غذاهای شادی آور

این روزها کمتر کسی را می بینیم که از وضعیت زندگی اش خرسند باشد. هر که را می بینی از فامیل، دوست و همکار از اوضاع موجود نالان است و به گونه ای خود را در گرداب افسردگی گرفتار می بیند. به رغم مشکلات موجود نباید این موضوع را نادیده انگاشت که خود بیماری افسردگی پیامدهایی به همراه خواهد داشت که بر اختلالات روحی فرد افزوده و او را در مسیری مخالف زندگی قرار می دهد. چندی پیش تحقیقات جالبی در مجله ایتالیایی panorama به چاپ رسید که در آن به معرفی غذاهای شادی آور پرداخته بود. یکی از خوراکی هایی که در صدر جدول این غذاها نوشته شده بود نان و غذاهای حاوی کربوهیدرات بود. بنا بر آنچه در این مجله آمده نان و دیگر غذاهای سرشار از کربوهیدرات اثر ژرفی بر بهبود خلق و خو دارند و از میزان عصبانیت، تحریک پذیری و افسردگی در افراد تا حد زیادی می کاهد. غذاهای پرکربوهیدرات مانند غلات، نان، برنج، جو و پاستا یکی از مهم ترین قسمت های برنامه غذایی محسوب می شوند. این مواد نه تنها منبع ویتامین ها و مواد معدنی ضروری هستند، بلکه حاوی کربوهیدرات هایی هستند که منبع اصلی انرژی برای انجام فعالیت بدنی، عملکرد متابولیک طبیعی، رشد سالم و عملکرد مناسب مغز محسوب می شود. تحقیقات نشان می دهد این خوراکی ها سطح سروتونین مغز را بالا برده و از آنجا که این ماده شیمیایی نقش موثری مشابه داروهای ضدافسردگی مدرن را ایفا می کند، گنجاندن این غذاها در رژیم غذایی افراد بسیار توصیه می شود. سروتونین یک ماده شیمیایی ناقل عصبی که بسیاری از داروهای ضدافسردگی آن را هدف قرار می دهند، پاسخ های پرخاشگرانه اجتماعی را مهار می کند.از غذاها و خوراکی های دیگری که سبب بهبود خلق و خوی افراد می شود و نامشان در این فهرست آمده باید به چای اشاره کرد که به عنوان «فنجان شادی بخش» شناخته شده و کافئین موجود در آن، به طور مخصوصی انرژی را افزایش می دهد.
نکته دیگری که برای دوری از خلق افسرده در این مقاله به آن اشاره شده افزایش مصرف غذاهای پروتئین دار نظیر غذاهای دریایی، مرغ و گوشت کم چرب است. قرار دادن پروتئین در هر سه وعده غذایی باعث افزایش تیریپتوفان خون می شود که این ماده نیز نهایتاً تبدیل به سروتونین می شود.
کلوچه حاوی آرد جو دوسر، نان شیرینی حلقوی یا یک تکه نان گندم حدود سه الی چهار ساعت بعد از هر وعده غذایی از دیگر خوراکی های است که به دلیل نقشی که ترشح تریپتوفان در مغز دارد در بهبود خلق و خوی بسیار اهمیت دارد. از آنجا که به گفته محققان اسیدآمینه اصلی مورد نیاز برای ساخته شدن سروتونین در بدن تنها از طریق رژیم غذایی به دست می آید، آگاهی داشتن از انواع غذاهایی که مانع از اختلالات خلق و خوی در افراد می شود به بیماران مبتلا به افسردگی و اختلالات اضطرابی کمک می کند تا بتوانند با بهره گیری از یک رژیم غذایی سالم و حاوی غذاهای شادی آور تا حدودی از شر افکار ناراحت کننده و مزاحم خلاصی یابند.
در ادامه 10 ماده غذایی مفید برای کاهش استرس و فشارهای روحی معرفی می شود که در این مجله عنوان غذاهای شادی آور را لقب گرفته اند.
1. بادام : این ماده کمک بسیار زیادی به کاهش استرس می کند و حاوی ویتامینB2، ویتامینE، روی و منیزیم است که به تولید سروتونین که تعدیل کننده اعصاب و از بین برنده استرس است کمک می کند. مشاهده شده روی نیز تا حدی با بعضی اثرات منفی استرس مقابله می کند. ویتامینE هم جزء آنتی اکسیدان هایی است که رادیکال های آزادی را که منجر به استرس و بیماری های قلبی می شود از بین می برد هر چند، نباید زیاد از آن استفاده کنید چون چربی بالایی دارد و با اینکه از نوع چربی غیر اشباع و سالم است باز ممکن است به اضافه وزن منجر شود.
