مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون



 

چنانچه در شما ابتلاء به گاستریت تشخیص داده شده باشد، پیروی از یک رژیم غذایی صحیح از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود. این مقاله به شما کمک کرده بیابید که در صورت ابتلاء به گاستریت چه مواد غذایی را بایستی مصرف نمایید. نگاهی به آن بیاندازید.
گاستریت، التهاب و یا به عبارت ساده، ورم معده را گویند. و عمدتاً به دلیل مصرف بیش از حد الکل، مصرف طولانی مدت داروهای ضد التهابی و گاهی اوقات ممکن است پس از یک عمل جراحی بزرگ، و یا به دلیل برخی عفونت‌های شدید نیز اتفاق می‌افتد. هنگامی که در شما اختلال خاصی تشخیص داده شد و به منظور کمک به فروکش نمودن آن، مصرف برخی داروها تجویز شد، رژیم غذایی شما نکته‌ی بزرگ بعدی است که پزشک‌تان خواستار در میان گذاشتنش با شما است. از آنجا که هر چیزی که خورده می‌شود بایستی از طریق معده عبور کند، بسیار اهمیت دارد که آنچه را که می‌خورید را مورد بررسی قرار داده به این دلیل که غذایی که مصرف می‌کنید، می‌تواند گاهی وضعیت کلی گاستریت را تشدید سازد. مصرف مواد غذایی که به معده فشار زیادی وارد نسازند، بایستی در دستور کار قرار گیرد. همچنین تأکید بر روی مواد غذایی است که بایستی در صورت ابتلاء به گاستریت از مصرف آنها خودداری شود. بنابراین در صورت ابتلاء به ورم معده چه باید خورد؟ خوب بایستی گفت که مصرف مواد غذایی که به راحتی قابل هضم باشند و همچنین مواد غذایی تسکین دهنده‌ی ورم معده بسیار توصیه می‌شود. در ادامه اطلاعات دقیقی در مورد این موضوع آورده شده است.

عادات خوب غذایی برای گاستریت

نخستین و مهمترین نکته‌ای که بایستی مد نظر قرار دهید این است که معده‌ی شما اکنون حساس شده و نمی‌توانید هرچیزی را که دوست دارید، مصرف کنید. اهمیت دارد که غذاهایی را بخورید که به معده‌ی شما فشار وارد نکنند. همراه با مصرف مواد غذایی مناسب، عادتهای غذایی مختلفی وجود دارند که بایستی خود را به آنها وفق دهید، این عادات عبارتند از:
• وعده‌های غذایی کوچکتری را در طول روز مصرف کنید. در صورتی که امکان پذیر نیست، رژیم غذایی خود را حدود 3 وعده در روز نمایید.
• آهسته غذا بخورید، و اطمینان حاصل کنید که پیش از بلع غذا آن را به خوبی جویده باشید، به این دلیل که به هضم آسان آن کمک خواهد کرد.
• هرگز پرخوری نکنید، حتی اگر غذای مورد علاقه‌تان باشد، چرا که پرخوری می‌تواند موجب ترشح بیش از حد اسید شده که این امر تنها وضعیت ورم معده را تشدید خواهد ساخت.
• الکل، تنباکو، و کافئین را بایستی به طور کامل ترک کنید، به این دلیل که به احتمال زیاد موجب تحریک معده شده و به التهاب بیشتر انجامیده و وضعیت را بیش از پیش وخیم می‌سازد.
• مقدار زیادی آب بنوشید، به این دلیل که عمل هضم را تسهیل می‌سازد. اکنون مطمئن شوید که در طول صرف وعده‌های غذایی و یا درست پس از آن، شکم خود را انباشته از آب نسازید، به این دلیل که اسیدهای گوارشی را رقیق ساخته و عمل هضم را با مشکل مواجه می‌سازد.

مواد غذایی مناسب گاستریت

میوه‌ی تازه

میوه‌هایی مانند گلابی، سیب، موز، انواع توت، و آنهایی که دارای اسید کمی می‌باشند را بایستی در رژیم غذایی خود وارد سازید. میوه‌ ماده‌ی غذایی تسکین دهنده‌ای برای ورم معده بوده و همچنین سرشار از فیبر می‌باشد، در نتیجه، به بسیار آسان‌تر ساختن عمل هضم کمک می‌کنند.

سبزیجات برگ دار

سبزیجات برگ دار را پیش از پخت بایستی به خوبی بشویید. سبزیجاتی مانند کاهو، اسفناج، شنبلیله، کلم بروکلی، و غیره، حاوی فیبرهای خوراکی بالا بوده و سرشار از ویتامین Kمی‌باشند که به هضم و تسکین التهاب معده کمک می‌کند.

مواد غذایی مایع

مصرف آب نارگیل و آب هویج برای عارضه‌ی گاستریت شگفتی می‌کند. این مایعات به آرام ساختن التهاب معده کمک می‌کنند.

حبوبات و غلات

برنج سفید با شلتوک نه تنها انرژی فرد را تأمین می‌سازد، بلکه جداره‌ی معده را با بافتی ژلاتینی پوشانده بطویکه از آن محافظت به عمل می‌آورد. غلات کامل، سبوس گندم، جو دوسر، و غیره، نیز جهت مصرف بی‌ضرر می‌باشند.

گوشت و محصولات لبنی

گوشت و محصولات لبنی حقیقتاً جهت وارد نمودن به رژیم غذایی مخصوص ورم معده، توصیه نمی‌شود، اما به این دلیل که مواد غذایی سرشار از پروتئینی بوده که مورد نیاز بدنتان است. از اینرو، توصیه به مصرف گوشت بدون چربی، توفو، ماست و ماهی‌های آب سرد، اما در مقادیر کم می‌شود. در خوردن آنها زیاده‌روی نکنید.

آب

لازم به گفتن نیست که مقدار زیادی آب در روز مصرف نمایید. حداقل 12-10 لیوان آب در روز مصرف کنید. آب نه تنها به عمل هضم کمک می‌کند، بلکه به بدن جهت دفع انواع سموم نیز کمک کرده که به نوبه‌ی خود خطر هرگونه عفونتی که ممکن است به مشکلات بیشتر در وضعیت گاستریت بیانجامد را کاهش می‌دهد.
حتماً از پروتکل و قواعد این رژیم غذایی به شدت پیروی کرده و به منظور سرعت بخشیدن به روند بهبودی داروهای خود را مصرف نمایید.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه‌ی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه‌های پزشک متخصص در نظر گرفته شود.
مراقب خود باشید.