساحتهای فکری، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جهان را به تصرف خود درآورد.
از آغاز مواجههی دنیای شرق و جهان اسلام با مظاهر جدید تمدن، به موازات حرکت ملتها برای رهایی از قید استعمار، اصحاب اندیشه و تدین رویکردهای متفاوتی برای سامان دادن تعامل صحیح با غرب مطرح کردهاند. در کشور ما نیز طی نیم قرن اخیر جریان فکری شکل گرفته است که جمع همورزان آن به هم خود کمک شایانی به بازشناسی این فرهنگ استعماری و چگونگی تعامل با آن کردهاند. کتاب «صادق چوبک کیست؟» در شمار مجموعه کتابهایی است که برای معرفی چگونگی تولد، تحول و تأثیرات مکتبهای سکولار بر نویسندگان غربی و ایرانی توسط انتشارات سروش منتشر میشود و از دیدگاه تحلیلی جریان فکری مزبور، به زندگی و آثار صادق چوبک، یکی از نویسندگان مشهور ایرانی میپردازد؛ نویسندهای که کاملاً متأثر از فضای فکری وارداتی غربی در عرصهی ادبیات فارسی قلمزده است و نوشتههای او مصداق نتایج تفکر الحادی عصر به اصطلاح روشنگری و دورهی پس از آن است.
فصل دوم کتاب به معرفی صادق چوبک به عنوان یک ملیگرا، لیبرال، روشنفکر و فنسالار میپردازد و جریانهای فکری و اعتقادی این نویسنده را در آثارش مورد واکاوی قرار میدهد. در فصل آخر کتاب خواننده با برخی از داستانهای صادق چوبک از جمله مجموعه داستانهای خیمهشببازی، انتری که لوطیاش مرده بود، روز اول قبر، چراغ آخر و سنگ صبور آشنا میشود.
کتاب حاضر از مجموعه کتابهای «بازخوانی فرهنگ و اندیشه مدرن» است و در زیر مجموعهی «داستان نویسان» به قلم یکی از پژوهشگران مطرح و خبرهی جریانشناسی فرهنگی معاصر یعنی شهریار زرشناس به رشته تحریر درآمده است. انتشارات سروش زیر مجموعههای دیگری به نام «اندیشمندان» و «اندیشهها و جریان فکری» را نیز در مراحل تدوین نهایی و انتشار در دست دارد.
منبع مقاله :
خردنامه همشهری، شماره 138، نوروز 1394
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}