JQUERY را بشناسید (2)

نويسنده:پویا سلیمی




معرفی JQuery

در مقاله قبل توضیحات مختصری در مورد وب 2 و ابزار های مورد نیاز جهت طراحی و پیاده سازی یک سایت وب دویی ارائه کردیم ، در مورد زبان جاوااسکریپ و انواع فریم ورک های که تحت این زبان ارائه شده اند نیز توضیح دادیم. چند مورد از معروفترین فریم ورک های جاوا اسکریپت معرفی شدند و توضیحات مختصری درباره آنها داده شد و دلایل انتخاب jQuery به عنوان قدرتمندترین فریم ورک حال حاضر جاوا اسکریپ ارائه شد که همین دلایل باعث انتخاب jQuery برای معرفی و آموزش در این بخش می باشند. اما در ادامه می خواهیم به صورت کاملا پایه ای به معرفی و استفاده از تکنیک های که jQuery در اختیار یک طراح وب قرار می دهد بپردازیم.

معرفی jQuery

معرفی jQuery به عنوان زبانی که نیاز به دانش سطح بالای برنامه نویسی ندارد ، توسط فعالان و توسعه دهندگان وب ، باعث شد که جاوا اسکریپت به طور کلی اعتبار از دست رفته خود را با ارائه تکنولوژی جدید و موارد کاربری تحت وب بار دیگر بدست آورد.
این زبان با سرعت زیادی توسعه داده شد و توسعه دهنگان آن مبنای سرویس دهی آن را بر اساس تکنولوژی سمت سرویس گیرنده (کلاینت ساید) تنظیم کردند ، هدف آنان ایجاد زبانی بر مبنای جاوااسکریپ ولی همراه با قدرت و سرعت بیشتر و درعین حال دسترسی کامل و سریع به کتابخانه های مورد نیاز جاوا اسکریپت جهت حل مشکلات نمایش یک صفحه وب در مرورگر های مختلف بود. این زبان روش های جدید و نوینی را در اختیار طراحان وب قرار داد تا با کمک عواملی دیگر ، نسخه ای جدید از وب را معرفی کنند.
با وجودیکه jQuery مدت زیادی نیست که به عنوان یک ابزار کارآمد به طراحان و برنامه نویسان وب معرفی شده است ولی همانند یک طوفان با سرعت زیادی جوامع آنلاین توسعه دهنده گان و طراحان وب را در نوردید و توانست توجه مدیران سایت هایی نظیر MSNBC جهت استفاده از این زبان در ساختار سایت خود را جلب کند و یا در پروژه های کد بازی نظیر SourceForge ، Trac و Drupal مورد استفاده قرار گیرد.
در مقایسه با دیگر ابزار ها که توجه ویژه ای به ساختار هوشمند و کارا در استفاده از تکنیک های جاوا اسکریپت دارند ، jQuery توانایی تغییر مسیری را دارد که طراحان وب در مورد ایجاد یک صفحه وب در ذهن خود می پروانند. خیلی سریعتر از قبل و با کمتر درگیری با توابع و عملکرد های پیچیده جاوا اسکریپت که عموما و در زمان های قبل استفاده می شد ، طراحان وب قادر خواهند بود با استفاده از اطلاعاتی که به طور معمول در مورد طراحی وب دارند (CSS و XHTML) عناصر صفحات وب را ایجاد و مدیریت کنند.

چرا jQuery؟

اگر شما مدت زمانی را صرف ایجاد بخشی پویا در صفحه خود کرده باشید ، حتما به این نکته توجه کرده اید که دائما باید از یک الگو برای یک عنصر در چند جای مختلف استفاده کنید تا بتوانید مجموع آنها را به یک روش و رویه مشخص نمایش دهید. شما می تونید بعضی از آنها را پنهان کنید و یا برخی دیگر را آشکار کنید ، می توانید یک کلاس مشخص CSS برای عنصر مورد نظر انتخاب و ایجاد نماید و یا از خواصیت های هر عنصر به صورت جدا جدا و تک به تک استفاده کنید و مقادیر متفاوتی را به آنها نسبت دهید ولی تنها با استفاده از یک خط از کد های jQuery می توان تمام آنچه را که مورد نیاز داشته اید را در زمانی خیلی کوتاه ایجاد کند.
سازندگان jQuery برای این زبان کتابخانه ای در نظر گرفته اند که باعث می شود کار های پیچده که به صورت عمومی مورد استفاده طرحان وب قرار می گیرد در کوتاه ترین زمان ممکن و به ساده ترین صورت ممکن در اختیار ایشان قرار گیرد.
برای مثال ، برخی از طراحان از جاوااسکریپت برای نمایش “راه راه” ردیف ها و یا ستون های یک جدول استفاده می کنند.
تغییر رنگ هر ردیف یا ستون خود به تنهایی نیاز به نوشتن چندین خط دستور و کد است ولی تنها با استفاده از یک خط از دستور jQuery می توان به هدف مورد نظر رسید:
$("table tr:nth-child(even)").addClass("striped");

نگران نباشد ، شاید این خط کد در حال حاضر برای شما کاملا مرموز و درک آن کمی پیچیده باشد ولی در ادامه این مقالات درک کامل و بهتری از آن پیدا خواهید کرد و خواهید آموخت چگونه به صفحه خود جان ببشخید و آن را به صورت کاملا پویا نمایش دهید.
ادامه دارد....
منبع: روزنامه جام جم