مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون
 
این نقل قول که عنوان می‌کند «مصرف یک عدد سیب در روز پزشک را از شما دور می‌سازد» حقیقتاً درست است. سیب میوه‌ای است که به جهت ارزش تغذیه‌ای و فوائد بیشمار خود در سلامت شناخته شده است. با این حال، در شرایط امروزه‌ی سلامت دنیا، علاوه بر این خواص تغذیه‌ایی، همچنین اهمیت دارد که از کالریهای موجود در سیب آگاهی داشته باشید.
سیب میوه‌ی گوشتالویی است که به گونه‌ی مالوس دامستیکا و خانواده‌ی گلسرخیان تعلق دارد. و یکی از میوه‌های درختی است که بیشترین کشت را داشته و به خاطر محصول بالا و عمر مفید طولانی از ارزش زیادی برخوردار است. سیب در گونه‌های مختلفی وجود داشته و به دلیل طعم شیرین، دبش، نرم، و ترد معروف می‌باشد. سیب به دلیل آنکه بسیار مغذی، ارزان و کم کالری است در سرتاسر دنیا افراد زیادی از خوردن آن لذت می‌برند. چین مقام اول تولید کننده سیب با حدود 55 میلیون تن در سال را از آن خود ساخته است.

سیب یک میوه کم کالری بوده که حاوی محتوای آب فراوانی است. بخش خوردنی این میوه حاوی تقریباً 80 تا 90 درصد آب است. این میوه سرشار از ویتامین‌هایی همچون ویتامین C، A، بتاکاروتن و مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم، فسفر و کلسیم است. همچنین حاوی آنتی اکسیدانهایی مانند فلاونوئید و پلی‌فنول می‌باشد. توصیه می‌شود که این میوه‌ی مغذی با پوست خورده شود، به این دلیل که اکثر محتوای ویتامین C موجود در آن در زیر پوست قرار دارد. سلول خوشبوی این میوه همچنین در پوست آن قرار داشته بطوریکه به هنگام رسیدن میوه، طعم و عطر بیشتری تولید می‌کند. در ادامه جدول حاوی انواع مختلف سیب و محتوای تغذیه‌ای آنها ارائه می‌شود.

سیب

کربوهیدرات

چربی

پروتئین

کالری

وزن

سیب تازه

9ر13 گرم

2ر0 گرم

3ر0 گرم

53

100 گرم

قرمز خوش طعم

22 گرم

ناچیز

ناچیز

80

154 گرم

طلایی خوش طعم

21 گرم

5ر0 گرم

3ر0 گرم

80

154 گرم

سیب گِرَنی اسمیت (Granny Smith ) (سبز و کمی ترش)

22 گرم

ناچیز

ناچیز

80

154 گرم

جاناتان (سیب سرخ)

22 گرم

ناچیز

ناچیز

80

154 گرم

سیب کاستارد

2ر25 گرم

6ر0 گرم

7ر1 گرم

101

100 گرم


سیب منبعی غنی از فیبر محلول و نامحلول است. فیبر محلول مانند پکتین مانع از تجمع کلسترول در پوشش دیواره‌ی رگهای خونی شده، از این رو خطرات ناشی از تصلب شرایین و بیماری قلبی را کاهش می‌دهد. وجود فیبر نامحلول در سیب، حجم دستگاه گوارش را پر کرده که موجب نگه داشتن آب و فرستادن سریع مواد غذایی از طریق دستگاه گوارش می‌شود. پتاسیم موجود در این میوه به بهبود عملکرد قلب و محافظت از عروق در برابر تشکیل پلاک کمک می‌کند. این میوه عملکرد شکم را بالا برده و خطر بروز دیابت نوع 2 و سکته‌ی مغزی را به حداقل می‌رساند.
پوست سیب حاوی کوئرستین می‌باشد بایستی گفت که کوئرستین ترکیب آنتی اکسیدانی است که مانع از آسیب رساندن مولکولهای اکسیژن به سلولهای فرد و امکان بروز سرطان می‌شود. علاوه بر این، کوئرستین مانع از رشد تومور شده و از پخش سلولهای سرطانی جلوگیری می‌کند. اسید مالیک و اسید تارتاریک موجود در سیب مانع از سوء عملکرد کبد و اختلال در هضم می‌شود. سیب همچنین در درمان اختلالات مرتبط با سلامتی مانند کم خونی، اسهال خونی، سردرد، اختلالات چشم و سنگ کلیه مفید است. سیب و یا آب آن راهی عالی در تأمین مایعات مورد نیاز بدن است. طبق تحقیقات صورت گرفته، خوردن 5 عدد سیب در هفته می‌تواند خطر بروز برخی بیماریهای تنفسی مانند آسم را کاهش دهد.
مصرف منظم این میوه، نه تنها اثرات مضر کلسترول در بدن را کاهش می‌دهد، بلکه به کاهش وزن نیز کمک می‌نماید. بنابراین، به بدنسازان، ورزشکاران و افرادی که تحت رژیم کاهش وزن قرار دارند توصیه می‌شود که حداقل یک عدد سیب در روز مصرف کنند. کالریهای موجود در سیب نیروی کلی و قدرت پایداری بدن ما را که جهت انجام فعالیتهای روزانه لازم است، بالا می‌برد.