شبکه بیسیم وای مکس 1
شبکه بیسیم وای مکس 1
شبکه بیسیم وای مکس(قسمت اول)
شبکه اینترنت بیسیم وای مکس WIMAX - - World Wide Interoperability for Microwave Access
استاندارد جدید wimax برای شبكههای شهری بیسیم، بازار دستیابی به اینترنت را متحول خواهد كرد.
شبکه اینترنت بیسیم وای مکس WIMAX - - World Wide Interoperability for Microwave Access
امروزه یافتن و خریدن یك كامپیوتر كیفی كه مجهز به تراشه Wi-Fi نباشد، كاری دشوار است، دكمهای كه به كاربران كامپیوترهای همراه اجازه دستیابی به اینترنت را فارغ از مكانی كه كاربر در آن حضور دارد میدهد. بدینترتیب از اتاق غذاخوری، اتاق نشیمن و یا كافیشاپ میتوان به اینترنت وصل شد.
عموم مردم بهWi-Fi به عنوان یك ایستگاه مركزی كاری كه میتواند ارتباط را بین چندین كاربر بهطور یكسان به اشتراك بگذارد علاقمندند. البته با این محدودیت كه فاصله كاربران برای محیط داخلی (indoor) كمتر از 100 متر و برای محیط خارجی(outdoor) كمتر از 400 متر باشد. اما استاندارد جدیدی معرفی شده است كه عملاً توانایی Wi-Fi را زیر سؤال برده است. این استاندارد معروف بهwimax میباشد كه باعث ایجاد ارتباطات بیسیم اینترنتی با پهنای باند بالا با سرعتی نزدیك به Wi-Fi كه محدودیتهای آن را هم ندارد یعنی تا فواصل بالای حدود 50 كیلومتر را هم پشتیبانی میكند.
شبكههای شهری بیسیم با سرعتهای پهنای باند
توافقات صنعتی روی جزییاتی نظیر اینكه چگونه سیگنالهای wimax را رمزگشایی كنیم تا فركانسهایی را ایجاد كنیم كه قابل استفاده باشند و چگونه امكان برقراری ارتباط چندین كاربر تا دستیابی به آن فركانسها را فراهم كنیم، سرانجام به شركتهایی نظیر اینتل اجازه خواهد داد تا تراشه كه حاوی قابلیت wimax برای استفاده در تجهیزات بیسیم با پهنای باند بالا هستند را بسازند.
آخر خط!!!
اگرچه ظهور اولیه wimax در حوزههای عمومی بوده است، اما با ظهور تدریجی تجهیزات و استانداردها، شاهد موج جدیدی از صنایع كوچك و متوسط بیسیم خواهیم بود كه دیگر خطوط گران قیمت 1T1/E نیستند و ایستگاههای كاری همچنین میتوانند خدمات خود را در مكانهایی بدون خطوط تلفن هم ارایه دهند و این یعنی دستیابی پرسرعت به اینترنت در نواحی دورافتادهای كه غالباً هیچ تجهیزات ارتباطی ندارند.
Wimax كه مخفف Woldwide Interoperability for Microware Access میباشد، كمی فراتر از یك لیست طولانی از مشخصات تكمیلی و تخصصی كه نمایشگر تجهیزات بیسیم كارخانههای مختلف كه میتوانند با سرعتهای زیاد با هم كار كند، است. این استاندارد با نام IEEE802.16 نیز شناخته میشود كه از سال 1990 كاربرد آن شروع شده است و نقطه مقابل فناوریهای اترنت یا Wi-Fi بوده است. یك واحد انتقالدهنده wimax میتواند صوت، تصویر و سیگنالهای اطلاعاتی را در طول فواصل بالای 50 كیلومتر (با رعایت خط دید مستقیم) و با سرعتی در حدود 70 مگابیت درثانیه (یعنی سرعتی كه برای دستیابی 60 شركت با سرعت خطوط 1T یا صدها كاربر خانگی با سرعت DSL كفایت میكند) انتقال میدهد.
اعلان شركت اینتل (در ژانویه 2004) كه موضوع اصلیاش در رابطه با wimax بود باعث رونق یافتن سریع این فناوری و توسعه این استاندارد شد.
تعریف و مفهوم خطوط بیسیم اینترنتی پرسرعت وای مکس WIMAX – چیست
مخصوص ارتباط میان یك نقطه و چند نقطه به صورت بیسیم برای شبكه های بیسیم شهری است و این تكنولوژی به كاربران اجازه میدهد در حالت ایده آل كه دید مستقیم نسبت به هم دارند حتی تا فاصله 50 كیلومتر به شبكه متصل شوند ولی مسلما در شرایط غیر ایده آل كه به صورت واقعی در شهرها وجود دارد مانند ساختمانها ی بلند كه امكان دید مستقیم آنتنها را از بین میبرند این بعد مسافتی تقلیل می یابد و حتی در شهرهای بزرك تا 5 كیلومتر به خوبی پوشش داده میشود كه این مسافت در شرایط غیر ایده آل محاسبه شده است . WiMax اجازه میدهد كه پهنای باندی در حدود 70 Mbps میان كاربران و نقطه مركزی به صورت اشتراكی استفاده شود كه این پهنای باند برای اتصال همزمان 60 شركت با اتصال T1(1.544Mbps) كافی میباشد آزمایشهای انجام شده بر روی WiMax در شهرهای واقعی نشان میدهد با توجه به موقعیت مشترك از این سرویس میتوان پهنای باندی معادل 500 Kbps تا 2 Mbps را دریافت نمود.
منبع:NETWORK PERSIAN
/س
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}