پندهاي حکيمانه

اشاره :

آن چه در اين مقاله مي آيد، برگرفته از پندها و نصايح مقام معظم رهبري مدظله العالي به زوج هاي جواني است که توفيق يافته اند پيوند ازدواج را با آهنگ کلام معظم له هماهنگ کنند و در آغاز زندگي مشترکشان از سرچشمه ي فيض و حکمت آن عالم عارف بهره مند شوند:

حق واقعي، حق خيالي

حق، يک منشأ طبيعي دارد. حق واقعي آن است که منشأ طبيعي داشته باشد. اين حقوقي که در بعضي محافل تعريف مي شود، بر اساس توهمات و خيالات است. آن حقوقي که براي زن و مرد وجود دارد، بايد متکي باشد به طبيعت زن و مرد، به قواره و ساخت زن و مرد.(1)
اين فمينيست هاي امروز دنيا که همه جور مرد و زن در آن ها هست و با ادعاي دفاع از حقوق زن وارد مي شوند، اصلا به نظر من حقوق زن را نمي شناسند، چون حق، يک امر انتزاعي نيست؛ حق يک منشأ طبيعي دارد. (2)

بازي غرب

اين غربي هايي که مي بينيد اين قدر جنجال مي کنند و سر مسأله زن اين قدر بازي در مي آورند، همين جا گرفتارند. مي گويند: ما احترام زن را نگه مي داريم. بله، احترام زن را توي مجالس رسمي وتوي فروشگاه ها و خيابان ها نگه مي دارند؛ آن هم به معناي تلذذ از او، اما توي خانواده هم شوهر با زنش همين طور است؟ چه قدر زن آزاري، چه قدر کتک زدن زن ها به دست مردها، چه قدر فاجعه آفريني در داخل خانه، قلدر مآبي و ... (3)

زن ، گل است نه کارپرداز شما

در روايات داريم: « المرأه ريحانه»، زن گل است. حالا شما ببينيد، اگر مردي با يک گلي با خشونت و بي اعتنايي رفتار کند و پاس گل بودن او را ندارد، چقدر ظالم و بد است؛ مثل تحميل کردن، زياده روي کردن، زياده خواهي کردن مردها از زن ها، توقعات بي جا و زيادي.
«المرأه ريحانه و ليست بقهرمانه » قهرمان؛ يعني همين کارپرداز امروز زندگي ... اين زن، کارپرداز نيست که همه ي کارهاي زندگي تان را روي دوش او بگذاريد و بعد هم از او مؤاخذه کنيد. نه! اين يک گلي است در دست شما... حتي اگر دانشمند يا سياست مدار باشد، در بحث معاشرت خانوادگي، او گل است. (4)

مرد بايد برود کار کند

قرآن مي فرمايد: (الرجال قوامون علي النساء... ) (5) ؛ يعني سرپرستي امور خانواده به عهده ي مرد است. مرد بايد برود کار کند. معيشت خانواده به عهده ي اوست. زن هر چه ثروت دارد، مال خودش است، اما معيشت خانواده بر دوش او نيست. (6)

نه مرد سالاري و نه زن سالاري

اين طور هم نيست که بگوييم همه جا خانم بايد از آقا تبعيت کند؛ نخير، چنين چيزي نه در اسلام داريم و نه در شرع. «الرجال قوامون علي النساء» معنايش اين نيست که زن بايستي در همه ي امور تابع شوهر باشد. نه! يا مثل برخي از اين اروپا نديده هاي بدتر از اروپا و مقلد اروپا، بگوييم که زن بايستي همه کاره باشد و مرد بايد تابع باشد. نه! اين هم غلط است. بالاخره دو تا شريک و دو تا رفيق هستيد. يک جا مرد کوتاه بيايد، يک جا زن کوتاه بيايد. يکي اين جا از سليقه و خواست خود بگذرد، ديگري در جاي ديگر، تا بتوانيد با يکديگر زندگي کنيد. (7)

پي نوشت :

1. مقام معظم رهبري، خطبه ي عقد، 1378/12/22.
2. مقام معظم رهبري،خطبه ي عقد، 1378/12/22.
3. مقام معظم رهبري،خطبه ي عقد، 1379/6/28.
4.مقام معظم رهبري، خطبه ي عقد، 1379/6/28.
5. النساء(4): 34.
6. مقام معظم رهبري،خطبه ي عقد، 1379/6/28.
7. مقام معظم رهبري،خطبه ي عقد، 1377/1/19.

منبع: مجله نامه ي جامعه