مهارت ترکیب بندی(3)
مهارت ترکیب بندی(3)
مهارت ترکیب بندی(3)
تهيه كننده : امير سوكي
فضای تحرک
با اينكه در اين عكس فضاي اندكي براي حس حركت اين دو قرار داده شده است، اما عكس خوب بنظر ميرسد. اين عكس با Paning داراي يك پس زمينه نرم شده است و اين موضوع عكس را ارزشمند ساخته است.
سوژه شما به کجا نگاه میکند ؟
به علاوه جهتی که سوژه نگاه میکند و یا به سمت آن حرکت میکند نیز میتواند عکس شما را از یک عکس معمولی متمایز کند. ما از راست به چپ میخوانیم و به همین دلیل تمایل داریم که در همان جهت تصویر را ببینیم. حرکت در عکسها وقتی که از راست به چپ باشد ، یکنواخت تر به تظر میرسند ، پس اگر به دنبال ثبت یک عکس جالب هستید ، حرکت را از راست به چپ ترتیب دهید .
اگر چه فضای خالی بین دختر و جایی که به آن نگاه میکند با رنگها اشباع شده است، اما هنوز نقطه کانونی از بین نرفته است، بلکه خطوط قطری شما را به آنجا هدایت میکنند .
قوانین را بشکنید
اما چرا فلاش تاخیری؟ خب فرض کنید از فلاش اولیه استفاده کردیم، یعنی به محض باز شدن شاتر ، فلاش هم شلیک کند. این کار آسانتر هم هست، اما سوژه متحرک در جلوی یک تصویر واضح شکل میگیرد. و این مانند اینست که سوژه دارد عقب عقب حرکت میکند !!
بیرحمانه کراپ کنید
این اتفاق بیشتر برای دوریبین هایی میافتد که ویزور آنها کل فضا را پوشش نمیدهد. دنیای دیجیتال، امکانات بیشماری را برای کراپ کردن های خلاقانه در اختیار ما میگذارد ، اما مراقب باشید که کراپ کردن برای شما حکم چوب زیر بغل را پیدا نکند !
این یک تصویر زیبا از یک فیل آفریقایی است. آیا به اندازه کافی زیبا هست؟ یک تکه از گوش چپ فیل از کادر خارج شده است و پرنده کوچکی که خارج از فوکوس است، کمی حواس را پرت میکند
محکم باشید
با ایجاد یک کراپ تنگتر و برش مساوی گوش ها وکاهش پس زمینه، یک عکس قدرتمندتر ایجاد کردهایم . فیلها بزرگند و این عکس آنرا تایید میکند.
بهبود کادر بندی
این تصمیمات بر پایه اصول عکاسی هستند و البته باشکستن این اصول نیز میتوانید به آموخته هایتان اضافه کنید.
این عکس، یک تصویر متعادل و قابل قبول از گروهی از زنان ماسایی است. اگر چه نقطه کانونی (زن سوم از سمت چپ) کم و بیش در مرکز عکس قرار گرفته است، اما زاویه صورت او شما را درگیر عکس میکند.
کراپ کردن در هنگام پردازش عکس، به شما در بهبود عکس هایتان کمک میکند، پس برای این کار وقت بگذارید و آنگاه آموخته هایتان را در هنگام عکاسی به کار ببرید تا از تک تک پیکسلهای دوربینتان استفاده کنید.
با کراپ کردن عکس و نزدیک کردن نقطه کانونی به نقطه طلایی، یک عکس قوی تر ایجاد میشود. احساسات درونی چهرهی زنان نیز بیشتر مورد توجه قرار میگیرد.
جسور باشید
ممکن است یک عکس بسیار جالب از مردم گرفته باشید، اما کراپ کردن یک قسمت از عکس میتواند به عکس شما معنای بیشتری بدهد. یک پرتره بگیرید و آنرا بیش از حالت معمولی کراپ کنید. یا مثلا عکس را بچرخانید تا یک خط قطری به وجود آید. به این فکر کنید که چگونه میتوان با کراپ کردن یک عکس معمولی، یک بافت، رنگ یا شکل متفاوت ایجاد کنید. به ویژگیهای سمبولیک عکس نگاه کنید. قوانین را بشکنید.
یک عکس از برج ایفل از یک پرسپکتیو مهیج. رنگهای زرد سوژه آنرا از پس زمینه آبی جدا میکنند . با این حال خارج مرکز قرار گرفتن سوژه باعث ضعیف شدن عکس شده است.
مثلا میخواهید خط افق را در مرکز تصویر قرار دهید؟ اگر این کار شما را خشنود میکند، خب انجامش دهید و با اعمال سلیقه شخصی خود مرزها را بشکنید.
با ایجاد یک کراپ کوچکتر، سوژه در مرکز تصویر قرار میگیرد، که باعث تعادل تصویر شده و جهت معرفی یک مکان معروف تاثیر بیشتری دارد.
مهارت ترکیب بندی
هنگام عکاسی، بیش از اینکه به سوژه توجه کنید، به پس زمینه توجه کنید. یک پس زمینه خوب میتواند از یک سوژه معمولی، یک عکس عالی بسازد اما با انتخاب یک پس زمینه ضعیف، یك سوژه خوب را از دست میدهیم.
2- ساده باشید
یک عکس قوی، عکسی ست که پیامش را به سرعت برساند. زیربنای یک عکس خوب، خطوط و اشکال هستند.
3- سوژه را مشخص کنید
از خود بپرسید که چرا عکس میگیرید ؟ اگر ارتفاع یک ساختمان مد نظرتان است یا الگوی خاصی از قرارگیری اشکال یا شکل یک گل، آنرا برجسته و مشخص سازید.
4- به کادر دقت کنید
هنگام عکاسی از انسان ها، حواستان به قطع شدن زانو یا مچ آنها باشد.
5- مراقب تعداد باشید
اعداد فرد در عکاسی، بیشتر از اعداد زوج خود را نشان میدهند ، مثلا مثلثها، تحرک بیشتری از مربعها و دوایر دارند. عدد3 عددی جادویی ست.
6-اشتیاق خود را افزایش دهید.
صبح هنگام، قبل از بیرون رفتن برای عکاسی، به خود بگویید که میروم تا بهترین عکسم را بگیرم. این کار ناامیدی شما را کم میکند و شما حتما برنده میشوید .
7- در این نوشته چکیدهای از گفته های سه استاد را به شما گفتیم، به کارها و گفته های دیگر اساتید قدیم و جدید نیز نگاه کنید و به کادربندی آنها دقت کنید.
8- از ابتذال بپرهیزید
با تقلید ساده از یک عکس زیبا، خوشحال نباشید. به استفاده از لنزهای مختلف، کادر های مختلف و نقطههای دید مختلف فکر کنید. از خوابیدن روی گل و خاک نترسید. مصمم باشید تا هنر بیشتری به کار ببرید.
9- چندین عکس بگیرید
روی یک سوژه واقعا فکر کنید. به ندرت اولین عکس شما بهترین خواهد بود. در دوربین دیجیتال شما فیلم هدر نمی دهید، پس روی چندین کادر کارکنید و دید خود را افزایش دهید.
10- همیشه دوربین همراه داشته باشید
هرچه بیشتر عکس های دوستانه، خانوادگی و روزمره بگیرید، بیشتر چشمانتان به کادربندی عادت میکند، آنگاه وقتیکه یک اتفاق نادر در زندگی شما رخ دهد، دومین اتفاق، گرفتن بهترین عکس از آن لحظه است.
منبع: http://www.akkasee.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}