مترجم: سهیلا حاجی‏زاده
منبع:راسخون
 

گره‌های تیروئیدی ممکن است توسط شخص بیمار احساس نشود، مگر این که معاینات پزشکی انجام شود که در این صورت این گره‌ها توسط پزشک تشخیص داده می‌شود. برخی مواقع گره‌های تیروئید و سرطان در ارتباط با هم هستند. به منظور روشن شدن این موضوع، مقاله‌ی زیر را مطالعه کنید.
گره‌های تیروئیدی نمی‌توانند ماهیت سرطانی داشته باشند. در مورد این وضعیت نگران نباشید، چون تمام گره‌های تیروئیدی نشانه‌ای از سرطان نیستند. گره‌هایی وجود دارد که می‌تواند هنگامی‌که خوشه‌ای از سلول‌های غیر سرطانی تشکیل یک گره می‌دهند، به عنوان تومور ظهور کنند. مشاهده شده که گره‌های تیروئیدی در کودکان کمتر شایع می‌باشد. از سوی دیگر برخی مطالعات متناقض در این زمینه وجود دارد که نشان می‌دهد این گره‌ها در کودکان نیز شایع می‌باشد، در حالی‌که برخی دیگر از مطالعات نشان می‌دهد که احتمال مبارزه با رشد سلول‌های سرطانی بین دو گروه سنی متعادل می‌باشد. گره‌های تیروئیدی ممکن است تا زمانی‌که بررسی‌ها و معاینات لازم بر روی فرد بیمار صورت نگرفته، قابل مشاهده نباشد. در طول این معاینات پزشک این بخش‌ها را بررسی کرده و ممکن است نتیجه بگیرد که این گره‌ها به سیستم لنفاوی حمله کرده‌اند.

انواع سرطان تیروئید

5 نوع سرطان تیروئید وجود دارد. کارسینوم پاپیلار که یک نوع سرطان تیروئید در افراد کمتر از 40 سال سن می‌باشد. این فرم سرطان نمی‌تواند کشنده باشد، چون قابل درمان است و شواهد نشان دهنده‌ی نرخ بقاء بالای این بیماران می‌باشد.
سرطان فولیکولی نیز یک نوع رایج از سرطان بوده که حتی در صورتی‌که به گره‌های لنفاوی گسترش یابد، نیز قابل درمان می‌باشد.
سرطان مدولاری نوع نادری از سرطان بوده که منشاء آن سلول‌های پارافوللیکولار می‌باشد که در اکثر خانواده‌ها وجود دارد و ممکن است نیاز به جراحی به منظور برداشتن غده‌ی تیروئید باشد. لنفوم تیروئید نیز نوع دیگری از سرطان تیروئید بوده که منجر به بزرگ شدن غده‌ی تیروئید می‌گردد و سرطان آنابلاستیک که به سرعت در بخش‌های دیگر بدن گسترش می‌یابد و نوع نادری از سرطان می‌باشد. متاسفانه، این دو تومورها به طور کامل قابل درمان نیستند، گره‌های لنفاوی حتی قبل از این که علائم دیگر تجربه شود و گره تشکیل شود، احساس می‌شود.

علائم

همانطور که ذکر شد، اکثر گره‌ها ماهیت سرطانی ندارند، با این‌حال، آن‌ها در موارد زیر به عنوان تومورهای سرطانی در نظر گرفته می‌شوند:
هنگامی که بلعیدن غذا دشوار گردد،
نوشیدن مایعات به میزان فزاینده‌ای دشوار شود.
گره‌ها هنگامی که لمس شوند، سفت بوده و احساس درد در این ناحیه وجود داشته باشد.
گره‌های لنفاوی متورم شوند و به رنگ قرمز مایل به زرد در آیند.
تنفس مشکل شود.
گرفتگی صدا ایجاد شود.
اندازه گیری شدت گره تیروئیدی
گره‌های تیروئیدی می‌توانند ارثی باشند، و از طریق شجره ‌نامه‌ی فامیلی به فرد انتقال یابند و یا ممکن است به واسطه‌ی پرتودرمانی تجویز شده در نزدیک بخش‌هایی از گردن و یا سر ایجاد شود. مشاهده شده که افرادی که در معرض پرتو درمانی قرار دارند، سرطان تیروئید را بعد از 8 تا 10 سال توسعه می‌دهند. آزمایشات خاصی وجود دارد که می‌تواند شدت و قوت گره‌های تیروئیدی را اندازه گیری کند. اسکن تیروئید امن‌ترین روش آزمایش می‌باشد. هنگامی‌که اسکن تیروئید انجام شد، عناصر رادیو اکتیو تزریق می‌شوند. آن‌ها توان این گره‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند. در صورتی‌که ماده ی رادیو اکتیو بیش از حد باشد، می‌تواند منجر به خاکستری شدن مناطق مجاور شود.

روش درمان

درمان این گره‌ها می‌تواند با برداشتن آن‌ها از طریق عمل جراحی صورت گیرد. توصیه شده که گره‌ها حتی در صورتی‌که آن‌ها غیر سرطانی باشند و تنها تومورهای خوش خیم باشند، نیز برداشته شود. تومورهای خاصی وجود دارد که ممکن است با چرک پر شده باشد، که معمولا به عنوان کیست شناخته می‌شوند. پزشک کیست را برش زده و مایع موجود در آن را تخلیه می‌کند. بعید به نظر می‌رسد که این غده‌ها بعد از انجام عمل دوباره برگردند. در صورتی‌که جراحی به صورت موفقیت آمیزی انجام شود، مجموعه‌ای از آزمایشات بلافاصله بعد از عمل به منظور بررسی وضعیت باید انجام شود. اسکن رادیواکتیو تیروئید، سی تی اسکن، سونوگرافی و ام آر آی به منظور نشان دادن هر گونه تغییراتی که ممکن است نشان دهنده‌ی برگشت گره‌ها و یا هر گونه رشد مجدد گره باشد، انجام می‌شود.
گره‌های تیروئیدی و سرطان، همانطور که قبلا ذکر شده، یکی نیستند، اما ممکن است با هم مرتبط باشند. مهم است که شما با یک متخصص به منظور حل این مشکل مشورت کنید. پزشک بیماری را در مراحل اولیه‌ی آن تشخیص داده و روش های درمانی مناسب را جهت رهایی از این بیماری به شما توصیه می کند.