آشنایی با برخی از اندام‌های کمکی سیستم گوارش

مترجم: سهیلا حاجی‏زاده
منبع:راسخون
 

آیا می‌دانید هنگامی‌که غذا وارد معده‌ی ما می‌شود، چه اتفاقاتی می‌افتد؟ غذا تحت فرایند هضم قرار می‌گیرد. اندام‌های مختلف سیستم گوارش با عملکرد خاص خود به این فرایند کمک می‌کنند.
در این‌جا با برخی از اندام‌های کمکی سیستم گوارش که به فریند هضم هر چه بهتر مواد غذایی کمک می‌کنند، آشنا می‌شویم:

اندام‌های کمکی سیستم گوارش

بدن انسان دارای برخی اندام‌های بسیار مهم در سیستم گوارشی بوده که می‌تواند به عنوان اندام‌های کمکی طبقه بندی شود. اگرچه این اندام‌ها بخشی از دستگاه گوارش به شمار نمی‌روند، اما بدون آن‌ها فرایند هضم تقریبا غیر ممکن می‌باشد.

کیسه‌ی صفرا

این اندام صفرای تولید شده در کبد را در خود ذخیره می‌سازد. با وجودی که این اندام بخش مهمی از فرایند هضم را بر عمده دارد، اما یک اندام غیر حیاتی به شمار می‌رود، این امر بدین معنی است که در صورت عفونی شدن می‌توان با انجام عمل جراحی این اندام را از بدن خارج کرد.

کبد

کبد اساسا وظیفه‌ی تولید عضاره‌های هضم و مولکول‌های زیستی را بر عهده داشته و به سنتز پروتئین نیز کمک می‌کند. کل فرایند هضم حدود 24 تا 72 ساعت به طور خواهد انجامید و متوسط اندازه‌ی دستگاه گوارش انسان همراه با همه‌ی اندام‌های آن حدود 9 متر طول دارد.

پانکراس

پانکراس آنزیم‌هایی را به درون دوازدهه ترشح می‌کند که باعث تجزیه‌ی چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها می‌گردند. عملکرد مهم دیگر این اندام ساخت انسولین بوده که هورمون اصلی متابولیسم قند می‌باشد.
در مجموع، اندام‌های بالا با عملکردهای مربوط به خود به کارکرد صحیح بدن کمک می‌کنند. توجه داشته باشید که بعد از جویدن غذا، فرایند هضم غیر ارادی بوده و توسط اعصاب و مغز کنترل می‌گردد. کل فرایند هضم، فرایندی پیچیده بوده دستگاه گوارش انسان دستگاهی شگفت انگیز در این زمینه می‌باشد و به صورت بسیار دقیق این فرایند را به انجام می‌رساند.