مترجم : بهروزی
منبع:راسخون



 

آیا می‌دانستید؟

پیل شیمیایی یا ولتائیک به پیل گالوانیک نیز مشهور است. این نام‌ها از الساندرو ولتا و لوئیجی گالوینی که هر دو پیشرو این تکنولوژی بودند، گرفته شده‌ است.
شباهت‌های بین پیل شیمیایی و پیل الکترولیتی :

واکنش‌های آندی و کاتدی :

در هر دو پیل شیمیایی و الکترولیتی، اکسیداسیون در آند و احیا در کاتد رخ می‌دهد. در نتیجه در هر دوی این پیل‌ها واکنش‌های اکسیداسیون – احیا صورت می‌گیرند.

جهت شارش الکترون :

در هر دوی این پیل‌ها، الکترون‌ها از طریق رسانای اتصالی خارجی از طرف آند به کاتد جریان می‌یابند و شارش می‌کنند.
تفاوت‌های بین پیل شیمیایی و پیل الکترولیتی :

انرژی الکتریکی و واکنش شیمیایی :

در پیل شیمیایی، واکنش شیمیایی برای تولید انرژی الکتریکی به کار می‌رود. در پیل الکترولیتی، اختلاف پتانسیل اعمالی خارجی برای پیش بردن واکنش شیمیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فلزات الکترود :

در پیل‌های شیمیایی، دو الکترود به کار رفته باید از دو جنس و فلز متفاوت باشند، به طوری که یکی از آنها نسبت به دیگری در ترکیب الکترولیت، واکنشی‌تر باشد. اما در پیل‌های الکترولیتی، هر دو الکترود به کار رفته از فلز خنثی مشابه (گرافیت یا پلاتین) ساخته می‌‌شوند.

تبدیل انرژی :

در پیل‌های شیمیایی، انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی متناسب تبدیل می‌شود اما در پیل‌های الکترولیتی، انرژی الکتریکی به انرژی شیمیایی تبدیل می‌شود.

قطبش آند و کاتد :

پیل‌های شیمیایی، آند منفی و کاتد مثبت دارند. اما پیل‌های الکترولیتی آند مثبت و کاتد منفی دارند.

خود بخود بودن واکنش :

در پیل‌های شیمیایی، واکنش شیمیایی به طور خود بخود منجر به تولید انرژی الکتریکی می‌شود. اما در پیل الکترولیتی، باید از منبع الکترو موتوری خارجی استفاده شود تا واکنش شیمیایی به پیش برود.
در نتیجه، پیل شیمیایی و پیل الکترولیتی دو نوع مختلف از پیل‌های الکترو شیمیایی هستند که برای تمایز و مجزا کردن کاربردها به کار می‌روند. هر یک از این پیل‌ها نمایانگر یک نوع پیل ابتدایی هستند که از طریق آنها، بسیاری از باتری‌های مدرن امروزی و کاربردهای الکترو شیمیایی دیگر، طراحی و ایجاد شده‌اند.