روابط آتي روسيه- آمريكا

هر سه نامزد اين پست به اين مسئله توجه خاص دارند.
تيم سناتور هيلاري كلينتون به وي توصيه مي‌كنند تا سياستي را كه شوهرش، بيل كلينتون در زمان زمامداري خويش بكار مي برده، ادامه دهد. اين سياست عبارت است از جلب نظر روسيه به سمت دموكراسي غربي.
تعجبي ندارد كه هيلاري در سخنرانيهاي انتخاباتي خود دائما از دموكراسي و آزادي در روسيه صحبت مي كند. به احتمال زياد، وي در صورت پيروزي در انتخابات، همين شيوه را در پيش خواهد گرفت.
زلوبين در رابطه با باراك اوباما بر اين عقيده است كه وي تا حد زيادي سعي مي كند روابط با روسيه را از كاغذ سفيدي آغاز كند. «جنگ سرد» براي وي به منزله يك درس تاريخي است كه مدتها از زمان آن سپري شده است. كاملا واضح است كه وي اطلاع دقيقي از آنچه كه در سالهاي مقابله بين آمريكا و شوروي سابق گذشته است، ندارد.
به گفته زلوبين، اوباما يك ليبرال است، به همين دليل براي وي مفاهيم مربوط به ارزشهاي ليبرالي در زمينه اقتصادي، حقوق شخصي و سياسي داراي اهميت خاصي هستند. البته نقطه نظراتي هم وجود دارد مبني بر اينكه اين نامزد در قبال روسيه برخوردي كليشه اي و خيال پردازانه نخواهد داشت.
مدير برنامه روسيه و آسياي مركز اطلاعات دفاعي واشنگتن خاطر نشان مي كند، جان مك كين، نامزد جمهوري خواه نسبت به نامزدهاي دموكرات، به مراتب داراي موضع گيري سرسختانه اي نسبت به روسيه است. وي هميشه سياستمداري ضد روسي محسوب مي شد. اين مسئله به خاطرات وي از دوران جنگ ويتنام باز مي گردد. در مجموع، مك كين فردي داراي تمايلات نظامي و سازش ناپذير است. وي دوست دارد خود را با رونالد ريگان، رئيس جمهوري سابق آمريكا مقايسه كند كه همواره بشدت از روسيه انتقاد مي كرد.
به نوشته اين روزنامه، البته بسياري از تحليلگران بر اين عقيده اند كه تمامي اظهارات نامزدهاي پست رياست جمهوري آمريكا براي مردم اين كشور و با هدف جذب حداكثر حمايت آنها عنوان مي شود و جهت خطاب آنها رهبران جهاني و البته روسيه نيستند. به همين دليل نمي توان در خصوص بكار گرفته شدن صد درصد آنها اطمينان داشت.