2. ماهی : اکثر انواع ماهی ها حاوی همه ویتامین های مهمB هستند، به ویژه انواع ضد استرس آن یعنیB6 و B12. در واقع ویتامین B12 یکی از مهم ترین ویتامین هایی است که در ترکیبات شیمیایی مغز، عامل شادی بخش سروتونین تولید می کند. کمبود این ویتامین حتی ممکن است به افسردگی نیز منجر شود. برای ناهار می توانید از ساندویچ یا سالاد ماهی تن استفاده کنید. ماهی آزاد کبابی همراه با سبزیجات تازه نیز انتخاب خوبی برای شام است.
3. گل کلم (کلم بروکلی ): کلم بروکلی نیز یکی دیگر از مواد غذایی است که سرشار از ویتامین هایB است. همچنین حاوی اسید فولیک است که یکی دیگر از اعضای خانواده ویتامین های B است. اسید فولیک به از بین بردن استرس، اضطراب، ترس و حتی افسردگی کمک می کند. می توانید از این ماده غذایی در کنار مرغ یا ماهی استفاده کنید.
4. برنج یا پاستای تمام غله : امروزه باز، خوردن کربوهیدرات به رژیم های غذایی باز گشته و همه متوجه شده اند که آن رژیم های فاقد کربوهیدرات های گذشته هیچ کارایی ای ندارند. کربوهیدرات ها میزان سروتونین را در بدن بالا می برد و تاثیری آرامش بخش دارند. کربوهیدرات های عادی مثل نان سفید و پاستری (نوعی شیرینی) فقط تاثیری موقتی و زودگذر دارند و می توانند باعث اضافه وزن شما شوند اما کربوهیدرات های تمام غله، بسیار آرام تر هضم می شوند و اثری نشاط آور و پر دوام تری دارند.
5. سوشی : علاوه بر فوایدی که برای ماهی در بالا ذکر شد جلبک های دریایی موجود در ماکی نیز خواص ضداسترس دارند وحاوی منیزیم و پانتوتنیک اسید و ویتامینB2 است که همه به از بین بردن استرس کمک می کنند. پانتوتنیک اسید ماده بسیار مهمی است که در سلامتی غده آدرنال نقشی اساسی دارد و کمک شایانی به از بین بردن استرس می کند. در مواقع استرس کمبود این ماده می تواند منجر به اضطراب و خستگی های مزمن هم شود.
6. شیر : شیر علاوه بر ویتامین های B2 وB12، حاوی آنتی اکسیدان هایی است که رادیکال های آزاد ایجاد کننده استرس را از بین می برد. برای صبحانه می توانید شیر بنوشید، می توانید گهگاه به آن کمی کاکائو هم اضافه کنید.
7. طالبی و پنیر : طالبی یکی از منابع سرشار از ویتامین C است که بسیار به از بین بردن استرس و فشارهای روحی کمک می کند. در واقع استرس برای ساعت های متمادی میزان ویتامینC را در غده آدرنال کاهش می دهد و به همین خاطر بهتر است از مواد غذایی حاوی ویتامینC استفاده شود. پنیر هم که یکی از منابع خوب ویتامینB2 وB12 است و ترکیب آن با طالبی برای صبحانه یا غذاهای میان وعده ای می تواند استرس تان را کاهش دهد.
8. گوشت گاو : گوشت گاو نیز حاوی آهن، روی و ویتامین های B است که استرس تا ن را کاهش می دهد. البته درست است گوشت گاو حاوی میزان زیادی چربی اشباع غیرسالم هم هست که می تواند منجر به بیماری های قلبی شود. برای مقابله با این مشکل می توانید از قسمت های کم چربی گوشت استفاده کنید.
9. سیریال صبحانه : این روزها، سیریال های صبحانه حاوی میزان زیادی ویتامین و مواد معدنی است. از این رو می توانند به عنوان یکی از منابع ویتامین های B، اسید فولیک، ویتامینC و فیبر، ضدسرطان باشد.
10. زغال اخته : این میوه های کوچک سرشار از ویتامینC هستند که تقلیل دهنده استرس و فشارهای روحی هستند. علاوه بر این خاصیت، کم کالری هم هستند و باعث اضافه وزن نمی شوند. ذغال اخته همچنین منبع خوبی برای فیبر هم به شمار می رود که از یبوست و دل درد هایی که در زمان استرس ایجاد می شود جلوگیری کند. لطفا فرم زیر را پر کنید. فیلد های الزامی با ستاره مشخص شده اند.

 


منبع: سايت لينكستان