نام کتاب: هشت گفتار در اقتصاد تحریم
نویسنده: جمعی از نویسندگان
ناشر: انتشارات سدید
تعداد صفحات: 432 صفحه
قیمت: 14000 تومان

در سال‌های اخیر، مقام معظم رهبری بارها بر روی یک بُعد جدید و ویژه‌ی اقتصاد، یعنی مبحث اقتصاد مقاومتی، سفارش اکید فرموده‌اند؛ به طوری که اگر فرهیختگان دانشگاهی حتی این مبحث را به عنوان یک گرایش در کارشناسی ارشد مطرح می‌کردند، سخنی به گزاف نمی‌بود. متأسفانه هر قدر هم بزرگان ما، به خصوص خود رهبر انقلاب بر روی علوم انسانی و توسعه‌ی مباحث اسلامی و ایرانی در این علوم سفارش فرمایند، باز هم استقبال به کندی و آرامی صورت می‌پذیرد. شاید یکی از علل اصلی این مسئله عدم اعتماد و اعتقاد به غنای فکری و فرهنگی ایران اسلامی می‌باشد.
کتاب «هشت گفتار در اقتصاد تحریم»، اثر جمعی از اساتید اقتصاد، علوم سیاسی و حقوق، توسط نشر سدید منتشر شده است.


این کتاب محصول پیاده‌سازی و ویرایش جلسات دوره‌ی «اقتصاد تحریم 1» با گفتارهایی از اساتید محترم فؤاد ایزدی، محمد جمشیدی، توکل حبیب‌زاده، محمد خوش‌چهره، مصطفی دولت‌یار، محمدصالح عطار، سید مصطفی کازرونی و فرشاد مؤمنی است.
یکی از چالش‌هایی که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران پیش روی مردم و مسئولین نظام جمهوری اسلامی بوده، تحریم‌های ناعادلانه و غرض ورزانه‌ای است که علیه جمهوری اسلامی ایران وضع شده است. این تحریم‌ها تنها گوشه‌ای از تلاش‌های دشمنان انقلاب اسلامی به قصد ساقط کردن این انقلاب یا حداقل ناکارآمد نشان دادن آن و ایجاد نارضایتی بین مردم و ناامیدی بین مسئولین است. پروژه‌ی تحریم، در کنار سایر فعالیت‌های جبهه‌ی استکبار، اگرچه مشکلاتی را برای مردم و حاکمیت ایجاد کرد، اما چهره‌ی سلطه طلب استکبار را، چه در داخل کشور و چه در عرصه‌ی بین‌المللی، بیش از پیش نمایان ساخت.
از این رو، کتاب حاضر با توجه به تشدید تحریم‌ها در سال‌های اخیر و تأکید مقام معظم رهبری در این چند سال بر مقوله‌ی اقتصاد، به تبیین ابعاد حقوقی، سیاسی و اقتصادی تحریم می‌پردازد. از جمله ویژگی‌های این کتاب به انسجام اثر در رابطه با اقتصاد تحریم و شناخت ابعاد آن اشاره کرد.
این کتاب سعی در برقراری ارتباط با قشر علمی- دانشگاهی دارد و تلاشی در جهت تولید محتوای علمی در حوزه‌ی اقتصاد مقاومتی است. لذا از این حیث، از سایر کتب منتشر شده در این حوزه، که عمدتاً ناظر به گسترش و گفتمان‌سازی عمومی هستند، متمایز می‌شود.
منبع مقاله :
ننشریه خردنامه همشهری، شماره 142.