مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون



 

این مقاله بزرگترین راز رژیم غذایی را آشکار می‌سازد. آن را بخوانید تا متوجه شوید چگونه مصرف مواد غذایی بدون کالری به غلبه بر مشکلاتی که به هنگام گرفتن رژیم لاغری با آن مواجه می‌شویم، کمک می‌کند. این مقاله همچنین فهرستی از مواد غذایی با میزان کالری صفر را در اختیار شما قرار می‌دهد. به پایین رفته تا بدانید، مواد غذایی با کالری منفی یا صفر به چه معنا هستند...
اگر دوست دارید یک زندگی فعال و توأم با سلامتی را در پیش گیرید، حفظ وزن خود در سطح طبیعی آن ضروری است. به این دلیل که اکثر ما از یک سبک زندگی بدون تحرک پیروی می‌کنیم و تمایلی به انجام حرکات ورزشی نداریم، با مقصر قلمداد کردن برنامه‌ی فشرده‌ی کاری، دچار اضافه وزن شده و از اختلالات زیادی رنج می‌بریم. بنابراین رژیم لاغری جزء لاینفک زندگی مدرن امروزی شده است. انجام منظم ورزش و پیروی از رژیم غذایی سالم به جلوگیری از چاقی و دیگر مشکلات مرتبط با سلامتی کمک می‌کند. مواد غذایی کم کالری وارد هر رژیم کاهش وزن شده‌اند. این امر معمولاً به محدود ساختن هوس و اشتیاق تمام مدت به خوردن منجر می‌شود. اما، اگر مواد غذایی با کالری صفر و یا با کالری منفی را وارد رژیم غذایی خود کنید، می‌توانید هر اندازه که دوست دارید از آنها خورده و احساس سیری نیز از خوردنشان به شما دست خواهد داد. کسانی که گرفتن رژیم را کاری دشوار می‌دانند، بایستی بدانند که با وارد نمودن مواد غذایی بدون کالری در رژیم خود، این کار آسان‌تر خواهد شد.

مواد غذایی که حاوی کالری صفر می‌باشند

بعضی از مواد غذایی به طور طبیعی دارای کالری صفر بوده، در حالی که برخی از آنها در طول عمل هضم میزان کالری‌شان به صفر می‌رسد. بنابراین می‌توانید آنها را بدون کالری بنامید. مواد غذایی که برای عمل هضم نیاز به میزان کالری بیشتری نسبت به کالری‌های موجود در خود داشته باشند، به عنوان مواد غذایی با کالری منفی شناخته می‌شوند، و در نتیجه در طول عمل هضم به مواد غذایی بدون کالری تبدیل می‌شوند. شما می‌توانید مواد غذایی بدون کالری را به هر اندازه که دوست دارید، مصرف کنید بدون آنکه احساس گناه به شما دست دهد! این مواد غذایی می‌توانند وارد تمام انواع رژیم‌های غذایی کاهش وزن شوند. در این بخش فهرستی از مواد غذایی آورده شده است که میزان کالری آنها صفر می‌باشد.

فهرستی از مواد غذایی بدون کالری

الف): سیب، زردآلو، آرتیشو
ب): چغندر، کلم بروکلی، بلوبری، تمشک، کلم بروکسل، کدو تلخ (Bitter Gourd)
پ): کران بری، کلم، هویج، گل کلم، کرفس، فلفل قرمز، خیار، صدف، پیاز کوهی، خرچنگ، طالبی
ت): قاصدک، آلو سیاه
ث): اندیو (Endive)، بادمجان
ج): سفره ماهی، رازیانه
چ): سیر، لوبیا سبز، شاهی، گریپ فروت، گواوا
ح): زغال اخته آمریکایی (Huckleberries)، خربزه قندک
خ): کامکوات (نوعی مرکبات)، کلم کِیل (Kale)
د): کاهو، لیمو، تره فرنگی
ذ): انبه، برگ خردل، گرمک، کدو سبز
ر): شلیل
ز): پرتقال، صدف اویستر، پیاز، بامیه
س): آناناس، پاپایا، هلو، برگ جعفری، انار، هویج وحشی (Parsnips)، گلابی، آلو
ش): بِه
ص): تمشک، تربچه، ریواس، کلم قرمز
ض): توت فرنگی، اسفناج، میگو، كلم‌ رنده‌ شده‌ وآب‌ پز با سركه‌، ماهی بس (Sea Bass)، ترشک، پیازچه، لوبیا سبز
ط): نارنگی، شلغم، گوجه فرنگی
ظ): هندوانه، شاهی آبی و آب آشامیدنی!
ع): کدو مسمایی

اقدامات احتیاطی

به یاد داشته باشید، این مواد غذایی تنها زمانی که بدون افزودن کره، شکر، و یا فرو کردن آنها در چاشنی مصرف شوند، «اثر کالری منفی» را از خود نشان خواهند داد. هنگامی که تحت رژیم قرار دارید، بیشترین چیزی که مصرف می‌کنید می‌تواند مواد غذایی کم کالری و یا با کالری منفی ‌باشد. به خاطر داشته باشید که اگر تنها از مواد غذایی بدون کالری مصرف کنید، در این صورت ممکن است در نهایت دچار مشکلاتی در سلامت شوید. بنابراین بهتر این است که راههای دیگر کاهش وزن مانند، نوشیدن مقدار زیادی آب و یا مایعات (شیر بدون چربی، آب میوه و سوپ) به جهت فرونشاندن اشتیاق به خوردن، کاهش چربی مصرفی (شامل چربی‌های خوب مانند آنهایی که توسط روغن زیتون عرضه می‌شوند)، افزایش فعالیت جسمانی برای سوزاندن کالری‌های بیشتر و غیره را برگزینید. یک رژیم بسیار کم کالری می‌تواند موجب کمبود ویتامین شده که می‌تواند شما را در معرض خطر قرار دهد. کمبود مواد مغذی می‌تواند به ضعف، خستگی و بیماری منجر شود. اگر علاقمند به کاهش وزن هستید، آنگاه میزان کالری‌هایی که سوزانده می‌شوند، بایستی بیشتر از میزان کالری‌های مصرفی باشد، برای این کار نیاز به انجام منظم حرکات ورزشی دارید. در نتیجه، به برنامه‌ریزی خوب و خوردن عاقلانه در حین انتخاب مواد غذایی با میزان کالری صفر دارید.
در حالی که مواد غذایی بدون کالری را وارد رژیم غذایی خود می‌کنید، همچنین بایستی گوشت بدون چربی، و ماهی را به جهت دارا بودن پروتئین‌های خوب، مواد غذایی سرشار از کربوهیدراتهای پیچیده (به عنوان مثال، تمام غلات سبوس‌دار، نان‌های تهیه شده از غلات کامل، ماکارونی تهیه شده از گندم کامل)، سبزیجات، میوه، محصولات لبنی کم چرب و غیره را وارد رژیم غذایی خود نمایید. یک رژیم غذایی کم کالری اما سرشار از مواد مغذی می‌تواند به پیش گرفتن یک زندگی سالم کمک کند.