چگونه تست بزنیم

امتحان چیست؟ امتحان در لغت، به معنای آزمودن یا آزمایش كردن است و در واقع یك روش برای ارزیابی اطلاعات فرد به شمار می رود تا بررسی شود مطالب آموزش داده شده به طور كامل یاد گرفته شده است یا خیر. كه با توجه به نوع امتحان، در پایان نمره ای به فرد امتحان شونده اختصاص داده می شود تا او متوجه نحوه عملكرد خود شود.

انواع امتحان

امتحان به شیوه های مختلف (تشریحی، تستی و شفاهی) برگزار می شود كه هر كدام دارای روش مطالعه و یادگیری خاص خود بوده و نحوه پاسخگویی به سؤالهای امتحان تشریحی یا تستی یا شفاهی، بسیار با هم فرق دارد.

امتحان تستی

در آزمون تستی، برای هر سؤال چند گزینه ذكر می شود كه فرد باید گزینه درست را انتخاب كند، در آزمون سراسری، سؤالها به صورت چهارگزینه ای مطرح می شود كه داوطلب باید گزینه صحیح را در پاسخنامه مشخص كند.

نكاتی پیرامون تست زدن

قدیمی ترها معتقدند "امتحان"، امتحان است. تستی و تشریحی ندارد، مهم این است كه خوب بخوانی تا بتوانی به سؤالها پاسخ دهی. اما ما چنین اعتقادی نداریم و معتقدیم آزمون تشریحی با آزمون تستی، در شیوه مطالعه و نحوه پاسخگویی به سؤالها، تفاوتهای بسیاری دارد و داوطلبان آزمون سراسری ضمن مطالعه دقیق و كامل مطالب، باید خود را برای آزمون تستی آماده كنند. به همین خاطر، در ذیل به نكاتی كوچك اما بسیار مهم در تست زدن اشاره می كنیم كه توجه به آنها، خالی از فایده نیست.

1،زمان

یكی از مشكلاتی كه داوطلبان آزمون سراسری با آن درگیر هستند، "زمان" است و همواره به این مسأله معترضند كه وقت كافی برای پاسخگویی به سؤالها در نظر گرفته نمی شود. مسلماً اگر داوطلب تنها به فكر مطالعه كردن و یادگیری مطالب باشد و تست تمرین نكند، در جلسه آزمون وقت كم می آورد. چون آشنایی با سؤالها و دانستن پاسخ آنها یك طرف مسأله است، و پاسخ دادن به سؤالها در زمان تعیین شده، طرف دیگر آن. این هر دو، مكمل هم هستند. شما داوطلبان در این روزها كه درسها را مرور می كنید، از خود آزمون تستی بگیرید و پس از مرور مطالب، تست مربوط به آن مطالب را در زمان مشخص شده پاسخ دهید تا زمان بندی سؤالهای كنكور، شما را دچار نگرانی نكند.

2،سرعت عمل

سرعت عمل، باعث استفاده مطلوب داوطلب از زمان می شود كه این موضوع در آزمونهای تستی اهمیت بسزایی دارد. چنانچه داوطلب با آمادگی كامل در جلسه آزمون شركت كند، به راحتی می تواند به سؤالها پاسخ دهد، زیرا سؤالها برای او آشنا خواهد بود و با مشكل اتلاف وقت روبرو نمی شود. نكته مهم در سرعت عمل، این است كه اگر داوطلب در هنگام پاسخگویی، جواب سؤالی را فراموش كرده باشد، نباید خیلی وقت خود را صرف آن سؤال كند و باید به سؤالهای دیگر پاسخ دهد و در نهایت اگر فرصت داشت، با خونسردی و آرامش، به آن سؤال دقیقاً بیندیشد تا پاسخ آن را بیابد.

