مترجم: محمد علی آصفی پور
منبع:راسخون
 

رکود بزرگ بزرگترین بحران اقتصادی در تاریخ بود. این رکود در ایالات متحده در سال 1929 آغاز شد و حدود یک دهه ادامه داشت. این رکود منجر به فقر، گرسنگی و بیکاری در سراسر جهان شد.

علل

دهه‌ی پس از جنگ جهانی اول، دوره "بیستهای خروشان" خوانده شد. این دوره یک زمان بازسازی پس از یک جنگ بزرگ بود. بسیاری از کشورهای اروپایی پول کافی نداشتند. آنها مجبور بودند به آمریکا رو آورند زیرا آمریکایی ها به پیروزی در جنگ کمک کردند. بالاتر از همه، آلمان ضعیف بود چرا که جنگ را باخته بود.
در عین حال صنایع تولید بسیاری از کالاها را آغاز کردند. مردم اختراعات جدیدی مانند اتومبیل، رادیو و سایر کالاهای خانگی را خریداری میکردند، اما کارگران عادی پول بیشتری از قبل نداشتند. مصرف کنندگان مجبور بودند وام بگیرند تا بتوانند چیزهایی را که پول برای آنها نداشتند خریداری کنند.

سقوط بازار سهام

بسیاری از مردم همچنین سهام را خریداری کردند. برای چند سال ارزش سهام به سرعت افزایش یافت. این باعث شد مردم پول بیشتری را سرمایه گذاری کنند؛ زیرا فکر می کردند آنها خیلی سریع رشد می کنند. با این حال، در سپتامبر 1929، قیمت سهام کاهش یافت و در 29 اکتبر 1929 آنها به طور کامل فرو ریختند. در این روز که سه شنبه سیاه نام گرفت بازار سهام سقوط کرد. پس از این روز، سهام ارزش چندانی نداشتند، گاهی اوقات حتی اصلاً هیچ ارزشی نداشتند.
بسیاری از آمریکایی ها تمام پولی که در اختیار داشتند را از دست دادند. بانک ها نیز سقوط کردند، زیرا افرادی که پول قرض گرفته بودند قادر به پرداخت آن نبودند.
کارخانه ها و شرکت ها مجبور به بستن شدند زیرا بخش بزرگی از مردم دیگر نمی توانستند کالا خریداری کنند. آنها مجبور بودند بیشتر کارگران خود را به خانه روانه کنند. تا سال 1932 حدود 13 میلیون آمریکایی، یک چهارم همه کارگران، از کار بیرون آمدند. کسانی که مشاغل خود را نگه داشته بودند باید برای دریافت دستمزد کمی کار میکردند.
در آن زمان ایالات متحده آمریکا هیچ سیستمی برای کمک به فقرا نداشت. برای بیکاران هیچ پولی نبود و اکثر آنها مجبور بودند در صفهای دریافت غذای مجانی معطل بمانند.
رژه‌ی بیکاران در خلال رکود بزرگ

اثرات جهانی بحران اقتصادی

بحران در ایالات متحده به سرعت به سایر کشورهای جهان گسترش یافت. بسیاری از کشورهای اروپایی که با آمریکا تجارت میکردند، سعی داشتند از اقتصاد خودشان محافظت کنند. آنها مالیاتی را بر واردات اعمال کردند که کالاهای خارجی را گران تر ساخت. آنها می خواستند مردم را به خرید کالاهایی که در کشورشان تولید می شد، وادارند.

معامله جدید

در سال 1932، آمریکایی ها یک رییس جمهور جدید، فرانکلین روزولت دموکرات را انتخاب کردند. او یک برنامه جدید برای کمک به آمریکا ارائه داد و آن را "معامله جدید" نامید. دولت شروع به ایجاد شغل کرد و بسیاری از مردم را به کار بازگرداند.

پایان رکود

پایان رکود با شروع جنگ جهانی دوم آغاز شد. در اروپا مردم بسیاری از کشورها نیز به دنبال رهبران جدید بودند. در آلمان بخش بزرگی از مردم از آدولف هیتلر و حزب نازی حمایت کردند. آنها قول داده بودند که به مردم کار بدهند به ویژه با ساخت سلاح های بیشتر و بیشتر. رکود در آلمان تا 1936 پایان یافت.
آمریکا پس از حمله به پرل هاربر در سال 1941 وارد جنگ شد. این به رکود بزرگ در ایالات متحده پایان داد.