درد در قسمت پایین پشت در اوایل بارداری
تقریباً همه زنان هنگام اوایل بارداری درد در اوایل بارداری را تجربه میکنند. اینجا اطلاعاتی درباره علل بروز این درد و روشهای کاهش شدت درد ارائه شده است.
مترجم: امین حسین پور
منبع:راسخون
منبع:راسخون
تقریباً همه زنان هنگام اوایل بارداری درد در اوایل بارداری را تجربه میکنند. اینجا اطلاعاتی درباره علل بروز این درد و روشهای کاهش شدت درد ارائه شده است.
تقریباً 50 درصد زنان باردار ممکن است در قسمت پایین ناحیه پشت خصوصاً در سه ماهه اول و دوم دچار درد شوند. برخی از دردها ممکن است روز و برخی دیگر هنگام شب وجود داشته باشند. در این زمان، درد ممکن است در سرتاسر طول روز ادامه داشته باشد و به خاطر حرکت بدن تشدید شود. این شرایط همچنین یکی از اولیه علائم بارداری است. بدن از لحاظ سطح فیزیکی و هورمونی تحت تغییرات زیادی قرار میگیرد تا بتواند خود را برای رشد جنین آماده کند. یکی از تغییراتی که ممکن است مشاهده شود پشت درد است که کاملاً عادی است. برخی اوقات، درد ممکن است از خفیف تا درد شدید در قسمت پایین ناحیه پشت در اوایل بارداری متغیر باشد. درجه درد هرچه که باشد، کاهش شدت درد و ناراحتی ناشی از این شرایط ضروری است.
علل
چندین علت ممکن است برای تجربه درد در قسمت پایین ناحیه پشت در مراحل اولیه بارداری وجود داشته باشد. اگرچه مشکلی خیلی جدی نیست ولی، برخی زنان دچار استرس زیادی میشوند. در ادامه برخی از عللی که ممکن است منجر به این شرایط دردناک شوند ارائه شدهاند:
• یکی از علل شایع درد قسمت پایین پشت طی اوایل بارداری افزایش وزن بدن است. اگرچه این افزایش وزن برای کودک مفید است ولی وزن اضافی فشار زیادی به پشت وارد میکند و به این ترتیب میتواند باعث ایجاد درد شود.
• بدن باید با جنین در حال رشد خو بگیرد. از اینرو، ناحیه لگنی شروع به انبساط میکند. این کشش لگن باعث کشیدگی پشت خصوصاً در قسمت پایین و در نتیجه بروز درد میشود.
• طی بارداری، سطح هورمونهای بدن تغییر میکند. این بدین خاطر است که غدد درونریز و جفت جنین شروع به تولید هورمون برای برآورده کردن نیاز بدن میکنند. هورمونی به نام ریلاکسین عضلات و رباطهایی را میسازد که باعث نرم شدن لگن میشوند. این عامل ممکن است باعث ناراحتی در قسمت پشت شود.
• با منبسط شدن رحم، مرکز ثقل بدن تغییر میکند. بدن مدتی طول میکشد تا با این تغییر تنظیم شود و حالت و حرکات ناشی از آن ممکن است باعث پشت درد شود. ناراحتی ممکن است همچنین طی فعالیتهایی مانند بالا رفتن از پلهها، راه رفتن سریع و غیره افزایش پیدا کند.
• استرس فیزیکی و ذهنی نیز باعث ایجاد درد در قسمت پایین پشت طی بارداری میشود.
• در برخی موارد، عفونت مجاری ادرار که زنان باردار بیشتر مستعد ابتلا به این عفونتها میشوند میتواند عاملی برای ایجاد درد در پشت باشد.
درمان
درد شدید ممکن است واقعاً برای مادر بسیار سخت باشد. حتی کارهای کوچکی مانند بیدار شدن، خم شدن و حتی راه رفتن نیز ممکن است تبدیل به مشکل شوند. در اینجا راهنماییهایی ارائه شدهاند که ممکن است برای خلاص شدن از دست درد این شرایط آزادهنده مفید باشند.
• استراحت و خواب بیشتر میتواند به شل شدن عضلات پشت و از بین بردن درد کمک کند.
• استفاده از کیسه آب گرم یا سرد در ناحیه تحت تأثیر ممکن است به کاهش قابل ملاحظه درد کمک کند. ماساژ دادن ناحیه مورد نظر نیز درد عضلات را کاهش میدهد.
• حالت بدن نیز هنگامی که میخواهید از دست پشت درد خلاص شوید بسیار مهم است. به جای نشستن یا ایستادن در موقعیتی برای مدت طولانی، تغییر در موقعیت بعد از دورههای منظم ممکن است درد را کاهش دهد.
• انجام ورزشهایی ماند یوگا، تمرینات کششی برای پشت و غیره نیز میتوانند به تقویت عضلات پشت کمک کنند. ولی، این ورزشها را باید تحت نظر پزشک انجام دهید.
• اگر با انجام نکات فوقالذکر هنوز هم از درد رنج میبرید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا اقدامات لازم را انجام دهد.
این پدیده طبیعی اگرچه ناراحت کننده است ولی، میتواند با گذشت زمان بهبود پیدا کند. توصیه میشود از انجام فعالیتهای شدید طی کل دوره بارداری اجتناب کنید. باید اشاره کرد که با استراحت و ورزش مناسب میتوان این ناراحتی فیزیکی را به طور قابل ملاحظهای کاهش داد.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}