3،دقت

دقت كنید هنگام پاسخگویی به سؤالها، خانه ها را اشتباه پر نكنید. بسیار دیده شده كه داوطلب با آمادگی و اطلاعات كامل در جلسه حضور می یابد، اما یك بی دقتی باعث می شود تمام خانه ها را اشتباه پر كند. فرض كنید داوطلب پاسخ سؤال 10 را نمی داند و باید چهار گزینه (1،2،3،4) مربوط به این سؤال را خالی بگذارد، اما دچار اشتباه می شود و پاسخ سؤال 11 را در خانه های سؤال 10 علامت می زند (پر می كند) كه این اشتباه باعث می شود تا انتها تمام سؤالها جابجا پاسخ داده شوند و داوطلب با تمام اطلاعاتی كه دارد، در آزمون موفق نمی شود. پس دقت كنید تا گزینه ها را درست علامت بزنید.

4،سؤال و گزینه ها را كامل بخوانید

داوطلب باید قبل از این كه به سؤالی پاسخ دهد، چهار گزینه مربوط به آن را كاملاً به دقت بخواند، چون نكات بسیار ظریف و ریزی در آنها وجود دارد كه اگر كامل خوانده نشوند، داوطلب دچار اشتباه می شود.به عنوان مثال، برخی از سؤالها به صورت منفی مطرح می شوند و به جای این كه عنوان شود كدام گزینه درست است، سؤال می شود كدام گزینه نادرست است.

5،شانسی تست نزنید

اگر پاسخ سؤالی را نمی دانید، به آن سؤال به صورت شانسی یا تصادفی پاسخ ندهید. چون پاسخهای تصادفی، احتمال موفقیت فرد را كاهش می دهد و هر پاسخ غلط در آزمون سراسری، نمره منفی دارد. بنابراین پاسخ ندادن، از پاسخ شانسی دادن بهتر است.

6،پاسخ غلط را حذف كنید

وقتی داوطلب سؤالی را می خواند و از بین چهار گزینه مربوط به آن سؤال، یقین دارد كه یك یا دو گزینه غلط است، باید روی آن گزینه ها خط بكشد تا روی گزینه های دیگر متمركز شود و پاسخ صحیح را بیابد.

7،سؤالهای آسانتر را اول پاسخ دهید

همیشه در بین سؤالهای مطرح شده، داوطلب پاسخ برخی از آنها را می داند، پس بهتر است ابتدا به سؤالهایی كه از نظر او آسان است پاسخ دهد تا زمان بیشتری برای فكركردن روی سؤالهایی كه مشكل تر است داشته باشد و به آن سؤالها با دقت بیشتری پاسخ دهد.

8،مرور كنید

وقتی تستها به پایان رسید، اگر فرصت باقی مانده است؛ نگاهی گذرا به پاسخهای داده شده بیندازید تا اگر به اشتباه سؤالی را جابجا زده اید، آن را تصحیح كنید، و یا اگر پاسخ سؤالی را كه نزده اید به یاد آوردید، در پاسخنامه علامت بزنید.

9،وسواس را كنار بگذارید

این كه گفته می شود نگاهی كلی به پاسخنامه خود بیندازید، برای آن است كه از اشتباهات احتمالی جلوگیری شود، اما این بدان معنا نیست كه در فرصت باقی مانده دچار وسواس شوید و حتی جوابهای درست خود را تغییر دهید. بدون این كه وسواس به خرج دهید، پاسخهای داده شده را به صورت اجمالی بررسی كنید تا از درستی آنها مطمئن شوید.

10،خانه ها را سیاه كنید

از همین حالا تمرین كنید و در پاسخنامه خانه مربوط به هر سؤال را كاملاً با مداد نرم و پررنگ سیاه كنید. چون پاسخنامه مربوط به سؤالهای كنكور سراسری، توسط ماشین علامت خوان بررسی می شود و اگر خانه ها در پاسخنامه كاملاً پر نشود، ماشین علامت خوان نمی تواند آن پاسخ را بخواند و حق داوطلب ضایع می شود.امیدواریم موارد و نكات ذكر شده را به دقت به كار گیرید تا موفق شوید. ما هم برای شما موفقیت در كنكور و تمامی مراحل زندگی را آرزو می كنیم.
منبع: روزنامه قد س